Monday 5 February 2018

θλιβερόν εστί


Δεν θέλω να πω πολλά για τον Μίκη. 
Νιώθω μεγάλη θλίψη μετά τα χθεσινά.

Η αηδία που ένιωσα μαζί με το σοκ, όταν τον πρωτοάκουσα χθες το μεσημέρι στην τιβί, εξελίχθηκε σε μεγάλη ξεφτίλα για λογαριασμό του. 

Βλέποντας τις καθεστωτικές γλίτσες σαν τον Οικονόμου του ΣΚΑΪ, να ξερνάνε ως λάφυρο τον "αριστερόστροφο φασισμό", κατάλαβα ότι το χιλιοτραγουδισμένο χελιδόνι ψόφησε.

Θα πρέπει να ντρέπονται όλοι αυτοί του περιβάλλοντός του (και κυρίως η κόρη του) που δεν προφύλαξαν τον γερο-Μίκη από αυτή την θλιβερή αποκαθήλωσή του. Γιατί ο Μίκης χθες δεν "άλλαξε την Ιστορία" γενικά, όπως διατείνονταν κάποια συνθήματα την ώρα που μιλούσε. Δυστυχώς για όλους μας, ο Μίκης χθες το μεσημέρι τσαλαπάτησε τον μύθο ΤΟΥ. Έτσι εξηγούνται και τα συγχαρητήρια που του έδωσε το κασιδιάρι, μαζί με μια άφεση αμαρτιών για τον "πρότερο αριστερό βίο του". Για σκέψου! Το ούγκανο με τη σβάστικα στο μπράτσο να συγχωρεί τον τεράστιο και παγκόσμιο Μίκη!...Όλοι οι δικοί του ας διαβάσουν τον γιο του αρχιβασανιστή της χούντας και διοικητή του τάγματος της Μακρονήσου σκαλούμπακα, που έγραψε χαρακτηριστικά ότι συγκινήθηκε γιατί "ακούγοντας τον Θεοδωράκη, ήταν σαν να άκουγα τον πατέρα μου".

Είναι ΓΕΛΟΙΟ, ανιστόρητο και επικίνδυνο το επιχείρημα ότι ο μόνος στόχος του Μίκη ήταν να ενώσει τους Έλληνες. Αν αυτός θέλει να ενωθεί με τους φασίστες και τους δολοφόνους της ΧΑ, ή με τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τα τζημεροειδή τσουλάκια τους, ας τους πάρει και σπίτι του. Αν νιώθει ένα με τους ρατσιστές χριστιανοταλιμπάν, τους ψεκασμένους και τους στρατόκαβλους πατριδοπώλες, ας τους γράψει και κάνα τραγούδι, πχ το "Ένα το φασιστόνι", να τους εμπνεύσει αν είναι, να πάνε να πάρουνε και τηνμπόλη.

Σόρι Μίκη, αλλά εγώ δεν θα πάρω. Και ευτυχώς το έργο σου, αυτή η τεράστια παρακαταθήκη που μας άφησες, είναι οικουμενικό και δεν σου ανήκει. Αλλιώς, θα το λέρωνες κι αυτό χθες, την ώρα που ξέπλενες τους φασίστες. Όσο για την "πατριδίλα" όλων αυτών, που από ό,τι φαίνεται σε εμπνέει, η άλλη μορφάρα ο Μάνος Χατζιδάκις, είχε γράψει κάποτε: "Ο πατριωτισμός των φασιστών έχει τόση σχέση με την πατρίδα, όση σχέση μπορεί να έχουν με τον πατριωτισμό τα άλογα επειδή συμμετέχουν στις παρελάσεις".

Τελικά Μίκη, ήταν πολύ προφητικά τα "παλιόπαιδα" την παραμονή του συλλαλητηρίου, που πήγαν και "τρομοκράτησαν" (όπως έσπευσαν να χαρακτηρίσουν όλα τα συστημικά ΜΜΕ) τους τοίχους του σπιτιού σου.

2 comments:

  1. ΛΟΛ ρε φίλε. Ο Μίκης του Σύριζα ή ο Μίκης της Μακεδονίας είναι ο σωστός; Ο Μίκης των 40 ή ο Μίκης των 90;
    Ποιος μιλάει και κρίνει τον Μίκη που τα έχει 400;
    Έλεος πια! Ο κάθε τυχαίος να πιάνει στο στόμα του τον Μίκη και να τον υβρίζει, αποδίδοντας τις πράξεις του στα ...γηρατειά; Ή ότι τα έχει χάσει;
    Λίγο κράτει ρε παιδιά... ο ίδιος Μίκης που ήταν πάντα είναι και τώρα. Απλά σας έχει τυφλώσει η εξουσία...

    ReplyDelete
  2. δυστυχώς ήταν προφητικά τα "παλιόπαιδα" και πάρα πολύ "ευγενικά"... είδαμε να επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο... Με μια εντυπωσιακή εικόνα αυτοεξευτελισμού σε τέτοιο βαθμό που κανείς άλλος δεν μπορούσε να το κάνει.... και τον κρίνουμε ΝΑΙ όλοι εμείς, που μας απευθύνθηκε εξάλλου, όχι ως ραμολιμέντο γηρατειών... αλλά ως ναρκισσάρα ολκής ! Εντυπωσιακή η ξεφτίλα... τέτοιων μεγατόνων, που μόνον ο ίδιος πραγματι θα μπορούσε να πετύχει !

    ReplyDelete