Thursday 21 February 2013

το καλύτερο "γλου" στην Ευρώπη


ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ-ΓΛΟΥ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*

Σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ! Φερέφωνα του Τσίπρα, τα οποία έφτασαν στα έσχατα όρια της ανυποληψίας!!

Ο κ. Τσίπρας αρνείται να παραπέμψει τις επικίνδυνες συνιστώσες του, αλλά τα φερέφωνά του σπεύδουν να παραπέμψουν όσους κάνουν το καθήκον τους!!

Αυτά τα άγρια και εξόχως χαρακτηριστικά του ήθους του αναφέρει ανακοίνωση του Κεδίκογλου για τη στάση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση στα ΜΜΕ –στην κρατική τηλεόραση ιδιαιτέρως που αποτελεί ως γνωστό τιμάριό του. Θύμωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γιατί, όπως αναφέρει, τα εν λόγω φερέφωνα απείλησαν τηλεφωνικώς συναδέλφους τους ότι αν κάνουν ερωτήσεις στον Ολάντ –αν σπάσουν δηλαδή την απεργία- θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό του σωματείου τους. Μάλιστα.

Ασφαλώς έχει την αξία του να μιλάει ο Σίμος για φερέφωνα –είναι ειδικός στη φερεφωνία ο άνθρωπος. Έχει επίσης την αξία του να επισημαίνει ποιος κινείται στα έσχατα όρια της ανυποληψίας –και στην ανυποληψία είναι ειδικός. Έχει τέλος την αξία του να διαπιστώνει ποιος ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική του θέση σε κάποια μελλοντικά ψηφοδέλτια –τη σχετική μελλοντολογία μελέτησε και εφάρμοσε στη διαδρομή του με επιτυχία, άρα είναι και σ' αυτό ειδικός.

Με όλο το σεβασμό στις δεξιότητές του πρέπει εντούτοις να σημειώσουμε ότι το εντυπωσιακό που απορρέει από την ανακοίνωσή είναι άλλο: Την κατάσταση πολιορκίας στην ενημέρωση, τις απολύσεις, την τρομοκρατία, τις ατομικές συμβάσεις, τα μαύρα, τα μπλοκάκια, τη διαπλοκή, τα αίσχη στην ΕΡΤ, ο Σίμος τα προσπερνάει με ένα μόνο σχόλιο: Γλου-γλου! Ως γάλος δηλαδή, για να μιλήσουμε με όρους επικαιρότητας και πτηνών. Και αρκεί η επίσκεψη του επισήμου Γάλλου για να μεταμορφωθεί ο ίδιος Σίμος σε θαύμα της φύσης –σε γάλο με δόντια έτοιμο να δαγκώσει τα συνδικάτα, τους συνδικαλιστές, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και όποιον αντιστέκεται στο είδος της ενημέρωσης που επιδιώκει –από γάλους προς γάλους.

Γλου-γλου για τους μεν, δόντια για τους δε. Είναι βέβαιο ότι οι ορνιθολόγοι του μέλλοντος που θα μελετούν τα χαρακτηριστικά ορισμένων πτηνών της εξουσίας την εποχή του μνημονίου θα βρουν άκρως ενδιαφέρουσα την περίπτωση Κεδίκογλου-γλου....

*Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

πηγή: iskra

No comments:

Post a Comment