Sunday 21 July 2013

γερμανοτσολιάδες και τσολιαδάκια (που κατά τ'άλλα "τα σέρνουν")

  
Δεν μας φταίει ο Σόιμπλε

19 Ιουλ, ’13

Pitsirikos

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του για τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο κ. Σόιμπλε έμεινε στην Αθήνα μόνο λίγες ώρες, ώστε να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν πάλι στους δρόμους οι Αθηναίοι. 

Ο κ. Σόιμπλε απέρριψε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους αλλά, ευτυχώς, η Ελλάδα έχει ανάπτυξη και success story και δεν θα χρειαστεί νέο κούρεμα του χρέους.

Επίσης, ο κ. Σόιμπλε απέρριψε οποιαδήποτε συζήτηση για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις -λέγοντας πως αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί οριστικά- αλλά, αντί να κατηγορούμε για αυτό το θέμα τον Σόιμπλε και την Γερμανία, ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί επί 70 χρόνια καμία ελληνική κυβέρνηση δεν διεκδίκησε δυναμικά από την Γερμανία τις πολεμικές αποζημιώσεις, και ξαφνικά το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε και κινδύνευσαν τα πολιτικά και εφοπλιστικά τζάκια.


Η εξήγηση είναι πως και τότε -όπως και σήμερα- οι γερμανικές κυβερνήσεις κρατούσαν γερά στο χέρι τις ελληνικές κυβερνήσεις, αφού ήξεραν ποιοι ήταν οι Έλληνες συνεργάτες τους στη διάρκεια της Κατοχής.


Πάντως, εγώ στενοχωριέμαι για αυτούς που έχυσαν το αίμα τους ή έμειναν ανάπηροι πολεμώντας τους Γερμανούς κατακτητές -και χωρίς να διεκδικούν τίποτα για τους εαυτούς τους-, για να έρθουν μετά την Κατοχή στα πράγματα οι συνεργάτες των Γερμανών, οι αντιστασιακοί να κυνηγηθούν άγρια, και η Ελλάδα, εν έτει 2013, να είναι πια η μόνη χώρα που δεν διεκδίκησε τις πολεμικές αποζημιώσεις, έστω για ηθικούς λόγους.


Ο κ. Σόιμπλε είπε πολλά και διάφορα στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα αλλά δεν έχουν καμία σημασία.


Είναι πολύ βολικό για την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας να στρέψει τους Έλληνες πολίτες κατά της Γερμανίας.


Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σόιμπλε, ούτε η Γερμανία. Οι άλλοι θα σου κάνουν ότι τους επιτρέψεις να σου κάνουν.


Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες πολιτικοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα.


Και αυτούς τους πολιτικούς δεν τους ψήφιζαν οι Γερμανοί. Τους ψήφιζαν οι Έλληνες.


Και θα τους ψηφίσουν ξανά. Για να κατηγορούν μετά τους Γερμανούς.

πηγή: pitsirikos

No comments:

Post a Comment