Thursday 7 April 2016

ποινικοποίηση της έμπρακτης αλληλεγγύης

                           
Η Ντίνα Ρέππα και ο Ακρίτας Καλούσης απαντούν στους προβοκάτορες των ΜΜΕ (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Λες και κάποιος μαέστρος τους συντόνισε, όλοι οι παρουσιαστές των τηλεοπτικών ειδήσεων εξαπέλυσαν την προβοκατόρικη επίθεση τους σε όσα άτομα και συλλογικότητες στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό μεταναστών και προσφύγων.

Ότι «παίζουν ύποπτα και περίεργα παιχνίδια» έκανε λόγο ο μαρκουτσοφόρος του Mega, για «καταγγελίες σε βάρος αλληλέγγυων – "καλοθελητών"» αναφέρθηκε το δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ενώ στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η τοποθέτηση του Εισαγγελάτου.

Προσέξτε το τίτλο που έχει το κανάλι «Ε»: «Οι "αλληλέγγυοι" αλωνίζουν και περνούν στην αντεπίθεση – Τι λένε για το προσφυγικό». Η λέξη αλληλέγγυοι είναι μέσα σε εισαγωγικά, ενώ δεν μας αναφέρει ποιοι είναι αυτοί που ξεκίνησαν την επίθεση σε όσους/ες βρίσκονται δίπλα στους ξεριζωμένους από τον ιμπεριαλισμό συνανθρώπους μας.  Τι άραγε να εννοούν με την λέξη "αλωνίζουν";  Στην ίδια κατεύθυνση και το Mega που μιλάει για «Πολιτικά παιχνίδια στο λιμάνι από αλληλέγγυους».

Οι δυο εκπαιδευτικοί, η Ντίνα Ρέππα και ο Ακρίτας Καλούσης τους οποίους παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε δίνουν αφοπλιστικές απαντήσεις σε όσους προσπαθούν να προβοκάρουν όσους/ες εκδηλώνουν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους  στους δοκιμαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες.

No comments:

Post a Comment