Monday 12 February 2018

αδώναρος


Άδωνι, όσο χωνεύεις τον Αντώναρο, για να σε ρωτήσω κάτι, που το'χω απορία.

Μας τα'χεις ζαλίσει τελευταία, ότι επί ημερών σου μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη. "Και πως γίνεται" λες, "να λαδώνει η φαρμακευτική έναν Υπουργό που μειώνει τη δαπάνη?". Αυτό είναι και ένα από τα βασικά σου επιχειρήματα, για να στηρίξεις την αθωότητά σου στο Novartis-gate. Για πόσο ΓΙΔΙΑ τους περνάς ρε Άδωνι, απορώ!!

Αυτό που μείωσες μπαγασάκο και μάλιστα το έκανες καμαρώνοντας (για να μη πω καβλώνοντας), είναι η δαπάνη του Δημοσίου, ενώ η συνολική δαπάνη παρέμεινε η ίδια. Κάτι που σημαίνει αντιπρόεδρε, ότι έμμεσα αύξησες τη συμμετοχή όλων μας στα φάρμακα. Για όσους από εμάς βέβαια έχουμε να πληρώσουμε. Αυτοί που δεν έχουν, δεν είναι ότι δεν έχουν λεφτά, είναι που δεν έχουν "ικανότητα προσαρμογής", ε Άδωνι? Και τι είπαμε ότι κάνει αυτός που "δεν προσαρμόζεται" στη ζούγκλα του λατρεμένου σου καπιταλισμού?

Υπογράφεις δηλαδή και εφαρμόζεις πρόθυμα και χαρωπά το κόψιμο κοινωνικών παροχών, χωρίς καν να το συζητάς να αγγίξεις τα κερδούλια των πολυεθνικών. "Καθαρά" και φιλελέδικα πράγματα, έτσι?! Κι έχεις από κάτω τα λουμπεναριά, να σε καμαρώνουν που είσαι φωνακλάς και να σε ψηφίζουν για να κόψεις κι άλλα.

Εγώ πιστεύω Άδωνι ότι είσαι αθώος. Ότι δεν τα πήρες! Και πολύ κακώς δηλαδή, που δεν τ'άρπαξες. Έπρεπε να την πάρεις τη μίζα. Για τα χάπατα δεν θα'τρεχε και τίποτα. Και πάλι θα σε αποθέωναν! Είδωλο θα σε είχαν. Πρότυπο "προσαρμογής".

4 comments:

  1. Στοιχεία έχεις γι' αυτά που γράφεις; Υπάρχει κάποια έκθεση ή οικονομικός απολογισμός από όπου πηρες αυτά τα στοιχεία; Ανέβασέ τα για να τα δούμε κι εμείς, διαφορετικά αυτά που λες είναι προσωπικές εκτιμήσεις που δεν έχουν καμία αξία (δεν υποστηρίζω ΝΔ ούτε Άδωνι - υποστηρίζω μόνο την αλήθεια).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πρώτον. Σ'αυτό το blog, θα βρεις ΜΟΝΟ προσωπικές απόψεις :). Υπάρχουν και αναδημοσιεύσεις στις οποίες αναφέρεται πάντα η πηγή. (Τα μπλογκζ δεν υπάρχουν για να σε ενημερώνουν. Υπάρχουν για να σε εμπνέουν. Να σου δίνουν τροφή για σκέψη. Και κυρίως για προσωπική ψυχοθεραπεία των κατόχων.)

      Δεύτερον. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μας νοιάζει να σε πείσουμε? Κι επειδή δεν υπάρχει κάτι προσωπικό με κάποιον ανώνυμο σχολιαστή, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μας νοιάζει να πείσουμε κάποιον που αμφιβάλλει για κάτι τόσο γνωστό, τόσο αυτονόητο? Οποιοσδήποτε ζει στην Ελλάδα γνωρίζει ότι στα χρόνια των μνημονίων, η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο φάρμακο αυξήθηκε. Και αυξήθηκε γιατί τα μνημόνια και οι δημοσιονομικές πολιτικές επιβάλλουν τη μείωση της συμμετοχής του κράτους διότι δεν έχουμε ως κράτος λεφτά. Και δεν τρέχει και τίποτα να πεθάνει και κάνα κατομύριο κόσμος, καπιταλισμό έχουμε. Ας προσαρμόζονταν που λέει κι ο Άδωνις. Μειώθηκε λοιπόν ΔΕΔΟΜΕΝΑ η κρατική συμμετοχή και αυξήθηκε επίσης ΔΕΔΟΜΕΝΑ η συμμετοχή του ασφαλισμένου. Αυτό που φαντάζομαι αμφισβητείς, είναι ότι αυτή η αυξομείωση έγινε για να μην χάσουν ούτε σέντι η φαρμακευτικές. Ψάξε λοιπόν οικονομικά αποτελέσματα των φαρμακευτικών να δεις ότι είναι όπως τα λέω. Δεν είμαι δημοσιογράφος να κάτσω να ψάξω να σου δώσω έτοιμη τροφή. Θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, μόνο αν είχαμε μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων. Είχαμε στο μέσο όρο μειώσεις στα φάρμακα και δεν το πήρα χαμπάρι?
      Κι έχεις την αντιπροεδράρα να μας τσαμπουνάει ότι επί ημερών του είχαμε μείωση φαρμακευτικής δαπάνης, ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ότι επί ημερών του οι φαρμακευτικές βγάζανε λιγότερα. Σιγά μην έβαλε χέρι στον πλούτο των πολυεθνικών ο άδωνις :). Ο γιδοβοσκός μας περνάει όλους για χάπατα-ψηφοφόρους του έτσι?

      Πάρε και κάτι απ'τα παλιά:

      "Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Αριστοτέλους, καθώς ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε στην αρμοδιότητά του -μεταξύ άλλων- και τη φαρμακευτική δαπάνη, υποστηρίζει ότι «παρέδωσα στον κ. Γεωργιάδη σταθμισμένη συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα 21,2%, όπως προκύπτει από στοιχεία της Η.ΔΙ.Κ.Α. η οποία σήμερα έχει ξεπεράσει το 28%, πλησιάζοντας προς το 30%» και χρεώνει την αύξηση αυτή της συμμετοχής αποκλειστικά στον σημερινό Υπουργό Υγείας. Εκτιμά δε ότι οι αποφάσεις του νυν υπουργού Υγείας επιβάρυναν τους Έλληνες ασθενείς με περίπου 200 εκατ. ευρώ.

      Ιδιαίτερα δηκτικός ο κ. Σαλμάς παρατηρεί για το διάδοχό του ότι «πριν καλά καλά μάθει τι είναι φάρμακο, μετέφερε στον ασθενή όλη την επιβάρυνση που προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής». Αναφέρεται ο πρώην υπουργός στην απόφαση του ιδίου που κατήργησε ο κ. Γεωργιάδης τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με την οποία μέχρι τότε το 50% της διαφορά μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής την πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ και το άλλο 50% ο ασφαλισμένος. «Το επιχείρημα του κ. Γεωργιάδη για την επιβάρυνση τότε των ασφαλισμένων με όλη τη διαφορά λιανικής και ασφαλιστικής τιμής ήταν: «Εμείς δίνουμε το φθηνότερο γενόσημο στους πολίτες, όποιος θέλει Mercedes - εννοώντας τα πρωτότυπα φάρμακα - να την πληρώνει». Προφανώς δεν είχε αντιληφθεί ότι η θετική λίστα δεν είχε να κάνει με την αποζημίωση του φθηνότερου γενόσημου αλλά με μια θεραπευτική κατηγορία που περιείχε δραστικές με παρόμοιο θεραπευτικό αποτέλεσμα» υποστηρίζει ο κ. Σαλμάς."

      http://www.protothema.gr/greece/article/382343/salmas-o-adonis-auxise-to-kostos-ton-farmakon-gia-tous-asfalismenous/

      Delete
  2. Πηγή σου λοιπόν είναι ο Σαλμάς; Κάτι δεν μου κολλάει...
    Κι όσον αφορά τις προσωπικές απόψεις... δικαίωμά σου φίλε, μόνο που όταν οι "προσωπικές απόψεις" δημοσιεύονται στον ιστό, παύουν να είναι "προσωπικές" και ενίοτε γίνονται μηνύσιμες.
    Με όλη μου την καλή διάθεση το λέω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΛΟΛ....θα κλάσουμε από το πολύ γέλιο!

      -Γιατί κατηγορούμενε υποστηρίζεις όλα αυτά?
      -Μα κύριε πρόεδρε, βγαίνει ο Άδωνις και τελείως ξεδιάντροπα λέει...
      -Μη συνεχίζεις. Τσίριζε όταν τα έλεγε?
      -Ναι.
      -ΑΘΩΟΣ.

      Delete