Tuesday, 9 August 2016

ο Σταύρακας προωθεί τη Διαπλοκή ή η Διαπλοκή τον Σταύρακα?Στ. Θεοδωράκης: Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια;

Για «καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με αφορμή την εκ νέου παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην προέδρου της ΕΣΤΑΤ, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, και καλεί τους πολιτικούς ηγέτες πρέπει να πάρουν θέση, στο εάν «τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια», τονίζοντας: «Αν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν συνεχίσουν να αρνούνται τις ευθύνες τους... αν συνεχίσουμε να μη βλέπουμε τις αίτιες που μας έφεραν μέχρι εδώ, δε θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφύγουμε από την κρίση».

Ολόκληρη η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού έχει ως εξής:

«Και να που ξαφνικά πολλά στελέχη της ΝΔ συμφωνούν ξανά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Θα ακούσατε τη θεωρία τους: "Τα μνημόνια δεν ήρθαν γιατί είχαμε ένα κομματικό σπάταλο κράτος, διεφθαρμένο και άδικο... Τα μνημόνια ήρθαν επειδή παρουσιάσαμε διογκωμένο το έλλειμμα του 2009! Αν το έλλειμμα το παρουσιάζαμε μικρό, δεν θα είχαμε ανάγκη από μνημόνια και θα συνεχίζαμε να τρώμε μέχρι και σήμερα με χρυσά κουτάλια. Και γιατί διογκώθηκε το έλλειμμα; Μα ήταν σχέδιο των ξένων. Για να θέσουν τη χώρα σε καθεστώς επιτροπείας και να την αγοράσουν φτηνά".

Αυτές τις καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση, επαναλαμβάνουν αυτές τις μέρες αρκετά στελέχη της ΝΔ (μαζί βέβαια με τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΗΤΕΣ). Αφορμή, η παραπομπή και πάλι, του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης ελλείμματος. Το πώς μπορεί ένας δικαστής να κρίνει ''ποιο είναι το αληθινό έλλειμμα'' - κόντρα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές στατιστικές αρχές και την ελληνική Βουλή - περιμένουμε να το ... ζήσουμε.

Όμως μέχρι τότε οι πολιτικοί ηγέτες - και δη αυτοί που θέλουν να εκφράσουν το χώρο της προοδευτικής λογικής - πρέπει να πάρουν θέση. Το ερώτημα είναι απλό: Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια; Αν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν συνεχίσουν να αρνούνται τις ευθύνες τους... αν συνεχίσουμε να μη βλέπουμε τις αίτιες που μας έφεραν μέχρι εδώ, δε θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφύγουμε από την κρίση. Θα καταλήξουμε σαν εκείνους τους μεθύστακες των χωριών που όλη μέρα αραδιάζουν παραμύθια για μεγάλες ζωές που κάποιοι τους τις ψαλίδισαν γιατί ζήλεψαν την ομορφιά τους. Μεθύστακες των κόκκινων καφενείων, των μπλε, των πράσινων;
 
Τι σημασία έχει; Το ψέμα είναι ίδιο.».


Καλά για τη θέση/άρθρο του Σταύρακα, τι να πεις?

Με γράψιμο για έκθεση Γυμνασίου, ο Ποτάμης πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας με γενικόλογα για τις ευθύνες και τα εγκλήματα των "κόκκινων" των "μπλε" και των "πράσινων". Κουβέντα για τη Διαπλοκή, που πάει σετάκι με πολλές από αυτές τις ευθύνες, όπως κουβέντα και για το προκείμενο, τον Γεωργίου δηλαδή και την δόλια(?) αλλοίωση(?) των στατιστικών. Ή μάλλον και για να μην τον αδικώ, αναρωτιέται λέει, πως μπορεί ένας δικαστής να αμφισβητεί οικονομικά "δεδομένα"..Δεδομένα μόνο στην κοσμάρα του βέβαια, αφού μιλάνε για ενδεχόμενη αλλοίωση, ακόμα και στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ που στη συνέχεια εκδιώχθησαν, την ώρα που θεσπίζονταν μια ιδιότυπη ασυλία για τον κ.Γεωργίου.

Σα να γίνεται δηλαδή μία κλοπή, να πιάνεις έναν ύποπτο με όπλο κι εκεί που είσαι έτοιμος να ελέγξεις τι έχει μέσα στον σάκο του, να πετάγεται ο Σταύρακας φωνάζοντας "ώπα, ώπα ρε μάγκες...από σπου κιο σπου τον θεωρείτε ύποπτο για την κλοπή? Αλλά και να είναι αυτός που μπήκε να κλέψει, η κρίση και η ανεργία όπλισαν τον χέρι του μ'αυτό το καλαζνικοφούλι"..Είναι λίγο ατυχές το παράδειγμα βέβαια, αφού συνήθως ο Ποτάμης υπερασπίζεται τα δικαιώματα άλλων τάξεων και πάντως όχι αυτών που χρησιμοποιούν καλάζνικοφ για να κλέψουν.

Λοιπόν Σταύρο, για να τελειώνουμε μ'αυτό το αστείο ΕΣΥ να μας θεωρείς μαλάκες! Τις ευθύνες των πολιτικών που κυβερνούνε 40φεύγα χρόνια τώρα ως γενική διαπίστωση την έχουν και τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο, δεν περιμέναμε εσένα και τους γκούφι σου να μας τις επισημάνετε. Εσείς ως νέο κόμμα, με νέες ιδέες και νέο λόγο και ξύσ'τ'@@ σου με γκαζμά, θα έπρεπε με το που πρωτοπατήσατε το πόδι σας στη βουλή, να απαιτήσετε εδώ και τώρα Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και εξεταστική για το πως χωθήκαμε στα σκατά των μνημονίων και της κρίσης, ή έστω να ξεσηκώσετε τον κόσμο για την κορυφή του παγόβουνου, αυτή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και όχι να το ρίξετε στο selfie-party.

Αλλά που να ζητήσει εξεταστική ο Σταύρακας. Βλέπεις για το 45χρονο ξέσκισμα του εθνικού πλούτου, οι πολιτικοί δεν παίζανε μπάλα μόνοι τους. Κάποιους εξυπηρετούσανε, ως απλοί, γαμημένοι μεσάζοντες. Κι επειδή κι αυτό το ξέρουν μέχρι και τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο, ο μενουμευρώπης Σταύρακας, πιστός στα καθήκοντά του, ασχολείται μόνο επιδερμικά με το θέμα και μόνον όταν χρειάζεται να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα. Τσου ρε Σταύρακα!

No comments:

Post a Comment