Friday 27 May 2011

Οι χαμογελαστοί αγανακτισμένοι





Χθες (Τετάρτη 25 Μαϊου) ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους και τις πλατείες σε όλες τις Ελληνικές πόλεις. Πρωτόγνωρα πράγματα για τον βάλτο που ενδημούμε, αλλά ενδεικτικά όχι τόσο της αμφισβήτησης, αλλά κυρίως της αγωνίας για το μέλλον. Στα πλαίσια αυτά κανένα από τα παραδοσιακά κόμματα δεν προσέγγισε τις χθεσινές διαδηλώσεις.
Το #greekrevolution είναι υπόθεση του Κανένα.

Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι το ότι για την Ευρώπη όλα ξεκίνησαν με τους Indignados, οι οποίοι συγχρόνισαν την Ισπανική κοινωνία με το Αιγυπτιακό κίνημα της πλατείας Ταχρίρ και τις υπόλοιπες εξεγέρσεις της Μεσογείου. Νέοι δηλαδή της πλούσιας και βιομηχανικής Ισπανίας εξεγείρονται με παρόμοια αιτήματα που έχουν και οι φτωχοί λαοί των «Τριτοκοσμικών» Αιγύπτου και Τυνησίας.

Όλοι ζητάνε και μαζί τους πλέον ζητάμε και εμείς, μια Ηθική Επανάσταση, μια πραγματική Δημοκρατία με παλινόρθωση των θεμελίων της που είναι η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη.

Μαζικά, ταχύτατα (λόγω τεχνολογίας) και κυρίως αυθόρμητα το μήνυμα διαπέρασε τη μίζερη και παθητική Ελληνική καθημερινότητα και μας έκανε για αρχή να ακούσουμε το Ισπανικό ξυπνητήρι που βαράει 11 μέρες τώρα. Και αφού ανοίξαμε τα αυτιά, θα πάρουν σειρά και τα μάτια… για να δούμε…
.
Έχουμε πολλά να δούμε….

Και για αρχή να επισημάνουμε τους φταίχτες και τα θύματα του «Ελληνικού» «Χρέους».
Και μετά τα μάτια θα πάρουν σειρά και τα στόματα…για να βροντοφωνάξουν σε μια ειρηνική διεκδίκηση για ένα καλύτερο αύριο..

Για το κοινό καλό!

Όπως και να το δει κανείς, χθες συνέβη κάτι σπουδαίο. Ίσως χωρίς συνέχεια, αλλά όχι και χωρίς μήνυμα.

Στο χέρι μας πάντως είναι να του δώσουμε και συνέχεια!

Και το δείγμα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό!
 Σήμερα (Πέμπτη 26) ο προσωπικός μου ενθουσιασμός έδωσε τη θέση του στη Συγκίνηση!

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω Ανοιχτή Λαϊκή Γενική Συνέλευση....

Το Ιερό Δισκοπότηρο του πολιτικού Ιδεατού μου, ολοζώντανο μπροστά στα μάτια μου και στα αυτιά μου!!.

Μιλάμε για εξαίσια, σούπερ επιτυχημένη πρόβα τζενεράλε, μιας καραμπινάτης Άμεσης Συμμετοχικής Δημοκρατίας!! Άνθρωποι κανονικοί, ανθρώπινοι....να συμμετέχουν.......με απεριόριστο σεβασμό στις Στιγμές...αλλά και στη διαδικασία....και όλοι οι άλλοι να Ακούνε...ως επι το πλείστον "λόγους" απροετοίμαστους μεν, συχνά με κάποια συντακτικά λαθάκια λόγω εμφανούς απειρίας, αλλά συνάμα και τόσο ανθρώπινους, τόσο πολιτικούς! Γεμάτους με την αλήθεια του αυθόρμητου, του "από καρδιάς", της πραγματικής ζωής και όχι της τηλεοπτικής.

Αυτό το υπέροχο και ειρηνικό συναπάντημα των "αγανακτισμένων" φαίνεται ότι ήρθε στην κατάλληλη στιγμή ώστε να ανθίσει!΄
Όσοι δεν πήρατε αυτή την υπέροχη τζούρα αληθινής Συμμετοχικής Δημοκρατίας, απλά χάσατε!

Αλλά ταυτόχρονα προλαβαίνετε κιόλας, αφού μόλις αρχίσαμε!
Η Γιορτή σας περιμένει να "καταθέσετε" την άποψη, την ιδέα, τη συμμετοχή, τη φωνή, το χαμόγελο ή απλά την αύρα της παρουσίας σας :)

Όλοι μαζί
μέχρι να'ρθει
εκείνη η νύχτα...που έλεγε το σύνθημα..

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΗ
 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΜΠΕΙ!

No comments:

Post a Comment