Friday 26 January 2018

μία θα καίγεται, δέκα θα ανοίγουν


...βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο...

Την Κυριακή 21 Γενάρη, την ημέρα του συλλαλητηρίου για το «μακεδονικό», φασίστες και νεοναζί, ανεμίζοντας ελληνικές σημαίες επιτέθηκαν σε δύο καταλήψεις και μια διεθνιστική συγκέντρωση, πυρπόλησαν το διατηρητέο κτήριο στο οποίο στεγαζόταν η Libertatia και βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Την επόμενη μέρα, τα ΜΑΤ επιχείρησαν να διαλύσουν την αντιφασιστική πορεία με τη χρήση απροκάλυπτης βίας, χημικών και άλλων μέσων καταστολής. Δεν τα κατάφεραν αλλά συνέλαβαν αντιφασίστριες και αντιφασίστες αγωνιστές στους οποίους και φόρτωσαν στημένες κατηγορίες (η ποινική δίωξη αφορά συνολικά οκτώ πράξεις, μεταξύ αυτών μία για το κακούργημα του εμπρησμού !!)

Σ΄αυτήν την πόλη κάποιοι πυρπολούν ανεμπόδιστοι και κάποιοι άλλοι, που στέκονται απέναντι σ΄αυτή τη βία, μπαίνουν φυλακή. Κανείς δεν δικαιούται να μένει σιωπηλός απέναντι στην αστυνομική βία και τις χρυσαυγίτικες πρακτικές και νοοτροπίες, κανείς δεν δικαιούται να σιωπά όταν οι συμμορίες με τα μαχαίρια βγαίνουν παγανιά....

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αντιφασιστών, την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίον τους και την σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των εμπρηστών της Libertatia.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, που επί 6 χρόνια ανελλιπώς στάθηκε αδιάκριτα στο πλευρό όλων όσων υπέφεραν και δεν είχαν πρόσβαση στις επίσημες δομές υγείας, θα συνταχθεί με όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα για να συντριβεί ιδεολογικά και πολιτικά ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός μέσα στην κοινωνία.

ΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 25/1/2018

πηγή: ΚΙΑ

5 comments:

  1. LOL, παοκτσήδες την έκαψαν...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το ότι ήταν μέλη κάποιου συγκεκριμένου συνδέσμου, δεν τους καθιστά λιγότερο φασιστες.
      http://isovitis.gr/index.php/epikaira/2302-nyxta2018

      Delete
  2. https://www.efsyn.gr/arthro/poioi-ekapsan-tin-katalipsi-tis-libertatia

    ReplyDelete
  3. Σύντροφε, σε βρίσκω λαλίστατο απί παντός του επιστητού, ιδιαίτερα κατά του κούλη και των φιλελέδων. Για το μακεδονικό όμως απόλυτη σιωπή; Γιατί σύντροφε φοβάσαι να πεις το αυτονόητο;

    ReplyDelete