Friday 1 November 2013

ο Κυνικός Φιλόψοφος

"άσε που αν μειώσουμε τον παρονομαστή, αυξάνεται το κλάσμα..."




Άδωνις: Δεν μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση στη δημόσια Υγεία

Νοεμβρίου 01, 2013

Σε μία ακόμη κυνική ομολογία προχώρησε ο τηλεπλασιέ πωλών βιβλία με το κιλό και υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδεχόμενος ότι λόγω των συνθηκών «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, όπως θα θέλαμε». Η φράση του αυτή πυροδότησε τη δριμύτατη αντίδραση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.

«Δεν είναι ώρα το κράτος να αυξήσει τις δομές του, αλλά να τις μειώσει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, την Πέμπτη, ερωτηθείς εάν και πότε θα λειτουργήσουν τα τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να χορηγούν δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους και τους άπορους, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο σχεδιάζει να λειτουργήσει απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, έναντι κάποιου τιμήματος που θα δίνουν οι ασφαλισμένοι που δεν θέλουν να περιμένουν σε λίστες προτεραιότητας.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος προχθές στο πρωινό του MEGA δήλωνε ότι προτιμά την ιδιωτική Υγεία, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει όσους αντιτάσσονται στην εξαθλίωση της δημόσιας Υγείας ότι «προασπίζονται τα συμφέροντα των ιδιωτών». «Όσοι χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία, πιθανόν αν περίμεναν καιρό για το δημόσιο, να πήγαιναν σε ιδιωτικό. Άρα, η άλλη πλευρά πρέπει να ανησυχεί. Μου κάνει εντύπωση γιατί ορισμένοι οι οποίοι -υποτίθεται- προασπίζουν το ΕΣΥ, τελικά προασπίζουν τα συμφέροντα των ιδιωτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

No comments:

Post a Comment