Friday 28 October 2011

Στην εξέδρα των επισήμων ο λαός.


Η παρέλαση σας μάρανε ευρωλιγούρηδες

Γιατί λυπάται ο κ.Παπούλιας?

Γιατί ντρέπεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας?

Πάντως όχι για την πρωτοφανή και άδικη επίθεση που δέχεται ο ελληνικός λαός, ούτε για την εξαθλίωση στην οποία κυριολεκτικά τον βουτάνε «για το καλό του».

Ούτε καν για αυτή την ιδιότυπη αγρανάπαυση που έχει επιβληθεί σε 2,3 γενιές, προκειμένου το ελληνικό χωράφι να γίνει γόνιμο για τους μελλοντικούς μας τσιφλικάδες.

Όχι δεν είπε πως ντρέπεται και λυπάται για τον κατ’εξακολούθηση βιασμό της δημοκρατίας μέσα στο ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ούτε για το Σύνταγμα που έχει καταντήσει κουρελόχαρτο στα χέρια του πολιτικοοικονομικού καθεστώτος.

Δεν ανέφερε σαν αιτία ο κ.Πρόεδρος τη μετατροπή του πολίτη σε πελάτη.
Της ανθρώπινης ζωής σε χρέος.

Ούτε καν για το ότι οι όροι «εθνική κυριαρχία» και «εθνική αξιοπρέπεια» έχουν γίνει τα πιο σύντομα ανέκδοτα (πιο σύντομα από το επιτυχημένο «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»).

 
Σκούζουν από το πρωί οι δημοσιοκάφροι ότι όλα αυτά «μας κάνουν περίγελο στο εξωτερικό»….
Οι ξένοι θα γελάνε σήμερα μαζί μας.
Δεν θα γελάνε όμως «επειδή δεν είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε μια παρέλαση». Άλλωστε παρέλαση έγινε, απλά για να πραγματοποιηθεί, υπήρξε η συμβολική προϋπόθεση, να εξαφανιστούν οι επίσημοι εκφραστές του καλώς ή κακώς μισητού Κράτους: οι πολιτικοί και οι μπάτσοι.
Ούτε θα γελάνε οι ξένοι με την αδυναμία μας να προστατεύσουμε τον Ανώτατο Θεσμό της Πολιτείας μας από κακές εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα.
Οι ξένοι θα ξεκαρδίζονται μαζί μας για το ότι στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ακόμα επιβιώνουν ανόητα μιλιταριστικά τσίρκο που δεν έχουν καμία σχέση με την αξία και τη τιμή της πράξης κάποιων προγόνων.

No comments:

Post a Comment