Tuesday 20 October 2015

συσκέψεις πάνω στην ταφόπλακα

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου δέχθηκε πρόσκληση για συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακάτω παραθέτουμε την απάντηση του Κ.Ι.Α. Κορίνθου.

Αγαπητοί κύριοι

Μετά από δέκα μήνες στην κυβέρνηση γνωρίζετε πολύ καλά όλους τους ανθρωποκτόνους νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενοι, τους οποίους καταγγέλατε εντονότατα ως αντιπολίτευση και τους οποίους εξακολουθείτε να διατηρείτε. 

Γνωρίζετε πολύ καλά την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Γνωρίζετε πολύ καλά το τεράστιο πρόβλημα των ανασφάλιστων, το οποίο και όντας αντιπολίτευση είχατε δεσμευτεί ότι θα επιλύσετε.

Γνωρίζετε πολύ καλά την τεράστια συμμετοχή στο φάρμακο που αδυνατεί ακόμη και ο ασφαλισμένος χαμηλοσυνταξιούχος να καλύψει.

Γνωρίζετε πολύ καλά την ιδιωτική εταιρία ΕΣΑΝ που σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος και εσείς φυσικά, καταγγέλατε ως επικίνδυνη εμπορευματοποίηση της Υγείας. 

Γνωρίζετε πολύ καλά το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι, ογκολογικοί άρρωστοι. 

Γνωρίζετε πολύ καλά το τεράστιο πρόβλημα με τις απλήρωτες εφημερίες κρατικών γιατρών όπως και τις τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές των ιατρών παρόχων του ΕΟΠΥΥ. 

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι δαπάνες για την υγεία από 7% του ΑΕΠ που ήταν το 2010 έχουν κατρακυλήσει στο 4,5 % του ΑΕΠ ενώ ο μέσος όρος των ευρωπαικών χωρών είναι 8% του ΑΕΠ.

Γνωρίζετε πολύ καλά όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα όχι μόνο γιατί είναι γνωστά στον καθένα αλλά γιατί τα χρησιμοποιήσατε και ως σημαία για την κατάληψη της εξουσίας.

Αγαπητοί κύριοι σε λίγους μήνες συμπληρώνετε ένα χρόνο στην Κυβέρνηση της χώρας, αυτοδίκαια λοιπόν μπαίνετε στο κάδρο των υπεύθυνων της εξόντωσης της υγείας, ψυχικής και σωματικής ενός ολόκληρου λαού.

Όχι μόνο δεν καταργήσατε κανέναν από τους προηγούμενους νόμους που είχατε δεσμευτεί ότι θα κάνετε, αλλά με το τρίτο μνημόνιο βάζετε ταφόπλακα στο χώρο της υγείας. 

Μόνο και μόνο τα 930.000.000€ ετήσια μείωση δαπάνης από την πρόνοια ανά έτος και για τα επόμενα τρία χρόνια που δεσμευτήκατε με το τρίτο μνημόνιο φτάνει για να καταλάβουμε τι έρχεται.

Μόνο και μόνο η κατάργηση του ΟΓΑ , η ένταξη των αγροτών στον ΟΑΕΕ και λόγω αδυναμίας πληρωμής του, το πλήθος ανασφάλιστων αγροτών που θα προκύψει μας δείχνει που πάνε τα πράγματα. 

Τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης είναι, αν δεν γνωρίζετε κινηματικά αυτοδιαχειριζόμενα ιατρεία που στηρίζουν αδύναμο κόσμο για να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ταυτόχρονα είναι μαχητικά απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που συνεχίζετε εσείς τώρα πια να υλοποιείτε. 

Συνεπώς η πρόσκληση που μας αποστείλατε μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί. Όταν αποφασίσετε να καταργήσετε με ένα άρθρο σε ένα νόμο τα μνημόνια και κυρίως όταν αποφασίσετε να τα σκίσετε επειδή μαζί με το δικό σας μνημόνιο είναι πια αρκετές χιλιάδες σελίδες να μας φωνάξετε να σας βοηθήσουμε. 

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου δε μετέχει σε «συσκέψεις εργασίας» αλλά για πάνω από δύο χρόνια καλύπτει ιατροφαρμακευτικά χίλιους περίπου ανασφάλιστους συμπολίτες μας, που οι προηγούμενοι και εσείς παντελώς αντισυνταγματικά έχετε αμέσως ή εμμέσως αποκλείσει από την Υγεία. Και μάλιστα χωρίς να λαμβάνει καμία κρατική ή άλλου είδους επίσημη χρηματοδότηση.

Αγαπητοί κύριοι υποχρέωσή σας δεν είναι να καλείτε δομές αλληλεγγύης στα κομματικά σας γραφεία για «συσκέψεις εργασίας», υποχρέωσή σας είναι να εξασφαλίσετε στον κόσμο τον 21ο αιώνα τουλάχιστον δωρεάν υγεία και εμμέσως να κλείσετε αυτές τις δομές.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου μαζί με τα υπόλοιπα κινηματικά αυτοδιαχειριζόμενα Κοινωνικά Ιατρεία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για να μην υπάρχει κανένας ανασφάλιστος χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης και σε αυτή τη μάχη, δυστυχώς, τώρα πια είστε απέναντι.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, παρακάτω παραθέτουμε δύο επερωτήσεις του κόμματός σας με πρώτο υπογράφων το νυν υπουργό που δείχνει να γνωρίζει άριστα τα θέματα. Δε χρειάζεται να τον ενημερώσετε ( τα τεράστια προβλήματα είναι ίδια σε όλους τους νομούς της χώρας) αρκεί να του ζητήσετε να απαντήσει στις ερωτήσεις που ο ίδιος έθετε.


12-10-2015
Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου


5 comments:

  1. Μπράβο τους και χίλια μπράβο για το φτύσιμο στους απατεώνες.Είναι και αυτά αντίσταση,όχι μικρή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι Λύσιππε, μπράβο τους!
      Όπως και μπράβο τους που καθημερινά προσφέρουν εθελοντικά και δωρεάν τον χρόνο τους, για να διατηρούν αυτές τις οάσεις ουμανισμού, αλληλεγγύης και έμπρακτης αντίστασης, μέσα σ'όλη αυτή τη νεοφιλελέδικη λαίλαπα, τη σύγχρονη ευγονική, που την αποκαλούν αθώα "δημοσιονομική προσαρμογή"

      Delete
  2. Replies
    1. Αν ο καρκινοπαθής δεν μπορεί να έχει φάρμακα για σένα είναι θέμα γούστου ε;
      m

      Delete
  3. Μπράβο...

    ReplyDelete