Monday 19 March 2012

στην ουρά



Πάνω από 200.000 λένε!....
200.000!!......

200.000 συνάνθρωποί μας Κυριακή πρωί, ντύθηκαν, στολίστηκαν και τρέξανε στη γιορτή της δημοκρατίας, στη νέα αρχή του λόγιου βενιζέλου του νεότερου.

Η παρουσία όλων αυτών στις εκλογές του νέου αρχηγού είχε ασφαλώς συμβολικό χαρακτήρα. Από τη στιγμή που δε νοούνται εκλογές με έναν υποψήφιο, το χθεσινό χάπενινγκ ήταν πιο πολύ μια «ψήφος εμπιστοσύνης από τη βάση» που λένε. Όλοι αυτοί λοιπόν χθες αγνόησαν τη θλιβερή καθημερινότητα και βροντοφώναξαν «Μεγάλε Βαγγέλη προχώρα! Είμαστε μαζί σου»

Αυτοί οι 200.000 προφανώς και θα συμφωνούν με το συμβιβασμό που κάναμε πρόσφατα με τη Ζίμενς και για 100 εκατομμυριάκια έγιναν όλα μέλι-γάλα και θα την ξαναέχουμε εθνικό μας προμηθευτή. Όπως θα συμφωνούν με το ότι την ίδια μέρα που ψηφίζανε μειώσεις στις ψωροσυντάξεις γερόντων, περνούσανε στη ζούλα και ρύθμιση για αυξήσεις των αποδοχών των βισματούχων παρατρεχάμενων μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων που έχει ο κάθε βουλευτής. Όπως θα γουστάρουν και τον περίφημο νόμο περί ευθύνης υπουργών τον οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο διακεκριμένος συνταγματολόγος. Αυτός ντε που χθες υπερψηφίστηκε με ποσοστά Τσαουσέσκου.

«ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» λοιπόν λένε και αυτοί οι 200.000 από τη μια και καμιά 200ριά χιλιάδες από την άλλη τη δεξιά. Αυτοί είναι! Οι περίφημοι «πυρήνες» των μεγάλων κομμάτων. Που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην ουσία. Έτσι θα μπορούν να συνεχίσουν να κωλογλύφουν τον όποιο αρχηγό και να τον αποθεώνουν! Να λένε και να νιώθουν: «με τη ψήφο μου βγήκε». Να συνεχίσουν να καμαρώνουν στον κύκλο τους για τις άκρες που έχουν «ψηλά». Να συνεχίσουν να ανταλλάσουν ψήφους με ψίχουλα.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν ποιους να εννοούσε ο πάγκαλος με το περίφημο «μαζί τα φάγαμε», ίσως την απάντηση την ξέρουν αρκετοί από τους 200.000 εορτάζοντες. Αρκετοί συνεχίζουν να ονειρεύονται «φαγοπότια» και γι’αυτό και τρέξανε να δηλώσουν παρόντες στη νέα κατάσταση.

Έτσι εξηγείται ότι όλοι αυτοί «ξέχασαν» ποιοι ευθύνονται για το ξεπούλημα της χώρας. Ποιοι έχουν οδηγήσει τον έλληνα στην κατάθλιψη, στην ανέχεια, στο δρόμο, στα ξένα. Ποιοι τον περνάνε για λεβεντομαλάκα και ενώ του έχουν κάνει όλα αυτά, παρουσιάζονται από την προπαγάνδα των καναλιών ως εθνοσωτήρες. Ποιοι τον φοβερίζουν και ποιοι τον εξαπατούν με εκβιαστικά διλλήματα. Ποιοι τον ξεφτιλίζουν.

Έτσι εξηγείται ότι δεν τον ρωτάνε όταν τους πετάει στα μούτρα το «ΑΡΧΙΣΑΜΕ» το αυτονόητο: «και τόσα χρόνια ρε μεγάλε τι κάναμε? Προκαταρκτικά?»

No comments:

Post a Comment