Friday 9 March 2012

Η εξέγερση του συγκολλητή



«Να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου και χωρίς επίθεση»

Αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου, ακόμα και χωρίς να έχουν δεχθεί πρώτοι επίθεση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για θέματα ασφάλειας.

«Στη Κρήτη οι εισβολές σε σπίτια αυξήθηκαν κατά 700%. Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχουν μπουκάρει μέσα. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία. Όταν ένας ληστής μπαίνει σε σπίτι να μπορείς να πυροβολείς. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος για την αστυνομία. Περιμένει ο αστυνομικός πρώτα να το σημαδεύσει και μετά να τραβήξει το δικό του. Ή θα πάρουμε μέτρα ή οι ψευτοϋστερίες θα στερούν ζωές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης, με αφορμή επίκαιρης ερώτησης του για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι «υπάρχει και είναι χρήσιμη και εξαιρετική η νομοθεσία για την χρήση όπλων», αν και αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα, και πρόσθεσε ότι «είναι ανήκουστο το φαινόμενο να έχουμε πολεμικά όπλα εναντίον πολιτών».

Ο κ. Καρατζαφέρης, έκανε λόγο για «καλπάζουσα εγκληματικότητα που δεν ελέγχεται» και χαρακτήρισε τα ελληνικά σύνορα «πόρτα σε αχυρώνα».

«Τρεις δολοφονίες σε μια μέρα. Έπαψε η δολοφονία να είναι είδηση. Κόσκινο είναι πάνω τα σύνορα μας και ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα. Όσο δεν έχουν δουλειές θα σφάζουν κόσμο. Εκτραχύνονται τα πράγματα. Δίνετε στα άκρα την πόλη. Πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες, να καθαρίσετε την Αθήνα. Δεν μπορεί να είμαστε και τρομαγμένοι και πεινασμένοι», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ έδωσε έμφαση στο πρόβλημα των παράνομων μεταναστών και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του δεν θα αφήσει ούτε έναν, αν έρθει στα πράγματα.

«Βάλτε τους σε στρατόπεδα και να παίρνουν ένα πιάτο φαΐ μόνο αυτοί που θα παράγουν. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν ότι θα μπει σε στρατόπεδο και θα μείνει νηστικός αν δεν δουλεύει. Δώδεκα δισ. ευρώ βγάζουν από τη χώρα το χρόνο. Δεν θα πληρώνουμε συνέχεια το έγκλημα του κ. Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα. Εμείς θα διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες, όταν έρθουμε στα πράγματα. Δεν θα αφήσουμε ούτε έναν», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως «χρειάζεται να ομονοήσουμε, να συζητήσουμε όλοι και να δούμε το πρόβλημα της εγκληματικότητας από την αρχή, στη βάση μιας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης από πλευράς φιλοξενίας, υποδομών, απονομής δικαιοσύνης και σωφρονιστικού συστήματος».

«Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Ο δημόσιος βίος και η ασφάλεια των πολιτών γρήγορα θα αποκατασταθούν, να είστε βέβαιοι. Γιατί σε ορισμένες περιοχές των πόλεων μας δεν μπορούν ακραία στοιχεία να επιβάλουν το νόμο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας που προσβάλει συνολικά την εικόνα της χώρας. Πολύ γρήγορα θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια- και θα σταματήσει η εικόνα της χώρας που έγινε το μαύρο πρόβατο», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και κατέληξε λέγοντας:

«Πρέπει να λύσουμε το θέμα της φιλοξενίας και των υποδομών, ώστε όποιος λαθρομετανάστης μπαίνει στην χώρα θα ξέρει ότι θα γυρίσει στην πατρίδα του εκτός και αν είναι πρόσφυγας. Είναι μείζον ζήτημα το θέμα της ασφάλειας. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν φαινόμενα διάδοσης πολεμικών όπλων που χρησιμοποιούνται ακόμα και μέσα στους δρόμους. Είναι ένα μεγάλο ζήτημα που χρειάζεται τη συμβολή όλων».

πηγή: tvxs

No comments:

Post a Comment