Monday 28 March 2011

Το κακό σπυρί στον κώλο της που έγινε όγκος..



Ο ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

Δυο πράγματα λες για τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία. Το ένα ότι ο άνθρωπος είναι της πλάκας ιστορία, εντελώς ανυπεράσπιστος απέναντι στη δίχως όρια αντίδραση της φύσης. Και το δεύτερο ότι το δίποδο συνεχίζει να προκαλεί τη μάνα γη και στην πράξη δείχνει ότι στερείται και από την παραμικρή αναστολή προκειμένου να διαταράσσει συμπαντικές ισορροπίες τρόμου χιλιάδων αιώνων…



Τέρας

Λοιώνει ο μεγαλύτερος παγετός στην Αλάσκα. Δεν θα σου φτιάξει σαντιγύ, ούτε ουίσκυ. Νερό περισσότερο θα χυθεί στη θάλασσα που δεν θα το καταπιεί. Κι εσύ, αραγμένος στο μπαλκόνι, νοιώθεις και πρώτος κοζάροντας το κύμα να σκάει στον βράχο, μέχρι…που θα φας στη μάπα κατ’αρχήν τα αφρόψαρα. Και πως κατέρχεσαι από υψηλά στο ισόγειο? Χρειάζεσαι σκάφανδρο με φιάλη οξυγόνου. Και να πας που? Εκτός, κι όταν ηρεμήσει το τσουνάμι, διαθέτεις φουσκωτό ή ανεμότρατα. Όσο για το παραθαλάσσιο διαμέρισμά σου, παρ’ότι στον τέταρτο όροφο, δεν συνιστάται προς ενοίκιασιν σε καλαμάρια και οχταπόδια, διότι και με την απειλή εξώσεως δεν θα πληρώσουν νοίκι τα άτιμα.

Μέχρι σήμερα η γη δεν θέλει να ανατιναχθεί, ίσως και να έχει αδυναμία αυτοκαταστροφής. Το έργο τούτο έχει αναλάβει εργολαβικά ο ξένος, ο εξωγήινος, ο άνθρωπος. Και να, γιατί δίνει βάση στις θεωρίες ότι προέρχεται από άλλο πλανητικό σύστημα, ακόμα ότι η φύση του δεν προσαρμόστηκε στη γη, ότι νοιώθει καλύτερα όταν συμβιώνει εχθρικά μαζί της, καταστροφικά κι όχι αρμονικά, όπως όλα τα άλλα πλάσματα. Έβλεπες το τσουνάμι στην Ιαπωνία, σκέτο τέρας χολυγουντιανού κόμικ, να θέλει να μετατρέψει μια πόλη ολόκληρη σε θαλάσσιο πάρκο. Αμήν και πότε.

Άρθρο του Νίκου Καραγιαννίδη στο "Πρώτο Θέμα" 26/3/2011

No comments:

Post a Comment