Saturday 5 February 2011

ΠΑΟΚ ρε!

Παρασκευή, 04 Φεβρουάριος 2011 22:02
Οπαδοί χωρίς διακριτικά έκαναν επίθεση στο Θέατρο Τέχνης το βράδυ της Παρασκευής (4/2), όπου είχε πρεμιέρα η παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης», προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στο θέατρο και έναν τραυματισμό!
Το «SentraGoal» επικοινώνησε με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του θεάτρου, Μυρτώ Απαλοπούλου, η οποία τόνισε ότι η επίθεση έγινε από οπαδούς του Ολυμπιακού!
«Ευτυχώς είμαστε καλά αλλά το θέατρο έχει γίνει γυαλιά καρφιά, ενώ τραυματίστηκε και υπάλληλος που ευτυχώς όμως είναι καλά στην υγεία του.
Ηταν 40 περίπου άτομα που μπήκαν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού (σ.σ «εδώ είναι Πειραιάς...») και τα έκαναν γυαλιά καρφιά, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της πρεμιέρας και ενώ στο θέατρο βρίσκονταν όλοι, ηθοποιοί, συντελεστές και 50 περίπου άτομα, προσκεκλημένοι για την πρεμιέρα», τόνισε αρχικά.
Και πρόσθεσε: «Επικράτησε πανικός, πέταξαν βόμβες μολότοφ, έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους, από την πόρτα της εισόδου μέχρι μέρος του σκηνικού, το οποίο μάλιστα ήταν έργο του εικαστικού, Νίκου Αλεξίου. Συλλήψεις δεν έγιναν καθώς η αστυνομία ήρθε 20 περίπου λεπτά αφού είχαν αποχωρήσει».
Η επίθεση έγινε από τουλάχιστον 40 άτομα λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της παράστασης, την ώρα που υπήρχε κόσμος έξω από το θέατρο για να παρακολουθήσει το έργο. Οι δράστες κατέβασαν τη μαρκίζα, μπήκαν στο θέατρο όπου συνέχισαν τις καταστροφές και στη συνέχεια έφυγαν πριν προλάβει να φτάσει η Αστυνομία.
Πηγή: sentragoal
...........................................................................

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο σκηνοθέτης του έργου Κώστας Καπελώνης αναφέρθηκε στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν «περίπου 30 άτομα με κράνη και πολεμοφόδια».
«Σωματικά είμαστε καλά, ψυχολογικά, όμως, όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι ενεργούν έτσι, επειδή στον τίτλο ενός έργου υπάρχει κάτι που δεν τους αρέσει. Η υπόθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, κανένα απολύτως σχόλιο και το όλο θέμα δημιουργήθηκε με τον τίτλο», τόνισε ο κ. Καπελώνης, πριν αναφερθεί στο περιστατικό:
«Ήρθαν περίπου 30 οργανωμένοι με κράνη και πολεμοφόδια -κάποιοι ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι. Φώναζαν «εδώ είναι Πειραιάς» και άρχισαν τις ζημιές. Έσπασαν τα τζάμια του θεάτρου, πέταξαν μέσα καπνογόνα... Ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά το θέατρο, κάτι που θα μπορούσε να γίνει, με τις αρκετές ξύλινες κατασκευές».
Ερωτώμενος για το αν υπήρξαν τραυματίες, ο κ. Καπελώνης τόνισε πως «ευτυχώς δεν χτυπήθηκε κάποιος σοβαρά», ωστόσο έκανε λόγο για «έναν εργαζόμενο του θεάτρου που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους και 1-2 ανθρώπους που στέκονταν απέξω και οι οποίοι δέχθηκαν κάποια χτυπήματα».
Αφού εξήγησε, δε, πως «ένα κομμάτι του σκηνικού έχει καταστραφεί, υπάρχουν εξωτερικές ζημιές(έριξαν την ταμπέλα και κατέστρεψαν τις φωτογραφίες)» και εξέφρασε την ελπίδα -παρόλα αυτά- «η πρεμιέρα να γίνει κανονικά αύριο», ο κ. Καπελώνης κατέληξε:
«Δυστυχώς όταν ήρθε η αστυνομία, είχαν εξαφανιστεί. Ούτως ή άλλως, το περιστατικό κράτησε 2-3 λεπτά.Ήταν ένα οργανωμένο «ντου» και ήταν προφανές πως ήθελαν να κάνουν τις ζημιές και να φύγουν».
............................................................................
Οι παραστάσεις του έργου "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης", του Σταύρου Τσιώλη, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη θα ξεκινούσαν σήμερα  Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στο ιστορικό Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου 14 - Πλάκα).
Στην ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών τού ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες οπαδοί, για να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει -με επιστολή της ραντεβού.
Το έργο πραγματεύεται την ιστορία δυο κοριτσιών, που ακολουθούν την οπαδική εκδρομή φίλων του «δικέφαλου» στην Αθήνα για το εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος της περιόδου 1998-99 με τον Ολυμπιακό!
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία,Κωστής Καπελώνης,
Σκηνικά: Νίκος Αλεξίου,
Κοστούμια:Κατερίνα Σωτηρίου,
Μουσική Αργύρης Μπακιρτζής,
Φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης
Παίζουν: Λουκία Πιστιόλα, Μυρτώ Αλικάκη, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Πάρις Θωμόπουλος, και ο Αργύρης Μπακιρτζής.

από paokmania.gr

No comments:

Post a Comment