Sunday 26 August 2018

και Α και ΟΥ, κι ο ΤΣΙΠΡΑΣ στο ΜΑΞΙΜΟΥ

Να εδώ ο πιτσιρίκος, μας λέει για την "προσαρμοστικότητα" του Τσίπρα (ρεβιζιονισμό το λέγαμε παλιά Αλέξη, θυμάσαι?) και για το καθαρό κι εκσυγχρονιστικό πασόκ του, αλλά και για την τύχη του να έχει το διεφθαρμένο και ακροδεξιό τσίρκο της νουδού του Κούλη, να τον βοηθούν να ξανακερδίσει τις εκλογές.

Όλοι δουλεύουν για τον Αλέξη Τσίπρα

24 Αυγ, ’18

Τον Αύγουστο του 2018, οι Ευρωπαίοι εταίροι αποφάσισαν πως οκτώ χρόνια Μνημόνια είναι αρκετά για την Ελλάδα -αφού η αποστολή τους πέτυχε και η Ελλάδα είναι δεμένη πια δεκαετίες-, οπότε έβαλαν αυτοί τέλος στα Μνημόνια, αφενός γιατί κατάλαβαν πως οι Έλληνες έχουν παραδοθεί εδώ και χρόνια και δεν θα τους πείραζε να έχουν Μνημόνια για πάντα και αφετέρου επειδή δεν θα ήταν πολύ καλό για την προβληματική Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει μια χώρα-μέλος δέκα χρόνια σε Μνημόνια.

Οι Έλληνες δεν έχουν παρά να υποκριθούν πως η Ελλάδα τελείωσε με τα Μνημόνια και πως είναι μια ανεξάρτητη χώρα με δική της πολιτική.

Τόσα και τόσα προσποιούνται οι Έλληνες -από το ότι είναι ο σπουδαιότερος λαός του πλανήτη μέχρι ότι ξέρουν τα πάντα-, στο ότι τελείωσαν τα Μνημόνια θα κολλήσουν;

Μπορούν μάλιστα όχι μόνο να το προσποιηθούν αλλά και να το πιστέψουν πραγματικά.

Εδώ πιστεύουν σε Παναγιές, θαύματα, ματιάσματα και άλλα τέτοια, πόσο δύσκολο λοιπόν να είναι να πιστέψουν πως τα Μνημόνια τελείωσαν και πως η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα;

Για κάποιους Έλληνες ήταν υπέροχα των χρόνια των Μνημονίων.

Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας δεν επέλεξε την Ιθάκη για την Ελλάδα και τα Μνημόνια αλλά για το δικό του ταξίδι προς την Ιθάκη-εξουσία που ήταν υπέροχο.

Το παιδί με το κόκκινο πουκάμισο που ξεκίνησε από την ΚΝΕ και έλεγε αρλούμπες για ελπίδες, για όνειρα που θα πάρουν εκδίκηση και για έφοδο στον ουρανό, έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Για την ακρίβεια, τον έκαναν πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που έβλαψαν εξίσου τη χώρα, την οδήγησαν στην χρεοκοπία και αποδείχτηκαν εντελώς ακατάλληλα κόμματα για κυβέρνηση. Ακόμα και στο προτεκτοράτο.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας, από κει που βαριόταν τη ζωή του με το να πίνει καφέδες με τους Δραγασάκηδες και τους Παπαδημούληδες, βρέθηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας και να συναντιέται με την Μέρκελ, τον Ομπάμα, τον Κλίντον και την παγκόσμια πολιτική αφρόκρεμα.

Και να τα ταξίδια, οι σύνοδοι κορυφής, τα επίσημα γεύματα και οι συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη.

Και να τα φλας των φωτογράφων, όταν οι δούλοι του ανοίγουν την πόρτα της λιμουζίνας.

Καθόλου άσχημα για έναν νεαρό πολιτικό που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ποτέ πρωθυπουργός, αν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν οδηγούσαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στα Μνημόνια.

Αν δεν ήταν τα Μνημόνια, ο Τσίπρας δεν θα γινόταν πρωθυπουργός και δεν θα μάθαινε αγγλικά.

Αρχίζω να πιστεύω πως η Ελλάδα μπήκε στα Μνημόνια, για να μάθει αγγλικά ο Τσίπρας.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι δούλεψαν για τον Τσίπρα.

Και συνεχίζουν να δουλεύουν για τον Τσίπρα.

Μπορεί ο Τσίπρας να είναι πολιτικός απατεώνας αλλά ο Μητσοτάκης είναι ηλίθιος.
 

Γιατί πρέπει να είσαι εντελώς ηλίθιος για να πηγαίνεις τη Νέα Δημοκρατία προς την Ακροδεξιά, χωρίς να αντιλαμβάνεσαι πως, με αυτόν τον τρόπο, στέλνεις ψηφοφόρους στον Τσίπρα.

Η σημερινή Νέα Δημοκρατία, με τα ορφανά της χούντας και του ΛΑΟΣ, θα καταφέρει να κάνει ξανά τον Τσίπρα πρωθυπουργό.

Πώς;

Μα τρομάζοντας τους δημοκρατικούς ψηφοφόρους που μπορεί να μην γουστάρουν τον Τσίπρα αλλά βγάζουν καντήλες με το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργούν οι ακροδεξιοί φιλελέδες της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να παρουσιάσει τους πασόκους του ΣΥΡΙΖΑ σαν κομμουνιστές από τη Σοβιετική Ένωση -και υπόσχεται εκδίκηση-, η Νέα Δημοκρατία χάνει ψήφους.

Για τέτοια είμαστε τώρα;, σκέφτεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, που αισθάνεται ανακούφιση που η χώρα βγήκε -έστω και στα ψέματα- από τα Μνημόνια.

Παράλληλα, οι Έλληνες έχουν πάρει χαμπάρι πως οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν τον Τσίπρα, αφενός γιατί αποδείχτηκε ο πιο αποτελεσματικός στην εκτέλεση των εντολών τους, και αφετέρου επειδή κατάφερε να περάσει τα πάντα χωρίς να ανοίξει μύτη.

Βέβαια, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός θα προσποιούνται την κυβέρνηση στο προτεκτοράτο.

Αυτό το ξέρουν οι πολίτες -και είναι βέβαιο πως στις επόμενες εκλογές θα σπάσει το ρεκόρ αποχής-, οπότε η πόλωση είναι απαραίτητη αλλά και στημένη, για να καταφέρουν να στείλουν στις κάλπες όσους περισσότερους πολίτες μπορούν.

Οπότε, βλέπω τον Τσίπρα πάλι πρωθυπουργό.

Θα είναι δύσκολο για τους Έλληνες να του συγχωρήσουν τις απατεωνιές του αλλά θα τον βγάλουν πρωθυπουργό ο Μητσοτάκης, οι ακροδεξιοί και οι αποτυχημένοι φιλελέδες με την ηλιθιότητά τους και την υστερία τους για τη μάσα και την κουτάλα.

Μπροστά σε όλο αυτό το βόθρο ακροδεξιών και φιλελέδων που κατάντησε η Νέα Δημοκρατία, οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν με καλοκάγαθα και αθώα ανθρωπάκια.

Βέβαια, θα βρουν οι Έλληνες μια δικαιολογία -για όλα βρίσκουν δικαιολογία οι Έλληνες-, για να κάνουν πάλι πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

Να, για παράδειγμα, μπορεί να πουν πως κάνουν πάλι πρωθυπουργό τον Τσίπρα, για να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Θα κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και θα δώσουν στον Αλέξη Τσίπρα μια δεύτερη ευκαιρία, για να …διορθώσει τα λάθη του.

Οι Έλληνες έχουν μεγάλη καρδιά.

(Αλέξη Τσίπρα, είσαι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Και πολύ ξεπουλημένος. Βέβαια, είσαι ξεπουλημένος στη χώρα με τους άπειρους ξεπουλημένους.)

πηγή: pitsirikos

No comments:

Post a Comment