Wednesday 11 July 2012

Γενοσημοποίηση.

image: slide destruction by jaymes sinclair


ΑΡΧΙΣΕ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 10-7-12

Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών   

Αμέσως μετά την χθεσινή «επιδρομή» του αναπληρωτή υπουργού υγείας κ. Μ. Σαλμά στο νοσοκομείο Δ. Αττικής (...τα καθέκαστα), το σχέδιο ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του νοσοκομείου και ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ του προσωπικού του από «ημέτερους» μεγαλοκαθηγητικούς κύκλους άρχισε αμέσως να υλοποιείται :

με έγγραφό της η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Παπανικολάου «αποφασίζει και διατάσσει» την μετάταξη 30 (τριάντα) νοσηλευτών από το «Δ. Αττικής» στο «Αττικόν». Οι πληροφορίες λένε μάλιστα πως είναι ήδη ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΟ το προσωπικό αυτό να κατευθυνθεί σε συγκεκριμένες πανεπιστημιακές κλινικές που οι επικεφαλής τους «έχουν άκρες» στην κυβέρνηση. Αξίζει εδώ να αναφερθεί (όχι φυσικά πως έχει ιδιαίτερη σημασία) πως ακόμα και με το «γράμμα» των ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ περί διοικητικών συγχωνεύσεων νοσοκομείων, το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής συνδιοικείται  με το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όχι με το «Αττικόν», άρα η απόφαση αυτή εκτός από ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ είναι και τυπικά παράνομη …

Φαίνεται λοιπόν πως η νέα πολιτική ηγεσία ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ ολοκληρώνει τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της προηγούμενης ενάντια στην δημόσια περίθαλψη. Η μοίρα πολλών νοσοκομείων είναι προκαθορισμένη από την τρόϊκα και τους ντόπιους τοποτηρητές της. Θα κλείσουν, οι κλίνες νοσηλείας τους θα αφαιρεθούν από τον ελληνικό λαό, τα κτίρια και τα οικόπεδα θα «αξιοποιηθούν» από ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ενώ το προσωπικό θα λεηλατηθεί από ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ και μεγαλοδιευθυντάδες. Το «Δυτικής Αττικής» από το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο του «Αττικού», το 7ο ΙΚΑ από τους Μαρουδιάδες του «Αγία Όλγα», το «Πατησίων» από τους αντίστοιχους των «Αγ. Αναργύρων» και πάει λέγοντας …

Το ΠΑΡΑΜΥΘΙ περί «μεγαλύτερων αναγκών» καταρρίπτεται ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ από τις ίδιες τις μεθοδεύσεις των κυβερνώντων. Π.χ. είναι προφανές πως η ΩΡΛ και η Χειρουργική Κλινική του «Αγία Όλγα» δεν έχουν «μεγαλύτερες ανάγκες» από αντίστοιχες άλλων μεγαλύτερων νοσοκομείων, όπως είναι προφανές πως οι ανάγκες του Νοσοκομείου Νίκαιας είναι εξίσου οξείες, αν όχι μεγαλύτερες, από αυτές του «Αττικού». Αν οι αρμόδιοι ήθελαν να καλύψουν τις … «ανάγκες» έπρεπε να ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ νοσηλευτικού, ιατρικού, τεχνολογικού και βοηθητικού προσωπικού. Εδώ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ δεν πρόκειται για «κάλυψη αναγκών» αλλά για ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΕΞΕΩΝ «ημέτερων» ιδιοτελών συμφερόντων που διατηρούν «μαγαζιά» μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Πρέπει άμεσα οι υγειονομικοί αλλά και οι χρήστες υγείας να ξεσηκωθούν και να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της διάλυσης κάθε έννοιας δημόσιας περίθαλψης. Το έγκλημα που έχουν σχεδιάσει οι «φύρερ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που εκτελούν οι ντόπιοι «γκαουλάιτερς» δεν πρέπει να περάσει.

πηγή: Α.Ρ.Σ.Ι.


Μια ευρύτερη ματιά του σχεδιασθέντος εφιάλτη δίνει και η του Νοσοκομείου της Πρέβεζας η οποία σε άρθρο της αναφέρει χαρακτηριστικά:

ολόκληρα νοσοκομεία  ή ένα πολύ μεγάλο τμήμα των περιφερειακών μικρών νοσοκομείων -ειδικά σε τουριστικές και παράκτιες περιοχές- θα παραδοθεί στο αδηφάγο κερδοσκοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο, για να τα εκμεταλλευτεί μέσω -του νέου «αγίου δισκοπότηρου» της πολιτικής της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και  του Υπουργείου Υγείας- του ιατρικού τουρισμού!!!

όλο το άρθρο εδώ

No comments:

Post a Comment