Monday 11 June 2012

Εμείς οι τρεις οι φίλοι....



Πανίκας Ψωμιάδης: Αδελφό κόμμα η Χρυσή Αυγή
από μη-συντάκτης 16:58, Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Μπορεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάζει σήμερα τη Χρυσή Αυγή, μετά τους τραμπουκισμούς του Κασιδιάρη, δε φαίνεται όμως το ίδιο να ισχύει για το συντονιστή του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την Βόρεια Ελλάδα, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, που δηλώνει ανοιχτά ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τονίζει ότι βρίσκεται σε επαφή μαζί τους.

Παράλληλα ο κ.Ψωμιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «Πάντως ανατρεπτικές πράξεις δεν έκανε η Χ.Α. αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω, για να φύγουμε λίγο από το Μνημόνιο και τα οικονομικά ζητήματα, ποιος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο; Ο ΣΥΡΙΖΑ δε καταδίκασε ποτέ τους κουκουλοφόρους. Ποιος κλείνει λιμάνια, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, ποιος υπερασπίζεται δυνάμεις αναρχικών; Μερίδα αυτών λένε δημόσια ότι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χ.Α. δεν ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στα Σκόπια για να διαδηλώσουν υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», για να καταλήξει στις δηλώσεις του λέγοντας: «Εμένα προσωπικά δε με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω».

Μάλιστα ο κ.Ψωμιάδης σχολιάζοντας πιθανή αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στο νομό δεν παραλείπει να συμπεριλάβει τη Χρυσή Αυγή στις αδερφές παρατάξεις. «Το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη θα είναι ανεβασμένο και μάλιστα πολύ. Εκτιμώ περισσότερο από 5 με 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό το συμπεραίνω από τις πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς την δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή» δηλώνει χαρακτηριστικά ο έκπτωτος περιφερειάρχης.

Βέβαια τα όσα λέει ο κ.Ψωμιάδης μόνο έκπληξη δεν δημιουργούν, καθώς στην εναρκτήρια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αναλαμβάνοντας τα θεσμικά του καθήκοντα στη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε ευθαρσώς ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα τα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν τη δήλωσή του αναφέροντας ότι « Ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι μιλάει με τον Πάνο Καμμένο, τον Γιώργο Καρατζαφέρη και στελέχη της «Χρυσής Αυγής». Για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι είναι αβέβαιο το μέλλον του, είπε ότι ο κ. Καμμένος το «τράβηξε το σχοινί» και πως η δραστηριοποίηση του κ. Ψωμιάδη βάζει φρένο στις διαρροές ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες.»

Όπως είναι λογικό ο κ.Ψωμιάδης δεν εκφράζει αποκλειστικά δικές του ιδέες, καθώς πλέον είναι ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ και φανταζόμαστε ότι και οι επαφές με τη Χρυσή Αυγή γίνονται στο πλαίσιο του σχεδίου Σαμαρά για συγκρότηση της ενωμένης δεξιάς παράταξης.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Ψωμιάδης στην Ξάνθη. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε σε διάφορα blogs όπως π.χ. εδώ. Για να μην έχει κανείς καμία αυταπάτη ότι το αυγό του φιδιού έχει επωαστεί πια για τα καλά. 

πηγή: indymedia

No comments:

Post a Comment