Tuesday 22 September 2015

πρόσφυγες

             

 Ένα εξαιρετικό video με τα αληθινά στοιχεία για τους πρόσφυγες. Μοναδική κριτική ότι αποσιωπά το ρόλο των ΗΠΑ στη δημιουργία του κινήματος τζιχαντιστών και γενικότερα την ευθύνη της Δύσης για τις ροές προσφύγων. Επίσης ότι χαρακτηρίζει την ΕΕ..δημοκρατική. (Ενεργοποιήστε τους υπότιτλους στα ελληνικά)

πηγή: info-war

5 comments:

  1. Για τον ρόλο των ΗΠΑ θα συμφωνήσω. Αλλά για την δημοκρατία στην Ευρώπη όχι και τόσο. Μπορεί να μην είναι η δημοκρατία και ελευθερία που θα θέλαμε ή θα έπρεπε να έχουμε, αλλά σίγουρα παρά τα προβλήματα, είναι η καλύτερη ολόκληρου του πλανήτη.

    ReplyDelete
    Replies
    1. διαφωνώ φίλε mahler76
      απλά έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει σ'ένα τέτοιο περιβάλλον και αρκούμαστε στην προσχηματική "δημοκρατία" που σχεδόν εξαντλείται στις εκλογές, με τη λογική ότι αλλού και παλιότερα, γίνονται και γίνονταν χειρότερα

      αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε για την κουβέντα την ύπαρξη ενός επιπέδου αληθινής δημοκρατίας στην Ευρώπη, αυτό που ζούμε να διαμορφώνεται, δείχνει να την αντιμετωπίζει σαν εμπόδιο και όχι σαν αξία που πρέπει να διαφυλαχθεί και να βελτιωθεί
      και είναι λογικό: σ'έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι Αγορές, είναι αναμενόμενο η οικονομική ισχύς να υπερνικά κάθε πλειοψηφία.

      και μιας και μιλάμε για το προσφυγικό, όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ αρνούμενες να υποδεχθούν την πραγματικότητα των κυνηγημένων από τον πόλεμο ανθρώπων, με την αναγνώρισή τους ως αυτό που πραγματικά είναι: πρόσφυγες που δικαιούνται την άμεση ταυτοποίηση και αναγνώριση της προσφυγικής τους ιδιότητας, την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης και πλήρη δικαιώματα μετακίνησης και διαμονής εντός της Ευρωπαϊκής επικράτειας, όπως άλλωστε ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες.

      Delete
    2. Δεν με κατάλαβες. Υπάρχει κάποια περιοχή του πλανήτη με καλύτερη δημοκρατία από την Ε.Ε.;

      Delete
    3. Ε καλά και η Ισλανδία Ευρώπη είναι μωρέ. Απλά εκεί είναι περισσότερο άνθρωποι δεν είναι θέμα δημοκρατικής λειτουργίας. Νομίζω τουλάχιστον!

      Delete