Saturday 23 February 2013

καμ το γκρις για να τη βρεις..


Έρχονται οι τουρίστες!

20 Φεβ, ’13

Pitsirikos


Τουριστική ατραξιόν αποτελεί πλέον η Αθήνα, αφού το μεγάλο αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο, Context Travel, διαφημίζει μια τρίωρη περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τίτλο «Greek Crisis walk». Επιτέλους, κάποιοι αποφάσισαν να δείξουν στους τουρίστες τη σημερινή Αθήνα και όχι τις παλιατζούρες της αρχαιότητας. 

Το τρίωρο τουρ στην Αθήνα κοστίζει 70 ευρώ κατ’ άτομο και η ξενάγηση θα γίνεται από οικονομολόγους αλλά και από άξιους και ανεξάρτητους δημοσιογράφους, όπως ο Πάσχος Παπαδημητρίου.

Οι δημοσιογράφοι θα ξεκινούν την ξενάγηση από το Σύνταγμα και τη Βουλή και θα ενημερώνουν τις τουρίστες για τις μεγάλες διαδηλώσεις των πολιτών τον Ιούνιο του 2011, τις οποίες οι ίδιοι τις παρακολούθησαν κλειδαμπαρωμένοι στα σπίτια τους.

Στη συνέχεια, θα γίνεται αναπαράσταση οδομαχιών ανάμεσα στους διαδηλωτές και τα ΜΑΤ, όπου το ρόλο των διαδηλωτών θα παίζουν οι ασφαλίτες γιατί έχουν πέσει τα έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών και πρέπει να βγάλουν κάνα μεροκάματο.

Όποιος τουρίστας το επιθυμεί θα μπορεί να τρώει ξύλο από μια διμοιρία ΜΑΤ, για να νιώσει την όμορφη εμπειρία που είχαν αρκετοί τουρίστες που τους σάπισαν στο ξύλο οι Έλληνες αστυνομικοί, για να μην νιώθουν ξένοι στη χώρα μας.

Μετά το Σύνταγμα, οι τουρίστες θα κατευθύνονται στα Εξάρχεια –με συνοδεία τριάντα διμοιρίες ΜΑΤ- και θα καταλήγουν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, για να πιούν ένα ποτήρι σαμπάνια και να χαλαρώσουν λίγο.

Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι θα εξηγούν στους τουρίστες τον πολύ τίμιο τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν αρχικά να παρουσιάσουν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό ως επίθεση του δολοφονημένου στον δολοφόνο, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν γιατί δεν είναι όλοι οι Έλληνες εντελώς ηλίθιοι.

Μετά τα Εξάρχεια, οι τουρίστες θα περπατάνε μέχρι τον Λυκαβηττό για να συναντήσουν τον Λουκάνικο, να πάρουν αυτόγραφο από τον σκύλο-επαναστάτη και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Στη συνέχεια, οι τουρίστες θα συναντούν άστεγους στο κέντρο της Αθήνας και θα τους ταΐζουν σουσάμι, αντί να ταΐζουν τα περιστέρια που είναι πια θεόχοντρα και δεν μπορούν να πετάξουν.

Οι τουρίστες θα περιηγούνται σε διάφορα όμορφα και γραφικά σημεία που αυτοκτόνησαν Αθηναίοι αλλά και στα σημεία που συνελήφθησαν οι οροθετικές ιερόδουλες, οι οποίες τελικά δεν ήταν ούτε οροθετικές ούτε ιερόδουλες αλλά τις βάφτισαν «υγειονομική βόμβα» και τις ξεφτίλισαν πριν τις εκλογές τα καθεστωτικά ΜΜΕ, μόνο και μόνο για να εκλεγούν ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοΐδης.

Η περιήγηση περιλαμβάνει και επίσκεψη των τουριστών σε σχολεία με υποσιτισμένα παιδιά -που τόσο διασκεδάζουν τους δημοσιογράφους του καθεστώτος- αλλά και συνάντηση με χρυσαυγίτες, για να φωτογραφηθούν οι τουρίστες δίπλα στον μαχαιρωμένο Πακιστανό που ξεψυχάει.

Το τουρ θα ολοκληρώνεται σε κάποια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα, όπου οι τουρίστες θα κάνουν εμετό.
 (Η φωτογραφία είναι από το Ύποπτο Μούσι.)

πηγή: pitsirikos

No comments:

Post a Comment