Friday 8 April 2016

ματάκιας και μαλάκας


Κάμερον παραιτήσου – #ResignCameron

8 Απρ, ’16

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, παραδέχτηκε τελικά χτες πως είχε στο παρελθόν στην κατοχή του μετοχές σε offshore εταιρεία του πατέρα του, και τώρα τα στοιχήματα πέφτουν βροχή για το πόσο θα παραμείνει στην θέση του πρωθυπουργού.

Ήδη, στα social media το hashtag ##ResignCameron (Παραιτήσου Κάμερον) κάνει θραύση, ενώ οι Βρετανοί ετοιμάζουν διαδήλωση έξω από την πρωθυπουργική κατοικία το Σάββατο.

Το αρχικό αίτημα της διαδήλωσης προς τον Κάμερον -πριν την τελευταία του δήλωση- ήταν να κλείσουν οι φορολογικοί παράδεισοι της Βρετανίας, αλλά, μετά από την παραδοχή του Κάμερον πως είχε μετοχές σε εξωχώρια εταιρεία, το σύνθημα θα είναι «Παραιτήσου Κάμερον»

Στο Twitter, ο Έντουαρντ Σνόουντεν κάνει πάρτι, λέει πως το θέμα είναι στα χέρια των Βρετανών πολιτών και θυμίζει σε όλους πως, στην Ισλανδία, το 10% των ψηφοφόρων ήταν στον δρόμο μέσα σε 24 ώρες από την διαρροή των Panama Papers για τον Ισλανδό πρωθυπουργό, ο οποίος παραιτήθηκε.

Αν ο Ντέιβιντ Κάμερον παραιτηθεί κάτω από την πίεση των Βρετανών πολιτών, αυτό μάλλον θα είναι καθοριστικό ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit, αφού ο Κάμερον ηγείται της καμπάνιας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, θα είναι πολύ θεαματικό να παραιτηθούν μέσα σε λίγες ημέρες δυο πρωθυπουργοί ευρωπαϊκών κρατών, μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks για τα Panama Papers.

Και να σκεφτεί κάποιος πως τα Panama Papers τα χρωστάμε σε χάκερ.

Οι πάντες κατηγορούν την ανωνυμία στην δημοσιογραφία αλλά όλες οι μεγάλες αποκαλύψεις για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του πλανήτη γίνονται από ανώνυμους πολίτες, ενώ όσοι από αυτούς δεν μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι, φυλακίζονται ή ζουν κυνηγημένοι.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα οι περισσότεροι Έλληνες δημοσιογράφοι κάνουν την καθημερινή τους προπαγάνδα υπέρ των συμφερόντων του ολιγάρχη για τον οποίο δουλεύουν, αφού είναι τεράστιοι δημοσιογράφοι και δεν χρειάζεται να κάνουν δημοσιογραφία για να μας το αποδείξουν.

Η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα όπου ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού είναι σε όποια λίστα υπάρχει -και στα Panama Papers- αλλά αυτό δεν είναι είδηση για τους περισσότερους Έλληνες δημοσιογράφους.

Όταν θα αρχίσουν να σκάνε και άλλα ονόματα Ελλήνων -εκτός του Σταύρου Παπασταύρου– στα Panama Papers ή σε άλλες λίστες, οι καλοί Έλληνες δημοσιογράφοι θα είναι εδώ για να τους δικαιολογήσουν και να μας εξηγήσουν την τεράστια συνωμοσία σε βάρος των Ελλήνων που έγιναν ζάπλουτοι με τον ιδρώτα τους.

Επίσης, στην Ελλάδα διαπομπεύεται ο κάθε κύριος που φιστικώνει ανήλικα αλλά, όταν το κάνει αυτό το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα ελληνικά ΜΜΕ είναι πολύ διακριτικά· άσε που φιστίκωσε ξένο ανήλικο και όχι Ελληνόπουλο, οπότε δεν μας νοιάζει, γιατί μακριά απ’ τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι.

Δεν πειράζει, θα αλλάξει κάποτε και η Ελλάδα.

Οι Έλληνες δεν θέλουν καμία αλλαγή αλλά, αν αλλάξει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, θα αλλάξουν κι αυτοί αναγκαστικά.

Μέχρι τότε, θεατές στους αγώνες των άλλων.

Στο μάτι είμαστε οι καλύτεροι.

Ένας λαός-ματάκιας.

πηγή: pitsirikos

No comments:

Post a Comment