Saturday 25 January 2014

"αν δεν εξαλειφθούν οι άνεργοι, δεν μειώνεται η ανεργία"

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΕ

Κατάργηση της ύπαρξης για νέους ανέργους έως 29 ετών, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά ο δείκτης της νεανικής ανεργίας, προτείνει το ΚΕΠΕ, ενώ η κυβέρνηση δείχνει να το σκέφτεται. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, "Πάντως δεν είμαστε απάνθρωποι. Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, να είστε βέβαιοι ότι θα γίνει με τον πλέον ανώδυνο τρόπο και τον δέοντα σεβασμό στο προς εξάλειψη υποκείμενο".

Συγκεκριμένα, στο παρθενικό τεύχος των μηνιαίων οικονομικών εξελίξεων Η Κοσμάρα του Νεοφιλελέ, σε ειδικό κεφάλαιο για την ανεργία των νέων, ο ερευνητής Τρύφωνας Φιλελέκος προτείνει μεταξύ άλλων:

1. Για νέους ανέργους 15-24 ετών (15-29 ετών ο διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του δικαιώματος ζωής, ώστε να μειωθούν θεαματικά τα ποσοστά στη νεανική ανεργία. Η υλοποίηση του προτεινόμενου μέτρου θα γίνει με τη λήψη ενός και μόνο χαπιού Κυανίου, ουσία η οποία σε κατάλληλες ιχνοποσότητες φέρνει το ζητούμενο στο άνεργο υποκείμενο.

2. Δεδομένης της αδυναμίας του ελληνικού κράτους να εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες Κυανίου για την υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού μέτρου, έχει ζητηθεί η αρωγή της ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ-ΞΕΝΑ ΚΕΡΔΗ, η οποία στα πλαίσια της Εταιρικής Μνημονιακής Ευθύνης συμφώνησε να διαθέσει μέρος των αποθεμάτων της.

No comments:

Post a Comment