Sunday 4 November 2012

θεόπνευστος πωλητής

Τελειώνοντας πάνω μας....

(κι όμως..τα είπε!)

(αποσπάσματα από τη θεόπνευστη(?) ομιλία του antonis_ στους βουλευτές του)

(άλλη μια απόδειξη ότι ο έλληνας με την ψήφο του τον Ιούνιο, πραγματικά μεγαλούργησε!!)

[....]
Σταματήσαμε μια παράνομη απεργία διαρκείας που είχε παραλύσει μιαν ακόμα παραγωγική μονάδα της χώρας και απειλούσε να της βάλει λουκέτο οριστικά. Όπως συνέβη με εκατοντάδες εργοστάσια επί δεκαετίες…
Μόνο που αυτή τη φορά, έκλειναν εργοστάσια μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς ανεργίας! Εμπόδιζαν εκατοντάδες απελπισμένους εργαζόμενους κάθε μέρα να πάνε στη δουλειά τους. Και τους οδηγούσαν κι αυτούς στην ανεργία…
Αυτό το έγκλημα πια, τελειώνει εδώ.
[..]

[..]
Και πάνω απ’ όλα εφαρμόσαμε το νόμο, εμείς οι πολιτικοί στους εαυτούς μας. Γιατί ο καλύτερος τρόπος να ηγείται κάποιος είναι, να δίνει εκείνος πρώτος το παράδειγμα. Με τον περιορισμό προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων στο Κοινοβούλιο. Με τη διερεύνηση εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων σε βάρος μελών του κοινοβουλίου. Με την περικοπή αποδοχών για όλους, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος.
Ο καλύτερος τρόπος να ανακτήσει το κύρος του ο πολιτικός κόσμος είναι εκείνος πρώτα να συμμετέχει σε θυσίες του Ελληνικού Λαού.
Ξέρω ότι όλα αυτά δυσκολεύουν πολλούς συναδέλφους, ιδιαίτερα από την επαρχία. Αλλά ήταν απαραίτητα και δούλεψαν. Έπρεπε να δώσουμε το παράδειγμα. Το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας άρχισε να αλλάζει…
[..]

[...]
 Ακόμα θα εφαρμόσουμε τις περικοπές δαπανών που θα μειώσουν το έλλειμμα κατά 13,5 δισεκατομμύρια. Κι αυτό είναι συμβατική υποχρέωση της χώρας. Αλλά θα είναι οι τελευταίες τέτοιες περικοπές, γιατί άλλο δεν αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία. Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν!
[...]

[..]
Η ψήφιση των νέων περικοπών πρέπει να γίνει άμεσα, για να πάρουμε την επόμενη δόση, από την οποία – προσέξτε – μόνο το 10% θα πάει στους δανειστές μας!   
[...]

[..]
Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις μας ισχύουν απολύτως. Όλες σχεδόν τις περιλάβαμε στο κείμενο προγραμματικής σύγκλισης και αποτελούν πρόγραμμα της νέας τρι-κομματικής κυβέρνησης.
[...]

[...]
Τραπεζικό σύστημα δεν είναι οι «τραπεζίτες». Δεν είναι καν μόνον οι τράπεζες, ως επιχειρήσεις. Είναι και τα εκατομμύρια των καταθετών. Και οι εκατοντάδες χιλιάδες των μικρομετόχων. Και τα εκατομμύρια των δανειοληπτών.
Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα σώσει τις καταθέσεις. Θα επιτρέψει να δοθούν δάνεια σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα σώσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν σήμερα.
[..]

[...]
Από τη θέση αυτή σας λέω, ότι μόλις καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τα ελλείμματα, θα αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις αδικίες που έγιναν και παλαιότερα και τώρα. Αυτό μάλιστα θα προβλέπεται ρητά στη συμφωνία που ψηφίζουμε μεθαύριο: Όταν θα ξεπερνάμε το στόχο μας, θα μπορούμε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της «υπέρβασης» να το χρησιμοποιούμε για να αποκαταστήσουμε τέτοιες αδικίες που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή.
[..]

[...]
Κι εδώ έρχονται οι διαρθρωτικές αλλαγές που εφαρμόζουμε για να αλλάξει συνολικά το σκηνικό της οικονομίας.
– Το πάρτι στα δημόσια νοσοκομεία – και γενικότερα στις δαπάνες Υγείας – που είναι απίστευτο, τελειώνει!
– Το πάρτι σε άλλους χώρους του ευρύτερου δημοσίου, όπως οι ΔΕΚΟ και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης τελειώνει επίσης…
– Η ασυδοσία του δημόσιου τομέα, τελειώνει! Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι δήλωναν οι ίδιοι «ακατάλληλοι» για το έργο που τους ανατέθηκε και όμως εξακολουθούσαν να πληρώνονται κανονικά χωρίς να δουλεύουν. Σε βάρος του συνόλου. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εξετάστηκαν για πειθαρχικά παραπτώματα, βρέθηκαν ένοχοι, η υπόθεση τελεσιδίκησε, κι όμως έπεσαν «στα μαλακά». Το ξέρει ο καθένας το πώς. Κι έμειναν στις θέσεις τους ή επέστρεψαν μετά από σύντομη «αργία» και πληρώνονται κανονικά, επίσης σε βάρος του συνόλου. Κι ακόμα εκατοντάδες οργανισμοί λειτουργούσαν χωρίς να έχουν αντικείμενο ή με αλληλοεπικαλυπτόμενα αντικείμενα. Όλα αυτά τελειώνουν. Οριστικά!
Εμείς τα τελειώνουμε όλα αυτά…
[...]

[..]
Αν απέτυχε το προηγούμενο πολιτικό σύστημα, ήταν γιατί χαριζόταν στις συντεχνίες και τους ισχυρούς, ενώ ήταν ανάλγητο πολλές φορές απέναντι στους απλούς, ανυπεράσπιστους. Εκείνους που δεν είχαν τη δύναμη να κατεβάσουν τους διακόπτες ή να παραλύσουν τη χώρα, ή να προκαλέσουν αναταραχή. 
[...]

[..]
Είναι ολοφάνερο, ότι μέσα στα μέτρα που ψηφίζουμε είναι και πολλά που αναγκαζόμαστε να τα πάρουμε. Και τα οποία αδικούν κόσμο.
Εμείς πρώτοι θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες μόλις βγούμε από τα ελλείμματα
[...]

[..]
Ψηφίζοντας τις επόμενες μέρες αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Κι αφήνουμε μαζί, όσους προσπαθούν να κρατήσουν τη χώρα πίσω. Ή να τη σύρουν ακόμα πιο πίσω… 
[..]

[...]
Υπάρχουν αυτοί που ακούν και υποκύπτουν στις Σειρήνες του εξτρεμισμού και του λαϊκισμού. Όπως υπάρχουν κι εκείνοι που κλείνουν τα αυτιά τους στις Σειρήνες και κωπηλατούν με δύναμη για να περάσουν τα στενά, όπου στο ένα άκρο παραφυλάει η Σκύλλα και στο άλλο η Χάρυβδη.
Εκεί βρισκόμαστε τώρα: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη των δύο άκρων.
Που σε ένα πράγμα συμφωνούν μεταξύ τους! Μόνο σε ένα: να μην περάσει η πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Σε όλα τα άλλα σκοτώνονται μεταξύ τους. Συμφωνούν, μόνον, στο να σκοτώσουν το μέλλον αυτής της Κυβέρνησης, μαζί με το μέλλον του Ελληνικού Λαού
[...]

No comments:

Post a Comment