Monday 16 May 2011

Αξιόπιστη Εξημέρωση

Το *trollάρισμα του Χίου.

Δεν είναι δα και κανένα κατόρθωμα για τους συναγωνιστές του trompaktikou, αφού το να trollάρεις τον Στέφανο Χίο, είναι σα να βάζεις τρικλοποδιά σε μεθυσμένο κουτσό με προχωρημένο Πάρκινσον.
Άσε που ο τύπος από τη βλακεία που τον δέρνει, ουσιαστικά αυτοτρολάρεται...
 Αλλά όπως λένε και οι ίδιοι, το συμβάν έχει εκπαιδευτική αξία.


Και η απάντηση του Στέφανου-ΓαμάωΠερισσότεροΑπόΤονΣτροςΚαν-Χίου:


*Κανονικά για τη λέξη troll (wikipedia) ισχύει:
Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του.

Θα επανέλθουμε κάποια στιγμή με μερικά χαρακτηριστικά και ξεκαρδιστικά παραδείγματα τρολαρίσματος...:)

Εκτός από αυτήν την αυστηρή, "ακαδημαϊκή" έννοια, ο όρος "τρολάρισμα"
έχει και ευρύτερη, αφού χρησιμοποιείται και για άλλες ενδιαφέρουσες πράξεις όπως, μια συντονισμένη δράση για να "κρασάρει" ένα σύστημα, να βγει εκτός ελέγχου μια διαδικασία, να γελιοποιηθεί μια πρακτική.

Τρολάρισμα με έντονη πολιτική χροιά, είναι και η διασπορά ψευδών ειδήσεων στα ΜΜΕ (περίπτωση Χίου). Η επιτυχία της Τρολιάς μετριέται με τον αριθμό των μέσων που θα αναμεταδώσουν την κατασκευασμένη-ψευδή είδηση.

No comments:

Post a Comment