Tuesday 30 July 2013

στη χώρα του μαλάκα


Εσύ τι αισθάνεσαι;

26 Ιουλ, ’13

Pitsirikos

Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, μόνο το 31% των Ευρωπαίων έχει εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι υπόλοιποι εμπιστεύονται περισσότερο την Μπαρτσελόνα και το βασιλικό μωρό. Στο ερώτημα αν «αισθάνεστε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», οι Έλληνες είναι πρώτοι στις αρνητικές απαντήσεις, αφού το 56% των Ελλήνων απάντησαν πως δεν αισθάνονται πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά ούτε και πολίτες, γενικότερα.

Οι μισοί Έλληνες δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι, ενώ οι άλλοι μισοί δεν αισθάνονται Έλληνες.

Σύμφωνα με την έρευνα του ευρωβαρόμετρου, οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται μαλάκες, οπότε αυτός είναι μάλλον ο λόγος που ο Αντώνης Σαμαράς αυτοπροσδιορίστηκε ως «μαλάκας» στο πρόσφατο τηλεοπτικό διάγγελμά του: για να ταυτιστεί δηλαδή με τον μέσο Έλληνα και να μιλήσει κατευθείαν στην ψυχή του.

Βέβαια, κανείς δεν θέλει να είναι αυτό που είναι ο Σαμαράς, οπότε -επειδή η έρευνα του ευρωβαρόμετρου έγινε πριν το διάγγελμα Σαμαρά- το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν μαλάκες θα πρέπει να έχει μειωθεί αισθητά από την στιγμή που ο Σαμαράς αυτοανακηρύχτηκε μαλάκας.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι σήμερα αλλά, όσο υπήρχαν δάνεια και πιστωτικές, αισθάνονταν πολύ Ευρωπαίοι, οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως, αν του Έλληνα του χώσεις χρήμα -έστω και πλαστικό- δεν έχει κανένα πρόβλημα να αισθανθεί και Μογγόλος.

Όπως δείχνει η έρευνα, το 89% των Ελλήνων δηλώνουν πως η φωνή τους δεν ακούγεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά, αν μετά την χρεοκοπία της χώρας σου εσύ πας και ψηφίζεις τα δυο κόμματα που την κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και ψηφίζεις και τους νεοναζί, πώς να ακουστεί η φωνή σου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ρε ζώον;

Ποιος θα σε πάρει στα σοβαρά; Αφού είσαι λαμόγιο, σούργελο και ραγιάς.

Το σωστό θα ήταν να σου κόψουν και την γλώσσα, για να σταματήσεις να μιλάς και να λες συνέχεια μαλακίες, ώστε να μην ακούγεται η φωνή σου όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά πουθενά.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 60% των Ελλήνων είναι υπέρ της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης αλλά δεν είναι να παίρνεις τους Έλληνες στα σοβαρά -γιατί δεν ξέρουν τι τους γίνεται-, οπότε ας αποφασίσουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι που καλά ζώα είναι κι αυτοί.

Ευτυχώς που τις αποφάσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση τις παίρνουν οι αγορές γιατί οι λαοί είναι εντελώς αναξιόπιστοι.

πηγή: pitsirikos

No comments:

Post a Comment