Sunday 11 March 2012

Τζαστ τελ μι δις: χάου ματς μαστουρμπέϊτορς αρ γιου???


Τόσο μεγάλη...

του Ρούσου Βραννά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 09 Μαρτίου 2012
Τόσο μεγάλη...
... προσπάθεια που κάνουν να χάσουν τις εκλογές, στο τέλος θα τα καταφέρουν... Διότι οι Ρεπουμπλικανοί έχουν κηρύξει επί του παρόντος τον πόλεμο σε ένα καθόλου αμελητέο κομμάτι του εκλογικού σώματος: τις γυναίκες. Υστερα από τον πόλεμο εναντίον της επιστήμης, των φόρων, της ασφάλισης υγείας, του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων... οι κύριοι αυτοί εξαπέλυσαν επίθεση κατά της αντισύλληψης. «Θα νόμιζε κανείς ότι επιστρέψαμε στο 1950» εξανέστη η Ντέμπι Ουάσερμαν-Σουλτς, η πρόεδρος της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών, καλώντας τις γυναίκες να στείλουν «5 δολάρια ή και περισσότερα» στο κόμμα ώστε να χρηματοδοτήσουν την αντεπίθεση (τίποτε καλύτερο από τους culture wars για να γεμίσουν τα ταμεία).
Υποτίθεται πως...
... η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ θα ασχολούνταν αποκλειστικά με την οικονομία. Κατέληξε να πάρει μια στροφή σχεδόν πουριτανική. Οι ξένοι δημοσιογράφοι που είχαν ζοριστεί με τα subprimes βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις: πώς να μεταφράσουν τη λέξη «slut» διατηρώντας το πρέπον επίπεδο χυδαιότητας. «Τσούλα»; Ή μήπως «πουτανάκι»; Σε κάθε περίπτωση, είναι η λέξη της εποχής. Και, σύμφωνα με τον υπερσυντηρητικό Ρας Λίμπαου, τον ραδιοφωνικό παραγωγό με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στις ΗΠΑ, είναι αυτή που αρμόζει για να περιγραφούν οι γυναίκες οι οποίες αξιώνουν να καλύπτει η ασφάλειά τους το αντισυλληπτικό χάπι.
Εν αρχή ην...
... η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να επεκτείνει στα θρησκευτικά ιδρύματα την υποχρέωση επιστροφής στις ασφαλισμένες του κόστους της αντισύλληψης - μέτρο που κατέστησε υποχρεωτικό η μεταρρύθμιση υγείας του 2009. Οι Ρεπουμπλικανοί δηλώνουν αντίθετοι. Απειλείται η θρησκευτική ελευθερία, επιχειρηματολογούν: ουδείς έχει δικαίωμα να υποχρεώσει ένα καθολικό ίδρυμα να επιδοτεί μια πρακτική που αντιβαίνει στη συνείδησή του. Η κυβέρνηση Ομπάμα απαντά πως οι Εκκλησίες αυτές καθαυτές εξαιρούνται από τη ρύθμιση, πως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν συνείδηση. Και πως μια ορθόδοξη, μουσουλμάνα ή βουδίστρια καθαρίστρια σε ένα από τα 600 καθολικά νοσοκομεία της χώρας δικαιούται την ίδια πρόσβαση στη δωρεάν αντισύλληψη με μια εργαζόμενη στον δημόσιο τομέα.
«Τζακ-ποτ»...
... αναφώνησαν οι Ρεπουμπλικανοί. Θεώρησαν ότι βρήκαν το τέλειο όπλο: «Την επίθεση» του Προέδρου εναντίον της θρησκείας. Ο λανθάνων μισογυνισμός βγήκε στην επιφάνεια. Οπως είπε ο δισεκατομμυριούχος Φόστερ Φράις, χρηματοδότης της προεκλογικής εκστρατείας του σκληροπυρηνικού καθολικού Ρικ Σαντόρουμ, «όταν ήμουν νέος, οι κοπέλες χρησιμοποιούσαν σαν αντισυλληπτικό ένα χάπι ασπιρίνης. Το έβαζαν ανάμεσα στα πόδια τους, δεν κόστιζε ακριβά». Ο παλιός, καλός καιρός. Τότε που οι κοπέλες κρατούσαν τα πόδια τους κλειστά και δεν κατέστρεφαν την ασφάλιση υγείας... Το 2008, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε κερδίσει τη γυναικεία ψήφο με διαφορά 8% επί του Τζον ΜακΚέιν. Φέτος, το προβάδισμά του έχει αυξηθεί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κατά ένα επιπλέον 10%. Και ένα 30% των Ρεπουμπλικανών δίνει δίκιο στον Πρόεδρο όσον αφορά το θέμα. Το κόμμα τους κατάφερε να δώσει ακόμα μία φορά την εικόνα ενός παλαιομοδίτικου, απαρχαιωμένου θεσμού.

πηγή: tanea

No comments:

Post a Comment