Monday 14 March 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Λοιπόν, ξεχάστε όλα όσα ξέρετε σχετικά με το  θέμα της απεργίας των γιατρών.

Εδώ που τα λέμε δεν  ξέρετε και πολλά αφού κανένας δεν λέει το πραγματικό λόγο των  απεργιών.

Τον έμαθα σήμερα που επισκέφτηκα ένα γιατρό, και κατάλαβα  περίπου πως δουλεύει το σύστημα.
 
Βέβαια ούτε η  κυβέρνηση έχει βγει να δώσει στο κόσμο να καταλάβει, και αυτό με  ανησυχεί ιδιαίτερα.

Αν δεν βγαίνεις να δώσεις στο κόσμο να  καταλάβει, ένα σύστημα, που αν το καταλάβει θα το επιδοκιμάσει, τότε  μάλλον δεν έχεις διάθεση να το  εφαρμόσεις.
 

Λοιπόν ΟΛΟ ΤΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΛΠ. Αντιδρούν για ένα και μόνο  λόγο. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ. Θα σας πω τι είναι αυτό , σήμερα το έμαθα  σε όλη του την έκταση, αν και εφαρμόζεται από αρχές Οκτώβρη για τους  ασφαλισμένους ΤΕΒΕ.

 ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μέχρι τώρα, κάθε  ασφαλισμένος πήγαινε στο γιατρό, ο γιατρός έκανε διάγνωση, έγραφε  φάρμακα, ο ασφαλισμένος πήγαινε στο φαρμακείο τα έπαιρνε και τα ταμεία πλήρωναν τις  συνταγές.

 Κανένας δεν  γνώριζε:

1.- Αν ο  γιατρός γράφει συνεχώς το ίδιο φάρμακο ( μίζες από φαρμακευτικές  ). 2..- Αν ο  γιατρός γράφει σωστή ποσότητα φαρμάκου και όχι παραπάνω ( 2 τεμάχια  αντί για ένα ). 3..- Αν ο  ασθενής παίρνει το φάρμακο η το ανταλλάσσει. 4.. - Αν  πηγαίνει στο γιατρό για φάρμακα συχνότερα από τη κανονική χρήση ( π.χ.  Γράφει ο γιατρός ένα φάρμακο 30 χάπια, με δοσολογία 1 την ημέρα, και μετά 15 μέρες γράφει άλλο  ένα.). 5..- Γράφει  φάρμακα σε ασθενείς, χωρίς αντίστοιχη αμοιβή. ( π.χ. συνταγές φαρμάκων,  χωρίς παραστατικό επίσκεψης.). 6..- ΑΝ ο  γιατρός γράφει την ίδια δραστική ουσία αλλά στην ακριβότερη συσκευασία  της.
 
  Τι νέο έχουμε τώρα με  την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.  ΟΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΟΝ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ  ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ!!!  Τώρα όλοι οι  γιατροί και τα φαρμακεία, υποχρεούνται να έχουν υπολογιστή , ιντερνέτ, και  εκτυπωτή.  Συνδέονται με το  σύστημα και μετά συμβαίνουν τα παρακάτω: 1..-Μπαίνει ο ασθενής στο ιατρείο, και ο  γιατρός γράφοντας το όνομα ξέρει, όλα τα φάρμακα που έχει πάρει ο  ασθενής πριν, από οποιοδήποτε  γιατρό. Άρα αν επιχειρήσει να του δώσει παραπάνω φάρμακα, δεν  βγάζει συνταγή το σύστημα.

2.- Ο υπολογιστής καταχωρεί όλες τις  συνταγογραφήσεις του γιατρού, άρα εύκολα φαίνεται αν ο γιατρός  συνταγογραφεί τα ίδια φάρμακα της  ίδιας εταιρίας.

3.- Η συνταγή εκτελείται ηλεκτρονικά από το  φαρμακοποιό, άρα τέρμα οι ανταλλαγές.

4.- Εξετάσεις , παραπεμπτικά κλπ. ελέγχονται ,  από όποιο γιατρό και αν έχουν συνταγογραφηθεί, οπότε τέρμα και οι  άχρηστες εξετάσεις με όποια  πυκνότητα επιθυμούσαν τα κέντρα.

5.- Άμεσο έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης ανά  φάρμακο και εταιρεία. Αν η ΦΑΜΑΡ π.χ. κάνει το 90% των  συνταγογραφήσεων δεν θα το ξέρουμε  στο τέλος του χρόνου, αλλά με τις πρώτες συνταγογραφήσεις, και  θα ξέρουμε και ποιος συνταγογραφεί για την ΦΑΜΑΡ.

6.- Άμεσο οικονομικό έλεγχο των ιατρών μέσω  των συνταγογραφήσεων και όχι των επισκέψεων, που οι μισές είναι  μαύρες.

 Για όσους δεν κατάλαβαν το σύστημα τους λέω  ότι μοιάζει πολύ με τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Όλοι οι γιατροί και όλα τα φαρμακεία  διασυνδεδεμένα με το πρόγραμμα, και μέσω του προγράμματος καθημερινός  έλεγχος στις συνταγογραφήσεις, και  έλεγχος των πάντων και γιατρών και φαρμακοποιών και  ασφαλισμένων. 

Αυτό στη πράξη σημαίνει:       

Μείωση των μαύρων  αποδοχών των γιατρών κατά 100%. ·       

Εμφάνιση όλων των  αποδοχών στην εφορία ·       

Μείωση κάθε  διαπραγμάτευσης φαρμακοποιού - ασθενούς στο 0. ·       

Περιορισμός της  σπατάλης φαρμάκων κατά 100%. Δεν υπάρχει ηλεκτρονικά δυνατότητα  σπατάλης. ·       

Μείωση των  εργαστηριακών εξετάσεων κατά 50% ·       

Μείωση του κύκλου  εργασιών των φαρμακευτικών εταιριών κατά 50% και των κέντρων κατά 30%  τουλάχιστον. ·       

Με τόσο μειωμένη  δαπάνη, τα ταμεία θα μπορούν να πληρώνουν αμέσως και έτσι θα μπορούν  να διεκδικούν μικρότερες τιμές.

 
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ  ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.

Ποιος αλήθεια  πιστεύει ότι απεργούν όλοι αυτοί, για 5 ή 10 ευρώ παραπάνω στην  επίσκεψη, που είναι και φορολογητέα,  όταν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση χάνουν  ΟΛΕΣ τις μίζες από το φάρμακο που είναι και μαύρες; Και από την άλλη, πόσο αστοχία κάνει ο  Λοβέρδος, όταν πριν την πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης που είναι η λυδία λίθος του συστήματος υγείας,  δίνει αφορμές με άλλες διατάξεις στους θιγόμενους από τη  συνταγογράφηση να βγουν στους δρόμους.

Μήπως με τη πρώτη εφαρμογή κατάλαβε και ο  υπουργός την επαναστατικότητα του μέτρου, και ψάχνει αφορμή για να το  πάρει πίσω;;; 

Για όσους θέλουν να  μάθουν περισσότερα, www.e-syntagografisi.gr <http://www.e-syntagografisi.gr/> , και αν το μελετήσετε  ελάχιστα, θα καταλάβετε πως βάζει τα πόδια, γιατρών, φαρμακοποιών, ασφαλισμένων σε  ένα παπούτσι.

No comments:

Post a Comment