Saturday 10 February 2018

ποιος τα πήρε απ'τη Novartis?

Η υπερτιμολόγηση ενός φαρμάκου δεν προκαλεί μόνο οικονομική ζημιά στον ασθενή όπως και στο κράτος. Έχει σαν αποτέλεσμα και τον αποκλεισμό των φτωχότερων και ανασφάλιστων από το φάρμακο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Μιλάμε για κακουργηματάρα.

Η υπερτιμολόγηση ενός φαρμάκου στην Ελλάδα τώρα, σημαίνει και υπερκέρδη για την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία, αφού η χώρα μας ανήκει στις χώρες αναφοράς για την τιμή του φαρμάκου σε 125 χώρες. Ανεβαίνει δηλαδή η τιμούλα του Lamogiatron στην Ελλαδίτσα? Ακριβαίνει αυτόματα το Lamogiatron σε 125 χώρες και αυξάνουν τα κερδούλια της πολυεθνικής που παράγει και διαθέτει το Lamogiatron.

Σκάει που λέτε το σκάνδαλο Novartis στον γιδότοπο και το πρώτο πράγμα που βρήκαν να βροντοφωνάξουν οι εμπλεκόμενοι μαζί με τα τσουτσέκια τους είναι ότι ό,τι έγινε έχει παραγραφεί! “Βγάζουν για σκάνδαλο κάτι που έχει παραγραφεί, άρα? Άρα είναι σκευωρία αγαπητά μου αιγοπρόβατα”.

Στημένη ιστορία λοιπόν, με στημένο και το FBI, που είναι γνωστό σε όλους ότι μπολσεβικοκρατείται, για να ανακόψουν την πορεία της νουδού προς την κουτάλαεξουσία. Εγώ τους πιστεύω πάντως. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι υπάρχει Έλληνας πολιτικός και δη πατριώτης, που τα παίρνει. Ο μόνος που τα έπαιρνε άλλωστε ήταν ο Άκης, που τον έχουμε μέσα.

Πολύ γρήγορα ήρθαν και οι απειλές προς τους ευρισκόμενους σε καθεστώς ειδικής προστασίας μάρτυρες. Για παράδειγμα άκουσα τον κ.Βενιζέλο να διαπιστώνει κατά λέξη: "Νομίζουν οι δύστυχοι ότι θα είναι εσαεί προστατευμένοι". Αυτή η μαφιόζικη ατάκα δεν πολυσυνάδει με το κύρος και το status του πολιτικού ανδρός και δείχνει το μέγεθος του στριμώγματος. Έπρεπε να πει και το άλλο ο έγκριτος συνταγματολόγος: “Και τι είναι οι μάρτυρες για να προστατεύονται? Υπουργοί?”. Να ξεκαρδίζονταν κάθε λέξη του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Ο Σαμαράκας από την άλλη απειλεί με μηνύσεις τον Τσίπρα, τον Παπαγγελόπουλο, τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, το FBI και τον χειμώνα που κάνει κρύο και τρέχει η μυτούλα μας.  Μέχρι και ο Γκάντι-Σαλμάς μάγκεψε και άρχισε τα “ο Θεός συγχωρεί, ο Σαλμάς όχι” και τέτοια!

Την πιο χαριτωμένη δήλωση, την διάβασα κάπου, αλλά δεν θυμάμαι ποιανού είναι: “Δεν καταλαβαίνω γιατί οι μάρτυρες προστατεύονται? Τι φοβούνται δηλαδή? Υπάρχει καμιά μαφία που θα τους σκοτώσει?”. Ακόμα πρέπει να γελάνε κατά Πειραιά μεριά. :))

Μόνο ο βιρτουόζος Άδωνις φαίνεται να διαφοροποιείται και πέρα από τις απειλές, εφαρμόζει και την τακτική “Θα βγω μέχρι και στα κανάλια της Βενετίας και θα σας σπάσω τ’αρχίδια με τις τσιρίδες μου, μέχρι να παραδεχτείτε όλοι σας ότι είμαι αθώος”.

Ανεξάρτητα με το τι έγινε λοιπόν με το Novartis-gate, σε μια κανονική (κι όχι μπουρδέλο) χώρα, σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί στην υπόθεση, θα έπρεπε ήδη να έχουν τσιμπήσει κατηγορητήριο για τις ξεδιάντροπες απειλές τους δημοσίως προς τους προστατευόμενους μάρτυρες. Εδώ όμως και μιας και η ρίψη τρικακίων απ’τον Ρουβίκωνα έχει καταλύσει το Κράτος Δικαίου, ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει.

Μαζί και παράλληλα με τους εμπλεκόμενους, ανέλαβε δράση και η διαπλοκή με τα φερέφωνά της. Ο ΣΚΑΪ για παράδειγμα στο προχθεσινό δελτίο του είχε ρεπορτάζ με θέμα ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο προστατευμένοι. Ένας χυδαίος εκφοβισμός, για την περίπτωση που κάποιος μάρτυρας δεν μάσησε από τις φωνές των πολιτικών.

Έτσι, στα πλαίσια της σουρεαλιστικής αναθεώρησης της Ιστορίας που ζούμε, ακούμε και βλέπουμε διάφορα Τραγκοειδή στα ΜΜΕ να καταγγέλλουν ρουφιάνους με κουκούλες, με μουσική υπόκρουση τον Μίκη.

Όλα αυτά τα τσουτσέκια του συστήματος, που δηλώνουν δημοσιογράφοι και όταν σκάσει ένα σκάνδαλο στον γιδότοπο, αντί να την πέσουν στους εμπλεκόμενους, να ξεψαχνίσουν τα στοιχεία και να βγάλουν λαβράκια, την πέφτουν σαν ύαινες στους μάρτυρες που αποκάλυψαν το σκάνδαλο! Είναι και το Star βέβαια, που είναι του καλλιτεχνικού και στέλνει τον γίγαντα Γκούμα να κάνει αυτοψία στην υγρασία των τοίχων του Άδωνι και να καταρρίψει έτσι με ένα zoom του φακού ολάκερο κατηγορητήριο 7.000 σελίδων, που προέκυψε μετά από πολύμηνη έρευνα του FBI.

Και δεν γαβγίζουν απλά. Αποκαλύπτουν και τα ονόματα των μαρτύρων βεβαίως, βεβαίως. Ξεδιάντροπες εκδουλεύσεις από τον master του είδους Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που απ’ό,τι διάβασα χθες έβγαλε στη σέντρα το όνομα μιας εκ των μαρτύρων, δίνοντάς την βορά για μηνύσεις (στην καλύτερη περίπτωση). Ο βόθρος ο παλιός, είναι αλλιώς. Γι'αυτό και έφαγε στο νήμα τον Χατζηνικολάου που ακολούθησε.

Το πιο πετυχημένο πάντως το είπε ο Μηταράκης: “Βουλευτής του Σύριζα μου είπε ότι πήρε κι αυτός μίζα απ΄τη Novartis”. ”Ποιος ήταν ο βουλευτής κ.Μηταράκη?.” “Δεν θυμάμαι”. :)

Αποκαλύπτουμε τη συνέχεια του διαλόγου του κ.Μηταράκη με τον δημοσιογράφο:

- κ.Μηταράκη ποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σας είπε πως πήρε λεφτά απ’τη Novartis?
- ΑΥΤΟΣ. 1-0
- Μα είναι τώρα απάντηση αυτή από ένα βουλευτή και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο?!!
- Σοβαρή σκευωρία είναι, όχι σκάνδαλο.
- Μα υπάρχει έρευνα του FBI. Αμφισβητείτε τώρα και το FBI?
- Όχι εγώ.
- Τότε ποιος?
- ΑΥΤΟΣ. 2-0

1 comment:

  1. Καλός ο σανός σύντροφε; Χωνεύεται εύκολα ή σου φέρνει δυσπεψία;

    ReplyDelete