Monday 8 October 2012

Η Άνγκελα στη χώρα των τραυμάτων..


Ταξίδι στο χρόνο για την άνγκελα.

Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα δεν είναι τόσο απλή και εθιμοτυπική όσο φαίνεται. Θα είναι ένα κανονικό ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι στην μεταπολεμική Ελλάδα της πείνας, της εξαθλίωσης και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Θα δει πως είναι μια χώρα, βασικά μια πρώην χώρα, που βρίσκεται πολύ πολύ μακρυά από την Ευρώπη των λαών, είναι υποθηκευμένη (ολάκερη) στις Τράπεζες, έχει για σύστημα διακυβέρνησης κάτι πολύ μπερδεμένο, αλλά και δημοκρατικοφανές και κατοικείται από κάτι περίεργους που στις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης, ψήφισαν τον σαμαρά για να τους σώσει και τα χρυσαύγουλα για όλες τις υπόλοιπες χαμαλοδουλειές, συμπεριλαμβανομένου και του δυναμικού θεάματος στα χαζοχαρούμενα μπουρδελοκάναλα.

Θα είναι επίσκεψη σε ένα τόπο που έχει μπόλικο ήλιο, εκπληκτικές παραλίες και κάτι κακομαθημένους και κοπρίτες ιθαγενείς που πάντως, μας αδειάζουν τη γωνιά σιγά, σιγά μεταναστεύοντας είτε σε άλλη χώρα, είτε στον άλλο κόσμο….

Βέβαια από την άλλη, με 6000 μπάτσους ολούθε, η Μέρκελ μπορεί να μη δει και τίποτα από όλα αυτά, μπορεί να μη δει και πολλά από Ελλάδα, αλλά από ΕΛ.ΑΣ. θα χορτάσει το μάτι της!..

No comments:

Post a Comment