Wednesday 17 June 2015

παρακαλείται κάθε παγκαλοειδής απόφυση του φιλελεδιστάν

που δεν πιστεύει στις "συνωμοσιολογίες", να τραβήξει λίγο τα βυζιά της και να διαβάσει το παρακάτω:

Αντιπρόεδρος ΕΛΣΤΑΤ: Με αλχημείες η διόγκωση του ελλείμματος το 2009

17 Ιουν. 2015

Αλχημείες που έγιναν προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009 κατήγγειλε ενώπιον της επιτροπής για τα Μνημόνια ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης. Επέρριψε δε προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Επιπλέον επισήμανε ότι παράγραφος του πρώτου Μνημονίου φέρεται να λέει ότι τα μέτρα που θα λαμβάνονταν θα προσαρμόζονταν στα στοιχεία που προέκυψαν, δηλαδή στο έλλειμμα του 2009.

Σύμφωνα με τον Νίκο Λογοθέτη, που όπως σημείωσε και ο ίδιος είναι η τρίτη φορά που καταθέτει για το θέμα καθώς είχαν προηγηθεί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το 2011 και η Εξεταστική Επιτροπή, «η διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ήταν ένας τουλάχιστον λόγος που οδηγηθήκαμε στα μνημόνια».

«Παραβιάστηκαν πολλά κριτήρια για την ένταξη των ΔΕΚΟ στα ελλείμματα. Το έλλειμμα διογκώθηκε ακόμα περισσότερο με την δημοσιονομική μονοπρόσωπη λογική του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. Δεν έπρεπε να περνάει πάνω από 10%. Η αλχημεία που έγινε, καταρράκωσε την αξιοπιστία μας, οδήγησε τα spread στα ύψη και δεν μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές. Η διόγκωση των ελλειμμάτων νομιμοποίησε το πρώτο μνημόνιο και δικαιολόγησε το δεύτερο για την εφαρμογή επαχθή μέτρων» υποστήριξε σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Aνέφερε, επίσης, ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ είχαν αμφισβητήσει τότε τα στοιχεία ζητώντας να υπάρξει η επιστημονική τους τεκμηρίωση, ωστόσο ο Ανδρέας Γεωργίου, αποφάσισε όπως είπε, να τους φιμώσει και έτσι το έλλειμμα που κατέληξε να είναι σε δυσθεώρητα ύψη, δημοσιεύτηκε μόνο με την δική του έγκριση και της Eurostat.

Η κατάθεση του Νίκου Λογοθέτη συνεχίζεται.

πηγή: tvxs

No comments:

Post a Comment