Thursday 5 May 2011

Μέχρι και στους πρώην βουλευτές μας χρωστάμε!...


Υπάρχουν λένε τα ρεπορτάζ 800 με 850 αιτήσεις-προσφυγές συνταξιούχων βουλευτών που ζητούν να πάρουν αναδρομικά από 200.000 έως 450.000 euro. Κάθε προσφυγή δεν αντιστοιχεί απαραίτητα σε διαφορετικό βουλευτή, αφού κάποιοι εξ’αυτών έχουν κάνει και 2 και 3 προσφυγές. Συνολικά το ποσό που διεκδικούν οι συνταξιούχοι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος ξεπερνά τα 80.000.000. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν προσφύγει όλοι οι πρώην βουλευτές που έχουν τυπικά το δικαίωμα να διεκδικήσουν τα χρήματα αλλά το κάνουν οι περισσότεροι (περίπου 350)….

Το αίτημα των ξεφτυλισμένων αυτών πρώην εκλεγμένων στηρίζεται στη διάταξη του Συντάγματος που θέλει τον βουλευτή να παίρνει τα ίδια με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Είχαν επιδικάσει λοιπόν πριν μερικά χρόνια οι δικαστικοί στον εαυτό τους κάποια αναδρομικά. Για αυτά τα αναδρομικά η τότε βουλή είχε αποφασίσει να μην τα διεκδικήσουν ΚΑΙ οι βουλευτές. Στηριζόμενοι όμως στην υπερισχύουσα Συνταγματική επιταγή, οι πρώην εθνοπατέρες μας «είπαν-ξείπαν» και τα διεκδικούν. Και θα τα πάρουν γιατί στο μπουρδέλο αυτό που αποκαλούμε κράτος, το αίτημά τους είναι νομότυπο, «δίκαιο». Το «νόμιμο» όμως είναι και Ηθικό? Εξαρτάται για ποια Ηθική μιλάμε. Γιατί η ηθική του Έλληνα πολιτικού είναι η ηθική του Βουλγαράκη, είναι η ηθική του Βατοπεδινού Εφραίμ, είναι η ηθική του Άκη. Είναι η ηθική του γλύφτη αφισοκολλητή, που στην πολιτική του καριέρα έχει μάθει να κάνει μόνο το πρόβατο, το παγόνι και το αρπακτικό, ενταγμένος συνήθως και στο ευρύτερο υπηρετικό προσωπικό κάποιου μεγαλοεπιχειρηματία.

Ας δώσει λοιπόν το Καθεστώς που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση τα ονόματα αυτών των συνταξιούχων που τολμάνε εν μέσω τέτοιας κρίσης, εν μέσω εθνικής κατάθλιψης και ανέχειας, εν μέσω εθνικής ανασφάλειας αλλά και μούρλας να μας δείξουν πόσο ξεδιάντροποι είναι. Αφού έχουν τα μούτρα και τα ζητάνε, ας μας τα δείξουν κιόλας τα μούτρα τους! Μην ξεφτιλίζετε μόνο τους 20χρονους βομβιστές/τρομοκράτες, ξεφτιλίστε και τους 70χρονους και 80χρονους σταρχιδιστές που κάποτε τους εκλέξαμε και τους ταΐζαμε για να κλάνουν στα έδρανα της βουλής.

Και αφού δοθούν στη δημοσιότητα τα ονοματεπώνυμα, να δοθεί και μια λογική προθεσμία, ας πούμε 1 βδομάδα άντε 10 μέρες να μετανιώσουν και να αποσύρουν τις προσφυγές. Για τους γενναίους αμετανόητους να δοθούν τα πόθεν έσχες σε πρώτη φάση και η διεύθυνση κατοικίας τους στη συνέχεια. Έτσι μόνο θα στρώσουν χαρακτήρα παλιοί και νέοι. Όπως θα στρώσουν και τη ρυτιδιασμένη επιδερμίδα τους από το πολύ γιαούρτι…

No comments:

Post a Comment