Sunday, 17 August 2014

ο βόθρος δεν αδειάζει με κουταλάκια


Το βρώμικο δωμάτιο


17 Αυγ, ’14

Pitsirikos

Θυμάμαι πριν χρόνια κατά την ενεργή μου δράση σε διάφορα κινήματα ο παρακάτω συλλογισμός προκαλούσε συνήθως εγκεφαλικό βραχυκύκλωμα. Ας παραθέσω λοιπόν τον συλλογισμό στην συνέχεια του άρθρου.

Η Ελλάδα δυστυχώς μοιάζει με το δωμάτιο της φωτογραφίας του άρθρου. Τα σκουπίδια που απεικονίζονται θεωρήστε τα για το συλλογισμό ως το σημερινό πολιτικό σύστημα και το προσωπικό του.

Η πρώτη σκέψη ενός νοικοκύρη ανθρώπου θα ήταν να αδειάσει το διαμέρισμα εντελώς. Να το ανακαινίσει (βάψιμο, καθάρισμα) και μετά να πιθανότατα να πάει στο πλησιέστερο επιπλάδικο να αγοράσει καινούργια έπιπλα. Τα παλιά βρωμάνε τόσο πολύ που είναι αδύνατο να καθαριστούν.

Η πρώτη λοιπόν σκέψη θα ήταν να βρεθεί τρόπος να αδειάσει το διαμέρισμα. Όχι το αν ο νέος καναπές θα έχει γέμιση από πούπουλα ή αν βγαίνει σε λιλά ή φούξια.

Δυστυχώς στη χώρα μας ασχολούμαστε ακριβώς με αυτό. Το φαινόμενο αυτό ενισχύει και το σύστημα διότι το εξυπηρετεί. Ο προβληματισμός αυτός λειτουργεί ως ανάχωμα.

«Άντε και ψηφίζουμε τον τάδε. Θα παραμείνουμε στο ευρώ; Θα πληρώνονται οι συντάξεις; Θα έρθει το νέο iPhone 6 στην Ελλάδα; Ας ψηφίσω τον παλιό. Τουλάχιστον αυτός θα μου εξασφαλίσει τα παραπάνω.»

Το πρόβλημα είναι να φύγουν πρώτα οι προδότες. Οι γνωστές οικογένειες που έχουν ξεκωλιάσει τη χώρα και ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Με οποιοδήποτε κόστος!

Όσο το δωμάτιο είναι γεμάτο σκουπίδια, δεν υπάρχει χώρος να μπει κάτι νέο και καθαρό. Ακόμα και αν χωρέσει, θα λερωθεί.

Το δωμάτιο που περιγράφω εγκυμονεί και κινδύνους για την υγεία. Βακτηρίδια, μύκητες που μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ σοβαρές λοιμώξεις. Ίσως και θάνατο.

Το δωμάτιο πρέπει να αδειάσει αμέσως. Μετά θα βρεθεί και το επιπλάδικο για το νέο φανταχτερό καναπέ.

Τ.Π.

(Αγαπητέ φίλε, πολύ ωραίο το παράδειγμά σας. Το βρόμικο δωμάτιο πρέπει να αδειάσει αμέσως για να υπάρξει χώρος για το νέο και το καθαρό. Νομίζω, όμως, πως το πρόβλημα είναι πως, ανάμεσα στα σκουπίδια του δωματίου, είμαστε και εμείς, οι πολίτες της χώρας. Και μας αρέσει η βρομιά και ο βούρκος. Ή τουλάχιστον τα συνηθίσαμε. Οπότε, μας αρέσει το βρόμικο δωμάτιο. Και δεν υπάρχει κανείς να αδειάσει το βρόμικο δωμάτιο· όσοι δεν αντέχουν την βρόμα, πάνε σε άλλες χώρες-δωμάτια. Η Δικαιοσύνη θα μπορούσε να αδειάσει το βρόμικο δωμάτιο αλλά, αν λειτουργούσε η Δικαιοσύνη, το δωμάτιο δεν θα είχε γίνει ποτέ τόσο βρόμικο. Και η Δικαιοσύνη είναι λοιπόν μέσα στο βρόμικο δωμάτιο. Να είστε καλά.)

πηγή: pitsirikos

No comments:

Post a Comment