Friday 24 January 2014

μεγάλη φωλιά

@ Πανόραμα μια Επταετίας (ΝΕΤ)
 
Πόσοι χουνταίοι χωράνε σε μία Ν.Δ.;

Ανανδρανιστάκης Γιώργος

23.01.2014

Εντάξει, να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση, αλλά όχι και να επιδιώκει την εξαφάνιση του αντιπάλου του. Βγήκε χθες το γραφείο Τύπου και ζήτησε από τη Ν.Δ. να διαγράψει τον βουλευτή Πιερίας Δημήτρη Χριστογιάννη, επειδή δήλωσε στο κανάλι Action 24 ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ. που συμπαθούν τη χούντα και τους χουντικούς» και πως «η χούντα ήταν επανάσταση». Αν η Ν.Δ. αρχίσει να διαγράφει χουνταίους, φιλοχουνταίους και συμπαθούντες, στο τέλος θα μείνει μόνο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που είναι αντιχουντική από βαφτίσεως, ένεκα που ο God Father της, ο Κοκός, ήταν κάργα αντιστασιακός. Εντάξει, θα μείνουν κι άλλοι στη Ν.Δ., φοβάμαι όμως ότι έτσι όπως πάνε, σε λίγο θα είναι εφτά νομά σ' ένα δωμά, ποιος να ξαπλώ' να κλείσει μα'.

Πόσους χουνταίους έχει η Ν.Δ. του Σαμαρά; Ο πλέον δόκιμος και επιστημονικά αποδεκτός τρόπος για να το διαπιστώσει κανείς είναι να συγκεντρώσει στελέχη και βουλευτές σε μια αίθουσα και να βάλει στο μεγάφωνο το θρυλικό τσάμικο «φτωχές μανάδες γέννησαν τους τέσσερις μεγάλους/ τον Γιώργη Παπαδόπουλο, τον Παττακό και άλλους». Όποιος παραμείνει απαθής, είναι υπεράνω πάσης υποψίας. Όποιος κουνήσει τα πόδια του στον ρυθμό του τραγουδιού δεν είναι μεν χουνταίος, μια καλή κουβέντα όμως για τον Γιώργη, που επί της εποχής του αφήναμε τις πόρτες ανοιχτές, θα την πει άμα χρειαστεί. Όποιος σηκωθεί ενστικτωδώς να χορέψει, ε, όσο να 'ναι μια φωτογραφία της Δέσποινας Παπαδοπούλου θα την έχει πάνω από το προσκεφάλι του. Κι όποιος βγάλει μαντίλι καλαματιανό να σύρει πρώτος τον χορό, αυτός παρακαλάει κάθε χρόνο τον Αϊ-Βασίλη να του φέρει ένα τανκ για να κανονιοβολεί τους κομμουνιστάς.

Ήταν τόσο ηχηρή η δήλωση του Χριστογιάννη, που ξύπνησε μέχρι και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάλεσε τη Ν.Δ. «να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στην τάξη». Προσέξτε όμως. Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητάει από τη Ν.Δ. να διαγράψει τον Χριστογιάννη, της ζητάει να τον επαναφέρει στην τάξη, λες και είναι άτακτος μαθητής που πετάει σαΐτες. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να διαγραφεί ο Χριστογιάννης, γιατί οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης θα γίνουν αυτομάτως 152 και προτιμάει να κυβερνάει με την ψήφο ενός χουντικού, παρά να χάσει την εξουσία.

Καμιά δεκαριά δηλώσεις σαν του Χριστογιάννη χρειάζονται και, πού ξέρεις, το Σοσιαλιστικό Κίνημα μπορεί να δει το φως το αληθινό και να ανακαλύψει ότι εδώ και ενάμιση χρόνο συναγελάζεται με την πιο μαύρη Δεξιά της Μεταπολίτευσης. Προς το παρόν, το ΠΑΣΟΚ βρήκε το φως του μερικώς και είδε τον Χριστογιάννη να κραδαίνει τα λάβαρα της Επαναστάσεως. Όταν αποκατασταθεί εντελώς η όρασή του, μπορεί να δει και τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη, τον Δένδια, τον Φαήλο, τον Μπαλτάκο. Μπορεί να δει μέχρι και τον Σαμαρά.

πηγή: αυγή

No comments:

Post a Comment