Thursday 14 November 2013

τομσενικότεροι του Τόμσεν


Μας έχουν σπάσει τα αρχίδια με την "εργατικότητα" των υπουργών και του πρωθυπουργού τα παπαγαλάκια τους. Στάχτη στα μάτια μας για να μη βλέπουμε το αδιέξοδο των κυβερνώντων. Για να μην βλέπουμε τις σιδερένιες μπάλες με τις οποίες είναι δεμένοι και τις αλυσίδες των οποίων μας φοράνε για κολιέ.

Η κυβερνώσα ακροδεξιά, αυτή αγχωμένη μεσίτρια, έχει βάλει σκοπό να αδειάσει κάθε δημόσιο κτήριο, να το καθαρίσει και να το παραδώσει κούκλα στους δανειστές μας. Θα ακολουθήσουν τα σπίτια μας, που ήδη μπαίνουν σε τραπεζικά καλάθια για τα ψώνια των βορειοευρωπαίων συνταξιούχων. Έχουν προηγηθεί η αξιοπρέπειά σου, η οικογενειακή σου γαλήνη, τα όνειρά σου και οι κόποι μιας ζωής των συνταξιούχων γονιών σου.

Στην άλλη πλευρά του κάλπικου νομίσματος ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γυρίσει από τις διακοπές του για σκι και μετά θα ασχοληθεί με μας τους βρωμιάρηδες, που μας ανέχεται μόνο και μόνο επειδή του χρωστάμε.

Ο σκιέρ περιγράφει γλαφυρά πόσο για τον μπούτσο μας έχουνε οι Ευρωπαίοι. Γενικότερα ως λαό, αλλά και ειδικότερα την κυβέρνηση των υπαλληλίσκων-σε-δυσμένεια της Μέρκελ.

Δεν ξέρω πόσο γελοιότερο μπορεί να γίνει το όλο σκηνικό, αν και στη σουρεάλ φάση που ζούμε, όλα είναι πιθανά.

Ήδη η Ντόρα προτείνει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα. Είχε προετοιμαστεί το έδαφος μια μέρα πριν, από τη γερμανική Die Welt. (Τι δεν καταλαβαίνεις?)

Από παλιά είχαμε γεννημένους κλόουν, που παρίσταναν τους βουλευτές ή/και τους υπουργούς. Η πολιτική σκέψη του νεοελληναρά είναι συγκρίσιμη με αυτήν μιας κότας στρουμπουλής. Και μάλλον χάνει.

Το "τώρα" διαφέρει απ’το "παλιά", στο ότι όλοι αυτοί με τον δυσκοίλιο ψυχισμό (που λέει και ο Ράϊχ) έχουν πλέον και "δυνατό" σενάριο να τους στηρίζει και να τους αναγκάζει να βγάζουν το σπάνιο ταλέντο τους.

Έχουν να υποστηρίξουν το αδιανόητο. Τη γενοκτονία για τον καλό σκοπό. Την αναδιανομή του πλούτου, τη βίαιη φτωχοποίηση, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, το άνοιγμα φυλακών και στρατοπέδων συγκέντρωσης, όλες δηλαδή τις «δεσμεύσεις» μας που θα φέρουν και την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ο τσιριχτός κυνισμός του Άδωνι είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Το κανάλι απ’το οποίο πετάγεται στη μάπα σου, δεν αλλάζει πλέον με ζάπινγκ και θα τον ακούς θες δεν θες, να κοκορεύεται ότι αυτός απολύει καλύτερα απ’τον Τόμσεν. Άσε που και να κατάφερνες να το αλλάξεις, που νομίζεις ότι θα έπεφτες? Πάνω σε κάνα Πάγκαλο.

Κατά τα άλλα, το κακό στη χώρα το κάνουν αυτοί που διαμαρτύρονται και αντιδρούν.
"Υποκινούμενοι από ύποπτα συμφέροντα" αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα του εκλεγμένου χασάπη στο κόψιμο της μπριζόλας. Βαφτίζονται "βολεμένοι", "άκρα" και "εξτρεμιστές" και πετιούνται στον πρετεντέριο ολετήρα, να γίνουν πατέ και να απλωθούν σαν βούτυρο στη φέτα-υποκρισίας του κάθε καναπεδάτου νοικοκυραίου.

Μόνο που στον επίλογο της φάρσας που ζούμε, θα του κάτσει στο λαιμό και τα λερωμένα ευρουλάκια του, δεν θα φτάνουν για να τον γλυτώσουν απ'την ασφυξία.

1 comment: