Tuesday, 29 April 2014

μοιράζοντας παράσημα..


Πάγκαλος: «Τρομοκρατικό κόμμα με αλήτικες μεθόδους ο ΣΥΡΙΖΑ»


Βαριές κουβέντες εκστόμισε στον αέρα του «ΒΗΜΑ FM» ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση με οξείς χαρακτηρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα έχει κατεδαφιστεί» και σχολίασε «αγοράκι» τον Γ. Σακελλαρίδη για τον οποίο μίλησε υποτιμητικά.

Αρχικά ανφέρθηκε στην διαμάχη του με τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του για τη Θράκη και την υποψηφιότητα Σουλεϊμάν:

«Έκανα μια εξώδικο για να τους δώσω μια ευκαιρία, αλλά δεν νομίζω να την χρησιμοποιήσουν, γιατί είναι αγέρωχοι και θα υποστούν τις συνέπειες αυτού του γεγονότος. Για εμένα είπαν κάτι παραπάνω, το οποίο συνιστά αδίκημα. Είπαν πως παρέδωσα τον Οτσαλάν στη μυστική υπηρεσία της Τουρκίας, την MIT και ότι αυτό το έκανα γιατί έχω συνάφεια και συμπόρευση με νεοναζί, πράγμα που το θεωρώ υβριστικό και προσβλητικό για εμένα και το ένα και το άλλο, με βάση το τι αντιλήψεις έχω και το τι ζωή έχω επιλέξει να κάνω.

Θα πρέπει λοιπόν να αποδείξουν αυτά τα δυο γεγονότα, ότι πράγματι παρέδωσα τον Οτσαλάν στη μυστική υπηρεσία της Τουρκίας και δεύτερον ότι αυτό το έκανα, επειδή είμαι νεοναζί και σκέπτομαι όπως οι νεοναζί. Αν δεν το αποδείξουν αυτό, φυσικά θα πρέπει να καταδικαστούν από οποιοδήποτε δικαστήριο εφαρμόζει το νόμο. Τους έκανα ένα εξώδικο και τους ζήτησα να πουν πως αυτό είναι αναληθές και ότι δεν θα το ξαναπούν.  Η «Αυγή» το δημοσίευσε, γι’ αυτό το έστειλα εκεί. Πρέπει πρώτα να το διαψεύσουν αυτοί ως έντυπο και μετά θα δούμε για τους υπολοίπους.

Υπάρχουν όμως και όρια στην εξαχρείωση και τα όρια αυτά τα έχει διαβεί εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα τρομοκρατικό, που μεταχειρίζεται αλήτικες μεθόδους εναντίον των αντιπάλων του. Μου έχουν επιτεθεί επανειλημμένως, ενώ εγώ δεν τους έχω ενοχλήσει».

Για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του, την Κεντροαριστερά, τον Βενιζέλο, τον Παπανδρέου και τη ΔΗΜΑΡ, είπε:

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα εξουσίας, πιστευτό και εφαρμοστέο. Αυτό το πράγμα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια. Δεν είναι κόμμα εξουσίας και απ΄  ό, τι φαίνεται δεν έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει μια σημαντική παρεμβολή στην πολιτική ζωή του τόπου. Όχι να είναι πρώτο κόμμα κατ’ ανάγκη, δεν είναι απαραίτητο, αλλά να είναι ένα κόμμα που καθορίζει τις εξελίξεις. Είναι ένα κόμμα συμπληρωματικό, μπορεί να συμπληρώνει τη μια ή την άλλη παράταξη, ανάλογα με το τι είναι απαραίτητο κάθε φορά.

Δεν είναι όμως πια το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε. Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια και δεν είναι χρήσιμο και ωφέλιμο για τον τόπο και για την παράταξη να το παραγνωρίζεις αυτό. Ποιοι κάνουν πως δεν το βλέπουν; Αυτοί που έχουν συμφέρον από την ύπαρξη μηχανισμών αποστεωμένων, που έχουν αδειάσει από το περιεχόμενο τους και δεν έχουν καμία προοπτική ανάλογη με αυτή που είχαν στο παρελθόν.

Οι μηχανισμοί αυτοί είναι οι αρχηγικοί και ηγετικοί μηχανισμοί. Έχει έναν τέτοιο ο κ. Βενιζέλος, προσπαθεί να δημιουργήσει ξανά από τα ερείπια ο κ, Παπανδρέου, είναι οι δύο άνθρωποι που μας έφεραν εδώ με την αντίθεση τους και την συμπλήρωση τους – όχι που μας έφεραν εδώ σε σχέση με το αν χρειαζόταν το μνημόνιο ή όχι.

Με την αντιπαράθεσή τους και την αλλοσυμπλήρωσή τους μας έφεραν εννοώ εδώ ως κόμμα και δεν λέω να εξαφανιστούν από την πολιτική ζωή, διότι δεν το θέλω αυτό για κανέναν και να αντιμετωπίζεται μόνο με τα αρνητικά του και όχι με τα θετικά του.

Και οι δύο έχουν δίκιο, αλλά και οι δύο έχουν άδικο. Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Παπανδρέου. Με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ και ότι δεν υπάρχει ως κόμμα πλέον και θα αποδειχθεί αυτό και στις εκλογές πλέον. Έχει κατεδαφιστεί ως κόμμα, διότι ως παράταξη εξακολουθεί να υπάρχει

Ο κ. Κουβέλης είναι ένα πρόσωπο που έχει μια τραγική διάθεση και δεν θα ήθελα να το σχολιάσω, διότι δεν έχει και διάθεση χιούμορ αυτή η ιστορία, όπως στο παρελθόν είχε κάποια πλάκα. Νομίζει ότι έχει κόμμα και κοροϊδεύει κάποιους άλλους ότι έχει κόμμα, ενώ δεν έχει τίποτα και παριστάνει τώρα ότι θέλει κάτι να κάνει… Ξέρετε τι ενοχλεί σ’ αυτά που θέλει να κάνει ο κ. Κουβέλης; Η αίσθηση της δεύτερης προδοσίας της Ανανεωτικής Αριστεράς. Δεν θα υπάρξει ούτε ΔΗΜΑΡ. Σ’ αυτές τις εκλογές, σας λέω ότι θα εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ και μου λέτε τώρα εσείς για τη ΔΗΜΑΡ; Αυτό είναι ανέκδοτο!»

Για τον Γ. Σακελλαρίδη:

«Άκουγα το πρωί αυτό το συμπαθέστατο αγοράκι που κατεβάζει ο Τσίπρας στις εκλογές στην Αθήνα. Πώς τον λένε; Τριανταφυλλίδη; Αυτόν τον νεαρό… Εμένα με λένε γέρο, εγώ να μην τον πω αγοράκι; Συμπαθητικό είναι αυτό… Ο ΣΥΡΙΖΑ με υβρίζει συνέχεια. Και πώς λέγεται; Α, κατάφερα, παρά την ηλικία μου, να θυμηθώ το όνομά του.

Και έλεγε ότι πάνε να πουλήσουν την ΕΥΔΑΠ. Μα, στον τόπο που μένω εγώ, ο δήμος χρωστάει ένα κολοσσιαίο ποσό στην ΕΥΔΑΠ από χρήματα που έχει πάρει από τους δημότες και τα έχει χρησιμοποιήσει για άλλες δαπάνες του δήμου.

Ξέρω ποιες είναι αυτές, αλλά το σωστό είναι να κρίνει η Δικαιοσύνη αν είναι νόμιμο ή όχι αυτό και δεν θα τις αναφέρω. Αλλά είναι σωστό να παίρνεις τα χρήματα του νερού για άλλες ανάγκες που εσύ κρίνεις ότι πρέπει να δώσεις προτεραιότητα; Δεν είναι αυθαιρεσία αυτό;

Δεν τους ενδιαφέρει αυτό, με την αντίληψη που έχουν ότι συμφέρον του λαού είναι αυτό που οι ίδιοι κρίνουν; Υπάρχει μια νοοτροπία τέτοια και άκουγα τον κ. Σακελλαρίδη τον ίδιο που έλεγε ότι είναι σκοτεινή η Σταδίου. Μα, η Σταδίου είχε ένα σημείο που είχε το «Αττικόν» και οι ομοϊδεάτες του το έκαψαν!»

Για μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές:

«Κοιτάξτε, θα συζητήσω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να δούμε ποια θα είναι η τύχη της οικογένειας και τι θα κάνω. Μια επιλογή είναι να κάτσω εδώ και να υποστώ την πίεση και την τρομοκρατία που θα υποστούμε ο λαός και την αθλιότητα της διαβίωσης κάτω από ένα τέτοιο καθεστώς.

Μια άλλη είναι να σηκωθώ και να φύγω, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που συμβαίνει ένα τέτοιο ατύχημα. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός – και το πιστεύω, διότι έχω εκτίμηση στο μέσο όρο των Ελλήνων – δεν θα υποβάλλει τον εαυτό του σ’ αυτήν την περιπέτεια».
 

και η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ:

No comments:

Post a Comment