Friday 25 April 2014

Πίστευε Και Κατάπινέ Το Αμάσητο


Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ

Ο Έλληνας ως σκεπτόμενο πρόσωπο, δεν μπορεί να νοήσει τον εαυτό του και να συλλάβει το νόημα του κόσμου έξω και ανεξάρτητα από το ευρώ. Αισθάνεται ότι δεν είναι ον αυθύπαρκτο και το περί Πλεονάσματος ερώτημα είναι καίριο, πού θέτει μόνον ο λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος. Η άλογη κτίση δεν έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες και δε διατυπώνει παρόμοια ερωτήματα, ούτε έχει ανάλογους προβληματισμούς. Μόνον το γατόνι ο Ελληναράς ρωτά, μιας και είναι η «Ιφιγένεια» της ευρωπαϊκής σταθερότητας.

Στο ερώτημα περί υπάρξεως του Πρωτογενούς Πλεονάσματος ανάγεται ο Έλληνας και από το γεγονός ότι το Πλεόνασμα είναι κεκρυμμένο και αθέατο. Δεν μπορείς να το συναντήσεις και να το δεις, να λάβεις εμπειρική αίσθηση της παρουσίας του. Οι Ολιγάρχες κυβερνάνε την Ελλάδα, όμως δεν μπορείς να κατανοήσεις όλη αυτή τη διαπλοκή, η οποία είναι άκρως αινιγματική στο φτωχικό μυαλό μας, σε σημείο πού, βλέποντας τόση ακαταστασία, τόση απόγνωση και τόση φυσική και ηθική αθλιότητα στην κοινωνία, ν' αναρωτιέται κανείς αν πράγματι υπάρχει το Πλεόνασμα και αν άξιζε τον κόπο τόση αδικία, τόσος κανιβαλισμός.

Το ζήτημα της υπάρξεως του Πρωτογενούς Πλεονάσματος είναι ζήτημα καθαρό πίστεως. Το ποίημα που καθημερινά μοιράζει η Ομάδα Αλήθειας και διαβάζεται από όλα τα ΜΜΕ ρητά ομολογεί: «Πιστεύω εις το ευρώ, στο success-story και στο Πρωτογενές Πλεόνασμα». Ο Έλληνας, ο λογικά σκεπτόμενχαχαχαχα, έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ή να μη δεχθεί την ύπαρξη του Πρωτογενούς Πλεονάσματος. Με τη σκέψη αυτή, το περί ύπαρξής Του ερώτημα έχει δευτερεύουσα σημασία, γιατί, αν πιστεύεις αληθινά στο κουτόχορτο που σε ταΐζουν καθημερινά τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τους, το ερώτημα δεν έχει κανένα νόημα.

~

συμπέρασμα

αν έχεις συμφέροντα ή ακόμα περισσότερο αν ανήκεις στην οικονομική ελίτ...τότε ναι για εσένα υπάρχει και παραϋπάρχει Πλεόνασμα..
αν ανήκεις στην πλέμπα όπως οι περισσότεροι..απλά το πιστεύεις....για να μη νιώσεις (για άλλη μια φορά) ο μαλάκας της υπόθεσης..

No comments:

Post a Comment