Wednesday 3 October 2012

Το Λόμπι της Δραχμής ΚΑΙ στο Βατικανό!!


Διαμαρτυρία κατά Μόντι και Ε.Ε. με πανό, από τον τρούλο του Αγ. Πέτρου


Με ένα πανό κατά του Μόντι και των πολυεθνικών παραμένει από χθες πάνω στον τρούλο του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, 49χρονος διαδηλωτής.

Διαμαρτύρεται εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης και της ΕΕ, ενώ το πανό γράφει: «Βοήθεια! Αρκετά με το Μόντι, αρκετά με την Ευρώπη, αρκετά με τις πολυεθνικές!»

O ίδιος δηλώνει πως «δεν είναι τρελός αλλά απογοητευμένος».

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για το Μαρτσέλο ντι Φινίτσιο ο οποίος έχει και στο παρελθόν πραγματοποιήσει διαμαρτυρίες.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο φίλο του, ο Ντι Φινίτσιο είναι ιδιοκτήτης μπιτς μπαρ και νοικιάζει ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ φοβάται πως μία νέα οδηγία της ΕΕ, η οποία προβλέπει την πραγματοποίηση πλειστηριασμών για την εκμετάλλευση των παραλιών, θα ευνοήσει τις πολυεθνικές και θα εξαφανίσει τις μικρές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο 49χρονος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντσο Μοάβερο, και Περιφερειακών Υποθέσεων, Πιέρο Νιούντι.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να του απευθύνει έκκληση και ο Ποντίφικας για να κατέβει.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού που προσπαθούν να τον πείσουν να κατέβει.

πηγή: topontiki

No comments:

Post a Comment