Thursday 26 June 2014

η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ και το κλείσιμο της Βουλής..κι όλα αυτά, μέσα σ'ένα υπέροχο βαλιντζάκι!


[monty python]

Οι κούληδες τρώνε σκυφτοί πίτα με γύρο

Τσέκερης Άγγελος & Κυρίτσης Γιώργος

22.06.2014

Σε λίγα χρόνια που θα αποβιβάζουν οι Κινέζοι στρατό για να πάρουν τη Ρεβυθούσα από το Αζερμπαïτζάν, να δούμε αν θα σας αρέσει το άνοιγμα της χώρας στις ξένες επενδύσεις.

Εμείς θα είμαστε με γιαταγάνια και κελεμπίες και θα πολεμάμε υπό τις διαταγές του Λόρενς της Πάχης Μεγάρων.

Και αν είμαστε συνεργάσιμοι, θα μας πάρουν και στα αποικιακά στρατεύματα, για να πολεμήσουμε στην Ινδονησία.

Αν την παραγραφή για τα υποβρύχια την είχανε χώσει στα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, δεν θα τρέχανε τώρα να μαζεύουνε τις δικογραφίες από 'δώ κι από 'κεί.

Προκύπτουν εύλογες απορίες πάντως, γιατί κρατάγανε τη δικογραφία τρεις μήνες στα συρτάρια, αντί να κλείσουνε τη Βουλή από τον Φεβρουάριο.

Ο Αθανασίου αναγκάστηκε να τη στείλει στη Βουλή γιατί του είχε χαλάσει ο καταστροφέας εγγράφων.

Μετά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο Βενιζέλος προωθεί τώρα στη Βουλή και έναν συμπληρωματικό νόμο περί ευθύνης εισαγγελέων.

Για να μάθουνε να μη χώνουνε τη μούρη τους σε ξένες υποθέσεις.

Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι η διάκριση εξουσιών, την οποία επέβαλε η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Θα μπορούσαν βέβαια, εκτός από τη Βουλή, να κλείνουνε και τις εισαγγελίες.

Ή να τις ιδιωτικοποιήσουν.

 
Βρήκανε οι τράπεζες τη λύση για τα "κόκκινα δάνεια". Θα κρατήσουν τα ακίνητα και θα βγάλουν σε πλειστηριασμό τους οφειλέτες.

Υπάρχουν επίσης ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες. Το νεφρό τους θα αφαιρείται με έξοδα της τράπεζας.

Καθυστερούν τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις άσχετες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που θα τα συνοδεύουν.

Ευτυχώς οι δανειστές απαιτούν νέο νόμο για την αδειοδότηση των επενδύσεων. Να τελειώνουμε επιτέλους με τους υπερβολικούς κανόνες που προστατεύουν τον Ασωπό.

Αλλά αυτά παθαίνεις άμα κυβερνάει 40 χρόνια η Αριστερά.

Ανεβαίνει και η τιμή του χρωμίου διεθνώς. Αλλά είναι πολύ εξασθενές και πρέπει να το ενισχύσουμε.

Συγκαλείται η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εκτιμήσει το εσωκομματικό τοπίο, από τη σκοπιά του νέου εκλογικού αποτελέσματος.

Η σημαντικότερη διαφωνία είναι αν θα αγοράζουμε ΠΑΣΟΚους και Κουβέληδες στην ονομαστική τους αξία ή στην τρέχουσα τιμή που καθορίζουν οι αγορές.

Θα συζητηθούν και κάτι περίεργες μεταγραφές που έχει μαζέψει ο πρόεδρος από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Ουρουγουάης και τη Λεγεώνα των Ξένων.

Υπάρχει και η πρόταση να καταρτίσουμε ένα ώριμο ριζοσπαστικό ταξικό σχέδιο κοινωνικών αλλαγών με προοπτική τον σοσιαλισμό, προκειμένου να μας πάρει με λίγο καλύτερο μάτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Για να μας συμπαθήσει το ΚΚΕ πρέπει να κουρευτούμε γουλί και να πάρουμε καταστατικά μέτρα εις βάρος μας, αλλά ευτυχώς μόνο ένα 30% της Κεντρικής Επιτροπής το συζητάει σοβαρά.

Έχουν κυκλοφορήσει επίσης τρία κείμενα συμβολής στον διάλογο με υπογραφές, δύο κείμενα τροπολογιών επί των κειμένων συμβολής με τις ίδιες υπογραφές, ένα κείμενο εισαγωγικών σημειώσεων στα προλεγόμενα των γειωμένων επίδικων, δύο εκτενή στάτους στο φέισμπουκ, μια μονογραφία για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και το Τι να κάνουμε εικονογραφημένο.

Η μειοψηφία θα κατεβάσει δικά της κείμενα.

Επίσης το κείμενο των 53 από διαφορετικές τάσεις ανοίγει εκ των πραγμάτων ζήτημα αναδιάταξης των θέσεων πάρκινγκ έξω από την Κουμουνδούρου.

Μόνο για την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μιλάει κανένας, γιατί είμαστε σοβαρό κόμμα και την κριτική την κάνουμε στα όργανα.

πηγή: αυγή

No comments:

Post a Comment