Friday 12 August 2016

η φελλάδα* της αχρηστίας (*εκ του φελλού)

Στην εποχή του σκυμμένου κεφαλιού και της απογοήτευσης, ήρθε η 20χρονη Κορακάκη, να βρει τον στόχο και να ποτίσει λίγο τη γλάστρα του ξεραμένου εθνικού μύθου, που θέλει τον κατά βάθος ημίθεο Έλληνα, να είναι ικανός για όλα.

Εκτός όμως απ'τους Έλληνες υπάρχουν και οι Ελληναράδες. Ουδεμία σχέση οι μεν με τους δε. Κάποιοι Ελληναράδες λοιπόν της Τ.Ο. της νουδού στην Πετρούπολη, θεώρησαν ότι είναι καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούν πολιτικά την επιτυχία της Κορακάκη. Και ανέβασαν αυτό:


Είναι προφανής η προσπάθεια των μουρουτοφωστήρων της νουδού, να συνδέσουν την πρωτιά της Κορακάκη, με τη φιλολογία της διαστρεβλωμένης "αριστείας", μιας απ'τις προμετωπίδες του αγώνα τους για να κλείσει επιτέλους η "αριστερή παρένθεση" και να συνεχίσουμε τη νεοφιλελέδικη αγκύλη, η οποία θα μας κάνει και πιο "ανταγωνιστικούς".

Είναι αυτονόητο ότι το κάνανε χωρίς την άδεια της Κορακάκη (η οποία παρεπιπτόντως κατέκτησε και άλλο χρυσό). Πως θα μπορούσε άλλωστε να τους δώσει η αθλήτρια την άδεια γι'αυτό, όταν στις δηλώσεις της για το χρυσό είχε πει χαρακτηριστικά: "Γιατί ο αθλητισμός είναι υγιής, ο πρωταθλητισμός όχι." Σαν να λέει δηλαδή, ότι την αριστεία όπως την εννοείτε όλοι εσείς οι τζημερόμορφοι κυνηγοί της καριέρας, της "επιτυχίας" και της πρωτιάς, μπορείτε να τη βάλετε στον πάτο σας, να πιάσει και τόπο.

Τόσο πολύ νοιάζονται για τον αθλητισμό, την αριστεία και την ολυμπιονίκη μας, που ούτε τις δηλώσεις της δεν είχαν προσέξει τα σαΐνια της νουδού. Φυσικά έγινε ο κακός χαμός, με αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά να την κατεβάσουν. 

Δίστασαν όμως να ανεβάσουν την σωστή αφίσα. Τους την ετοιμάσαμε.

No comments:

Post a Comment