Friday 17 June 2011

Σεβασμός στο ΣΕΒ


Διακήρυξη του Συνδέσμου Ειλικρινών Βιομηχάνων

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ

1. Η χώρα πάει μια χαρά. Το Μνημόνιο έχει πετύχει, και τα επόμενα Μνημόνια θα πετύχουν ακόμα περισσότερο.

2. Αυτοί που δεν θέλουν το Μνημόνιο είναι οι άπληστοι που απαιτούν να παίρνουν πάνω από 500 ευρώ το Μήνα! Που θέλουν να κάθονται τα Σαββατοκύριακα! Που θέλουν να αράζουν στις παραλίες δύο ολόκληρες βδομάδες τον Αύγουστο, με λεφτά του εργοδότη τους! Που θέλουν να τους πληρώνουμε για να τους απολύσουμε! Που θέλουνε να τους πληρώνουμε και υπερωρίες! Αντί να λένε και ευχαριστώ που τους κρατάμε λίγο παραπάνω στη δουλειά.

3. Αυτοί που δεν θέλουν το Μνημόνιο είναι αυτοί που τα περιμένουν όλα από το Δημόσιο. Απαιτούν να τους μαθαίνει γράμματα το Δημόσιο. Απαιτούν να τους θεραπεύει όταν αρρωσταίνουν. Απαιτούν να τους κρατάει τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς. Απαιτούν ακόμα και να τους συντηρεί όταν γεράσουν! Ποιος θα πληρώσει για όλα αυτά; Όχι άλλα βάρη στους πλούσιους!

4. Αυτοί που δεν θέλουν το Μνημόνιο απαιτούν να φορολογηθούν οι επιχειρήσεις μας! Οι επιχειρήσεις μας δεν είναι συνηθισμένες σε τέτοια άστοργη αντιμετώπιση. Πληγώνονται. Τα λεφτά μας είναι ξενιτεμένα στην Ελβετία. Τα εργοστάσιά μας είναι ξενιτεμένα στην Βουλγαρία. Τα κότερά μας είναι ξενιτεμένα σε οφσόρ εταιρείες της Κύπρου, της Λιβερίας και του Παναμά. Οι λιμουζίνες μας το ίδιο. Τα σπίτια μας εξόριστα στην Εκάλη επίσης. Και από πάνω μας ζητάνε να πληρώνουμε μισθούς και φόρους. Δεν αντέχουμε άλλη κακομεταχείριση.

5. Αυτοί που δεν θέλουν το Μνημόνιο θέλουν να κρατήσουν τους επιχειρηματίες μακριά από την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα τραίνα, τα λεωφορεία, τις ακτές και τα δάση. Δεν θέλουν την ανάπτυξη! Αφού σας τα παίρνουμε τόσο ωραία από τα καύσιμα, τα τρόφιμα, τα διόδια, κ.λ.π. γιατί να μην σας τα παίρνουμε και από τα υπόλοιπα;

6. Απαιτούμε να φύγουν τώρα οι αγανακτισμένοι από το Σύνταγμα. ΝΑ πάνε πίσω στους καναπέδες, να ανοίξουν τις τηλεοράσεις και να δουν με τα ίδια τους τα μάτια πόσοι λίγοι έχουν απομείνει στις πλατείες.

7. Απαιτούμε να μην εμποδίζεται η τηλεόραση να αποκρύπτει την αλήθεια. Αυτό σημαίνει ελευθερία του τύπου. Αν τον ΜΕΓΚΑ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, προφανώς το κάνει για το συμφέρον του τόπου. Νομίζετε τα αφεντικά του ΜΕΓΚΑ δεν ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον του τόπου;

8. Οι συγκεντρώσεις στις πλατείες είναι πράξη ανεύθυνη για τη χώρα. Μπορεί να οδηγήσουν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και να χάσουν τα λεφτά τους οι δανειστές μας!

9. Οι συγκεντρώσεις βλάπτουν τη δημόσια εικόνα της χώρας. Ποιος θα αγοράσει το Σύνταγμα με 50.000 έξαλλους επάνω, όταν έρθει η ώρα να το πουλήσουμε;

10. Εεε, οοο, γυρίστε όλοι σπίτια σας και φύγετε από ‘δω. Ουστ!

πηγή: antistachef

No comments:

Post a Comment