Wednesday 30 November 2011

Ξεπούλημα σε συσκευασία δώρου

Μετά τις τσέπες μας παίρνει σειρά ο εθνικός πλούτος.Το πλιάτσικο έχει αρχίσει και στην πράξη.
Το έχουμε ήδη βαφτίσει "ανάπτυξη".

Εδώ και 2 χρόνια η Ελλάδα έχει ξαναμπεί στο παγκόσμιο προσκήνιο, έχοντας την τιμητική της ως το πειραματόζωο των αλλαγών... 
Οι αλλαγές αυτές θέλουν το κράτος να διαλύεται και το κουφάρι του να μετατρέπεται σε μια ΜΚΟ, που απλά θα ελέγχει/ελέγχεται (από) τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Όλα βορά στην Αγορά...

Ως γνωστόν στην Αγορά όλα έχουν τη τιμή τους.
Έτσι και η υγεία σου. Η περίθαλψή σου.
Και δυστυχώς αναμένεται να έχουν αρκετά τσουχτερή τιμή...
Εξάλλου δε λένε πως η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό?.... 



ΑΝΤΕ, ΝΑ ΨΟΦΑΜΕ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ…

Πώς πετάς ένα παιδί μέσα σ’ ένα κατάστημα παιχνιδιών κι εκείνο δεν ξέρει τι να διαλέξει πρώτα; Ε, έτσι ακριβώς είναι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης. Μόνο που αυτοί δεν είναι παιδιά, αλλά δυστυχώς εμείς γίναμε τα παιχνίδια τους.

Η είδηση λέει ότι «Θέμα χρόνου είναι η οριστικοποίηση του Σχεδίου Νόμου για την “Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα” και η υποβολή του στο υπουργικό συμβούλιο, όπως ενημερώνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης».

Δεν είναι το Παμπούκειο fast track αυτό; Δεν είναι το Invest in Greece; Άλλο πάλι είναι αυτό; Δε θα τελειώσει ποτέ αυτός ο εφιάλτης της «ανάπτυξης»; Οι Έλληνες που μπορούν να επενδύσουν τα πήραν όλα κι έφυγαν στην Ελβετία. Οι ξένοι που μπορούν να επενδύσουν, κρατάνε άμυνα επειδή περιμένουν πρώτα να καταρρεύσει το ευρώ και ύστερα να δουν τι θα κάνουν.

Ανεύθυνοι εντελώς και γνωρίζοντας πως από τη Δικαιοσύνη δε θα κριθούν ποτέ, αλλά κι από τον λαό θ’ αργήσουν να κριθούν, κάνουν ό,τι θέλουν πλέον αυτά τα λαμόγια.

Σχεδιάζουν νόμους που πάντα εντός τους κρύβονται κι άλλα μέτρα εναντίον μας. Όλοι αυτοί οι νόμοι έχουν σαν περιτύλιγμα την «ανάπτυξη», την «αειφορία», τη «βελτίωση» και μέσα τους κρύβουν δώρα για εφοπλιστές, αμνηστία για πολιτικούς και φοροφυγάδες, κλοπές από τους μεροκαματιάρηδες.

Δεν ελέγχουμε τίποτα πλέον. Κουραστήκαμε. Καταστρέφουν αλύπητα. Το πλιάτσικο δεν έχει σταματημό. Όσοι ούρλιαζαν τόσο καιρό ότι η δημόσια υγεία πάει για ξεπούλημα, χαρακτηρίζονταν υπερβολικοί ή στην καλύτερη περίπτωση, οι υπόλοιποι θεωρούσαν ότι αυτός ο κίνδυνος θ’ αργήσει.

Κι όμως, ήρθε και πέρασε. Στα σκοτεινά. Ελάχιστοι το πήραν χαμπάρι κι όσοι το πήραν δεν αντέδρασαν, επειδή κουράστηκαν να αντιδρούν χωρίς αποτέλεσμα. Η είδηση λέει ότι «Πειραματικό μοντέλο κοινής διοίκησης δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων, προωθεί ο κ. Αν. Λοβέρδος. Μέσω διεθνούς διαγωνισμού προτίθεται το υπουργείο Υγείας να επιλέξει τα δυο ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία θα μετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα κεντρικής διοίκησης με δημόσια νοσοκομεία. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, θα φέρει σχετική τροπολογία στη Βουλή…».

Κοινή διοίκηση δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων. Βάζω στην άκρη τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και τις αποδοχές – χαρτζιλίκι του προσωπικού των ιδιωτικών νοσοκομείων. Ψιλά γράμματα.

Βάζω στην άκρη το πάρτυ που θα γίνει μεταξύ ιδιωτικών νοσοκομείων και φαρμακευτικών εταιρειών στις πλάτες των δημόσιων νοσοκομείων. Οι Γκέμπελς του καθεστώτος φρόντισαν από νωρίς να στιγματίσουν τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέποντας κάποια περιστατικά κακοδιαχείρισης και απάτης, σε κανόνα.

Οι περισσότεροι πιστοί τηλεθεατές του MEGA και του ΣΚΑΪ θα αναφωνήσουν «Επιτέλους! Τα δημόσια νοσοκομεία θα γίνουν σαν τα ιδιωτικά!». Ναι αμέ, μη φάτε, έχουμε γλαρόσουπα.

Ως γνωστόν, στα ιδιωτικά πάρκα Υγείας, αμείβονται ως επί το πλείστον οι καθηγητές – γιατροί που συνεργάζονται με την επιχείρηση. Οι υπόλοιποι γιατροί δεν αμείβονται. Τους παραχωρείται ένα γραφείο και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου. Η αμοιβή του γιατρού είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο το γιατρό και τον ασθενή. Ο γιατρός πληρώνεται από τον ασθενή. Το καταλάβαμε;

Πρόκειται για μία αμοιβή που δεν καλύπτει κανένα ασφαλιστικό ταμείο και η πρακτική είναι νομιμότατη. Το μόνο που μπορεί να καταγγείλει ο ασθενής σε μία τέτοια περίπτωση, είναι αν δεν του δώσει απόδειξη ο γιατρός.

Όταν, λοιπόν, ένα ιδιωτικό πάρκο Υγείας δεν πληρώνει τους γιατρούς του, είναι λογικότατο να εμφανίζει μειωμένο λειτουργικό κόστος σε σχέση με εκείνο ενός δημόσιου νοσοκομείου. Αυτό όμως δεν το λες επιτυχία, αλλά εμπόριο.

Όταν οι συμφωνίες προμήθειας υλικών και φαρμάκων μεταξύ ιδιωτικών νοσοκομείων και πολυεθνικών φαρμάκων έχουν τους ίδιους ακριβώς κανόνες με εκείνες της τοποθέτησης των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, είναι λογικό να μειώνεται το κόστος. Ούτε αυτό όμως το λες επιτυχία στον τομέα Υγεία. Το λες νταραβέρι.

Όταν το ιδιωτικό νοσοκομείο λέει στον ασθενή ότι θα του χρεώσει δύο διανυκτερεύσεις, ενώ εκείνος βγήκε από το νοσοκομείο δύο ώρες μετά την επέμβαση, δεν είναι λογικό να ματώνουν τα ταμεία;

Η δημόσια υγεία στην Ελλάδα είναι στραβή και κουτσή και νοσεί. Όμως υπάρχει. Δεν έχει μόνο γιατρούς που παίρνουν φακελάκια και νοσηλεύτριες που φαρδοκλάνουν ολημερίς. Αυτούς ας τους χώσουν φυλακή κι ας τους πετάξουν με τις κλωτσιές.

Το ΕΣΥ διαθέτει και πολύ καλούς επιστήμονες και προσωπικό που σαπίζει στα απλήρωτα νυχτέρια μέσα στο αίμα και τον πόνο για να βγουν οι βάρδιες. Θα μου πείτε ότι είναι υποχρέωσή τους; Δεν είναι, αλλά θα το δεχτώ.

Ο στόχος μιας κυβέρνησης είναι να βελτιώνει διαρκώς το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας. Ο στόχος μιας οικονομικής χούντας είναι να το καταστρέψει και να κάνει δώρο τις υποδομές του στους ιδιώτες.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι πριν την «ιδέα» του κ. Λοβέρδου να παραχωρήσει ουσιαστικά τα δημόσια νοσοκομεία στα ιδιωτικά, φρόντισε να πετάξει διά νόμου τους γιατρούς έξω από τα μετοχικά κεφάλαια των ιδιωτικών κέντρων υγείας.

Οι τραπεζίτες έλαβαν ένα ακόμη δώρο τώρα πια. Το νοσοκομείο EuroMarfinΠειραιώς, σας περιμένει για την εγχείρηση ή τη θεραπεία σας. Αρκεί να πληρώσετε προκαταβολικά τα έντερά σας. Ο θαυμαστός κόσμος του σοσιαλιστή Λοβέρδου. Οι Τράπεζες τον χαιρετούν. Οι μη έχοντες ας ψοφήσουν. Μια ακόμη θυσία για την πατρίδα του Βενιζέλου, του Παπανδρέου, του Πάγκαλου και του Λοβέρδου.

πηγή: kartesios
(την παραπομπή στο άρθρο τη βρήκα στο Herr K.)

No comments:

Post a Comment