Thursday 6 August 2015

ατέλειωτη ξεφτίλα

 

Μια χούφτα αποφασισμένοι διαδηλωτές, κάθονται με σφιχτά δεμένους αγκώνες στην άσφαλτο για να εμποδίσουν τη διέλευση των οχημάτων της Ελληνικός Χρυσός προς το παράνομο εργοτάξιο των Σκουριών. Αυτό που η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση θα έκλεινε, αλλά η νομιμότητα και η δικαιοσύνη χάθηκαν κάπου στους διαδρόμους της εξουσίας…

Με όλη τους τη δύναμη φωνάζουν «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ολα τα κελιά» την ώρα που κρανοφόροι αστυνομικοί και μαυροντυμένοι σεκιουριτάδες της Hellas Gold τους κυκλώνουν και αρχίζουν να τους τραβάνε για να σπάσουν την αλυσίδα και να ανοίξουν το δρόμο. Την «επιχείρηση» βοηθούν ασφαλίτες με πολιτικά και άνθρωποι της εταιρείας. Το παρακράτος με τις γνωστές του μεθόδους είναι εδώ, στην υπηρεσία του Μπόμπολα και της  Εldorado, όπως ήταν και επί Σαμαρά. Τίποτα δεν άλλαξε.

Και έτσι αποκαταστάθηκε η τάξη στις Σκουριές για να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταστροφή του περιβάλλοντος και – προπαντός – να μην επηρεαστούν τα κέρδη της εταιρείας. Οι πέντε προσαγωγές μετατράπηκαν αμέσως σε συλλήψεις με τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης βίας (από τους καθισμένους διαδηλωτές…) και οι συναγωνιστές μας παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο, χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Μέχρι πού μπορεί να φτάνει η ξεφτίλα της ΕΛ.ΑΣ.; Είναι γνωστό ότι η αστυνομία πληρώνεται και παίρνει εντολές από την Hellas Gold, με την οποία έχει  μια «σχέση στοργής» από το 2008 Όμως ανάλογες εικόνες δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα, με αστυνομικούς και μπράβους ιδιωτικής εταιρείας  σε αγαστή συνεργασία, να χτυπάνε και να σέρνουν ΜΑΖΙ τους διαδηλωτές. Ούτε συντονισμένη επίθεση σε διαδηλωτές από αστυνομία και εργαζόμενους της Hellas Gold είχαμε δει, όμως το είδαμε και αυτό στις 5 Απριλίου.


 πηγή: antigoldgr

3 comments:

  1. H ΞEΦTIΛA ΔEN EINAI THΣ EΛ.AΣ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. σωστά...αυτοί απλά έχουν επιλέξει τη ντροπή να εκτελούν εντολές καταστολής..

      Delete
  2. Η ξεφτίλα είναι αυτών που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, μετά ΣΥΡΙΖΑ και τώρα πάνε προς το κόμμα της δραχμής.

    ReplyDelete