Monday 26 January 2015

νέοι, γέροι, όλοι μαζί φωνάζουν..

[δεν ξέρω αν κι εσείς αδυνατείτε ακόμα να το συνειδητοποιήσετε πλήρως,
αλλά ζούμε ιστορικές στιγμές]


Συγκινημένος ο Λαπαβίτσας: Τραγούδησε τον ύμνο του ΕΑΜ! (Video)

Να κρύψει τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή του δεν μπορούσε ο Κώστας Λαπαβίτσας χθες το βράδυ, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά και τη δική του εκλογή στο Κοινοβούλιο (πρώτος σε σταυρούς στην εκλογική του περιφέρεια).

«Στη Νάουσα τα αποτελέσματα είναι απίστευτα και συγκινητικά. Το περίμενα και το ήλπιζα. Τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για μένα. Οι ώρες είναι πάρα πολύ μεγάλες για την Αριστερά και τη χώρα» δήλωσε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαπαβίτσας μίλησε για «δικαίωση» και πρόσθεσε: «Όλοι ξέρετε τι χρόνια ήταν αυτά για την Αριστερά, πως πέρασαν, πως έζησαν οι προηγούμενες γενιές, η γενιά του πατέρα μου και των άλλων, και πως έδωσαν τη ζωή τους και πέρασαν χρόνια στις φυλακές. Η Αριστερά είναι εδώ, τα καταφέραμε. Η κυβέρνηση αυτή θα αλλάξει τα πράγματα. Θα δώσω όλη μου τη ψυχή και όλες μου τις δυνάμεις γι΄αυτό».

Λίγο μετά, ο κ. Λαπαβίτσας υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν άκουσε να φωνάζουν οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφοφόροι του το σύνθημα «αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» (στο 3.10 του βίντεο).

Ωστόσο, έδωσε το σύνθημα για να… αρχίσουν οι χοροί: «Σήμερα όμως θα γιορτάσουμε και θα γλεντήσουμε και από αύριο στη δουλειά για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε»!

Ενώ, λοιπόν, ακούγονταν τραγούδια από τα ηχεία, ο κ. Λαπαβίτσας ζήτησε να χαμηλώσουν τη μουσική και είπε από το μικρόφωνο: «Το ξέρετε εκείνο που λέει…».

Η συνέχεια είχε… τον ύμνο του ΕΑΜ, με τον ίδιο να τραγουδά με φορτισμένη φωνή και να τον συνοδεύουν όλοι οι παρευρισκόμενοι: «Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν, την ελληνική μας τη γενιά…» (στο 5.03 του βίντεο)!

* Το βίντεο είναι από το foninaousis.gr @ άνεμος αντίστασης

            

No comments:

Post a Comment