Monday 20 February 2012

Χρηματοπιστωτικά εγκλήματα.


Στην Ελλάδα η τρόικα εγκληματεί

του Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ

Καμία φορά, όταν ακούω τις παρεμβάσεις του «συμβουλίου» και της «κομισιόν» δεν ξέρω πια σε ποιον κόσμο ζούμε. Φαίνεται να βρισκόμαστε σε διαφορετικούς πλανήτες. Μιλήσατε για την Ευρώπη του 2020... Ήταν ένα ωραίο παραμύθι κι αυτό κάποια στιγμή. «Μια φορά κι έναν καιρό» είχαμε και τη «στρατηγική της Λισσαβόνας»... Σκεφτόμαστε ωραίους στόχους, τους βάζουμε στα κείμενα κι ουδέποτε τους πραγματοποιούμε! και από την άποψη αυτή χαίρομαι που επιτέλους το «συμβούλιο» διαπιστώνει ότι υπάρχει πολύ υψηλή ανεργία των νέων! Εδώ και οκτώ χρόνια υπάρχει βέβαια, πάντως ξαφνικά το ανακάλυψαν! Καλώς ορίσατε στον πραγματικό κόσμο! Ίσως την επόμενη οκταετία να καταφέρετε να ανακαλύψετε και άλλα στοιχεία της πραγματικότητας!

Και μιας και μιλάμε για την ανεργία των νέων, η συζήτηση εύκολα οδηγείται στην Ελλάδα. Πώς θέλετε να καταπολεμήσετε την ανεργία των νέων στην Ελλάδα; Πράγμα που μας φέρνει στο βασικό πρόβλημα της «κομισιόν»: για όσο καιρό στην «κομισιόν» κυριαρχούν νεοφιλελεύθεροι «ταλιμπάν», τα πράγματα δε θα πάνε καλά σε καμία χώρα.

Να σας πω τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Έχει δίκιο στο σημείο αυτό ο πρόεδρος κ. Σβόμποντα (Swoboda): η «τρόικα» όχι μόνο είναι ανεύθυνη, είναι εγκληματική θα έλεγα! Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Δεν ξέρω ποιοι υπάλληλοι το σκαρφίστηκαν αυτό. Στο «συμβούλιο», στην «κομισιόν» λένε: οι Έλληνες πρέπει να βρουν ακόμα κάπου 326 εκατομμύρια. Ο Σαμαράς προσπαθεί κάπως να βολέψει τα πράγματα –η κυβέρνηση με το Σαμαρά, τέλος πάντων- και λένε «εντάξει, θα περικόψουμε τις αμυντικές δαπάνες!» Κι έρχονται μετά κάποιοι υπάλληλοι της «κομισιόν» και λένε «α, όχι! Όχι! Αυτά θα πρέπει να τα περικόψετε από τις συντάξεις!»
Γιατί; Πώς; Πού σας ήρθε αυτή η ιδέα; Είναι σωστό να γίνουν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες! Για τέτοιες τοποθετήσεις υπεύθυνοι είναι οι φιλελεύθεροι «ταλιμπάν» της «κομισιόν»!

Όλοι ζητάτε από την Ελλάδα να κάνει εξοικονομήσεις. Και έχετε άδικο κύριε Λάμπσντορφ (Lambsdorff) να λέτε πως στην Ελλάδα δε γίνεται τίποτα. Κατ' αρχήν το πρωτογενές έλλειμμα της Ελλάδας, χωρίς τους τόκους, μειώθηκε από 10% σε 3-4%! Μείωσαν το έλλειμμά τους κατά 6% μέσα σε ένα χρόνο! Δεν μπορούμε να λέμε πως δεν κάνουν τίποτα αυτοί οι άνθρωποι!

Θέλω να μας δω να σταματάμε να συμπεριφερόμαστε κατ' αυτόν τον τρόπο σε αυτή τη χώρα. Όταν λέμε πως θέλουμε να δώσουμε στους Έλληνες 130 δις ευρώ και υπάρχει ένα πρόβλημα στα 380 εκατομμύρια, για 380 εκατομμύρια δε θα δώσουμε τα 130 δις; Αυτός είναι εκβιασμός του ελληνικού λαού! Δεν προσφέρει λύση!

Αν όλοι όσοι είσθε εδώ πιστεύετε ότι έτσι θα σώσετε τους Έλληνες και την Ελλάδα, σφάλλετε! Δεν μπορείτε να έχετε μεταρρυθμίσεις χωρίς τη συμμετοχή του λαού! Αν προκαλείτε διαρκώς το λαό, αυτός  θα πάρει κι εσφαλμένες αποφάσεις. Μπορεί να αποκτήσει εσφαλμένη εντύπωση για τους εταίρους του. Το πρόβλημα δεν λύνεται αν εξαναγκάζετε αυτό το λαό να μένει διαρκώς γονατισμένος! Πρέπει να ορθοποδήσει. Και να κάτι που αξίζει να το πούμε στους Γερμανούς: κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, η Γερμανία κατάσχεσε 486 εκατομμύρια δραχμές της εποχής εκείνης από την υπό κατοχή χώρα. Τα πήρε στο Βερολίνο και δεν τα επέστρεψε ποτέ! Ποτέ! Ποτέ! Η σημερινή αξία αυτού του ποσού θα ήταν 81 δις ευρώ, που τα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα. Το ένα έκτο του συνολικού ελληνικού χρέους! Πείτε το αυτό στους Γερμανούς! Η ιστορία της Ευρώπης μπορεί να αναγνωσθεί και κατ' αυτόν τον τρόπο!

O Daniel Cohn-Bendit είναι συμπρόεδρος της ομάδας των «πράσινων» στο ΕΚ

πηγή: tvxs

No comments:

Post a Comment