Monday 9 April 2012

ο Humayun και ο Wakar


Μπορείς κι εσύ

09/04/2012

Για μέρες ήταν απλώς «2 Πακιστανοί που σκοτώθηκαν στο Κρυονέρι για να σώσουν δυο Έλληνες». Μετά από επίπονο ρεπορτάζ, βρήκαμε τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους. Πρόκειται για τον Humayun Anwar, γεννημένο στις 4 Αυγούστου 1993, δηλαδή ούτε 19 ετών ακόμα και τον Wakar Ahmed, γεννημένο στις 1 Ιανουαρίου 1979, οι οποίοι, στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσουν δυο ηλικιωμένους Έλληνες από τις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής, «θυσιάστηκαν» σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ήταν από το ίδιο χωριό και έμεναν στο ίδιο σπίτι. Ο μικρός Hamayun, ζούσε με τον θείο του, ο οποίος έχει αναλάβει και τα διαδικαστικά της μεταφοράς των σωρών τους στο Πακιστάν, ενώ ο Wakar διέμενε στην Ελλάδα τα τελευταία 8 χρόνια. Απαιτούνται συνολικά 3000€ και για να μεταφερθούν οι δυο σωροί. Υπάρχει λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς που ο καθένας, με όσα ελάχιστα μπορεί, καλείται να βοηθήσει μέσα στην σημερινή ημέρα και είναι στο όνομα:
Nadeem Qaiser Latif (θείος του 19χρονου και παιδικός φίλος του Wakar):

Εθνική Τράπεζα: Λογ/μός 662/610130-57
IBAN: GR9501106620000066261013057
SWIFT (BIC) : ETHNGRAA
Στο όνομα NADEEM QAISER LATIF

πηγή: protagon


[.....] Στο Κρυονέρι διαπιστώσαμε ότι οι καλοί χριστιανοί ήταν δύο μη χριστιανοί, δύο μουσουλμάνοι, «λαθραίοι», και χωρίς όνομα –γιατί σε αυτή τη χώρα οι μετανάστες δεν δικαιούνται να έχουν όνομα, όπως ακριβώς είναι πάντοτε ανώνυμοι το «παιδί με το μηχανάκι» και «η κοπέλα που σηκώνει τα τηλέφωνα». Ούτε λοιπόν αυτοί που έχουν πιάσει ονομαστικό στασίδι στην εκκλησία, ούτε οι θεοφοβούμενοι νοικοκυραίοι , ούτε οι ορθόδοξοι, παλιοί και νέοι. Δύο μετανάστες από το Πακιστάν ήταν, που θεώρησαν σκόπιμο να τζογάρουν τη ζωή τους (για να χάσουν στο τέλος), προσπαθώντας να σώσουν ένα ζευγάρι αγνώστων τους. Όχι γιατί είχαν να κερδίσουν κάτι από αυτό, αλλά γιατί θεώρησαν αυτονόητο να σταθούν σε αυτούς που βρέθηκαν δίπλα τους και τους είχαν ανάγκη.[....]

πηγή: red notebook

No comments:

Post a Comment