Thursday 29 August 2013

σε μια κόλλα χαρτί

το πλιάτσικο ο θρίαμβος συνεχίζεται

Η περήφανη και πατριωτική κυβέρνηση των μεταρρυθμιστών συνεχίζει με λυμένα τα χέρια πλέον το θεάρεστο έργο της. Τα προσχήματα που ντύνανε το χρεοκοπημένο "μαγαζί" και το κάνανε να δείχνει κάτι σαν χώρα, πάνε περίπατο στο Λουξεβούργο, αφού όπως λέει και ο Χρήστος Κώνστας "οι πολιτικοί απέτυχαν να διαχειριστούν την κρίση μας". Οι καλοί Τραπεζίτες και οι μισθοφόροι τεχνοκράτες, θα αναλάβουν να τρέξουν το πλιάτσικο "που το υπογράψαμε, αλλά ακόμα δεν το βλέπουμε". "Άλλωστε εμείς δεν είμαστε ικανοί για τίποτα....οι Γερμανοί θα σεβαστούν περισσότερο τα ακρογιάλια μας και τα αρχαία μας.." ε Χρηστάρα?...

Έτσι θα μπορέσει και ο εθνοσωτήριος συνεταιρισμός, να επικεντρωθεί στα φλέγοντα θέματα που μας καίνε όλους, όπως τις ανακαταλήψεις εγκαταλελειμμένων κτηρίων, την εφαρμογή κατά το δοκούν του νόμου και τάξης "προς γνώση και συμμόρφωση", την καθημερινή προπαγάνδα για το πόσο προδοτικό και αντιαναπτυξιακό είναι να αντιδράς, χωρίς φύσικα να ξεχνάει το βασικό του ρόλο που είναι η εξασφάλιση της απρόσκοπτης είσπραξης του κεφαλικού φόρου. Γι'αυτό και όποιος τελειώνει οικονομικά/φορολογικά, του γίνεται άμεσα σαφές ότι περισσεύει. Ότι δεν χωράει στη "νέα ελλάδα". Εδώ υπάρχεις, όσο πληρώνεις για το χρέος.

Η γλίτσα των καθεστωτικών παπαγάλων αμπαλάρεται με την αριστερή φρίκη της Σώτης (που όσο να'ναι, όταν δεν διαλογίζεται η νεοφιλελού, κάνει και κάνα ταξιδάκι και ανοίγει το μάτι της και ξέρει πως (και αν) πρέπει να ζούμε) από τη μια και τους lifestyle πιθηκισμούς των νεοναζί από την άλλη και στήνουν το σκηνικό μιας χαζοχαρούμενης συγκάλυψης.

(Του αρχιλεβέντη του Άδωνι μάλιστα, του ξέφυγε σε κάποιο παραλήρημα η χυδαία αλήθεια: "εκπροσωπώ τα ιδιωτικά συμφέροντα".
 Όταν βλέπεις τη χώρα σου ως επιχείρηση αποδέχεσαι και την "ειδική" εκκαθάρισή της. Όπως και συμβάλεις στην παράνομη και αντιδημοκρατική επιβολή της.)

Βλέπετε, στον θεόπνευστο "μονόδρομο" που πλασάρανε, έχει αρχίσει να φαίνεται ο γκρεμός σε ολοένα και περισσότερους και το διαονοουμενέ σάλιο δεν αρκεί. Έτσι αναγκάζονται να ξαμολούν και το σκοτεινό αδιέξοδο των νεοναζί μπράβων τους, να απειλούν ότι σε 9 μήνες από τώρα θα μετατρέψουν την πρωτεύουσα σε χουντικό στρατόπεδο, αν δεν υποκύψουμε στις ορέξεις των σοϊμπλοειδών.

Και να μη ξεχνιόμαστε. Σύμφωνα με τους πάσης φύσεως "έγκυρους" και "έγκριτους" γκεμπελίσκους, το πρόβλημα κρύβεται στις αντιδράσεις, στον συνδικαλισμό, στους κουκουλοφόρους, στους απεργούς, στους ξένους, στους αναρχικούς, στον τεμπέλη δημόσιο υπάλληλο, φυσικά στην Αριστερά, στις ομάδες αλληλεγγύης και σ'αυτούς που δεν κόβουν/ζητάν αποδείξεις. Οι μεγαλοεργολάβοι που τυχαίνει να είναι και εργοδότες τους, οι μεγαλοτραπεζίτες που φροντίζουν να δανειοδοτούν/αιμοδοτούν τις χρεοκοπημένες και χωρίς άδεια επιχειρήσεις που δουλεύουν και τα δύο άντρα οικονομικοπολιτικής διαπλοκής που κυβέρνησαν ξεσκίζοντας αυτή τη χώρα, "φροντίζαν απλά το νόμιμο συμφέρον τους, στα πλαίσια της Ελεύθερης-μηχέσω-Αγοράς". 

Βάλανε τον διαπλεκόμενο, να μας μιλήσει για τη διαπλοκή κι αυτός άρχισε να επαναβαφτίζει τα αυτονόητα, ως προνόμια. Και καλά αυτοί τον βάλανε. Εμείς τι τον ακούμε?

Αλλά όπως λέει και μια παλιά φλαμανδική παροιμία,
κάθε λαός έχει τους δημοσιογράφους που του αξίζουν.


Monty Python.-

FT: “Σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων”


Αυγούστου 29, 2013

Ιδιωτική εταιρεία του εξωτερικού θα αναλάβει να τρέξει τις ιδιωτικοποιήσεις της χώρας μας; Δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο συνομωσίας αλλά για τα όσα αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα με τίτλο «η Ευρωζώνη »βλέπει» εταιρεία για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας ύψους 20 δισ. Ευρώ», οι FT αποκαλύπτουν ότι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σκέφτονται τη μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας σε εταιρεία του Λουξεμβούργου, η οποία θα διοικείται από ξένους μάνατζερ.

Μάλιστα σύμφωνα με τους FT, το σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται σε μια αναφορά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προς τους δανειστές της Ελλάδας. Το σενάριο αυτό εξετάζεται από τους αξιωματούχους της Ευρωζώνης, επειδή στο ΤΑΙΠΕΔ κυριαρχεί γραφειοκρατία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιάσει τους στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση.

Θεατής η ελληνική κυβέρνηση

Όπως αναφέρουν οι FT, το σχέδιο είναι να δοθεί η εξουσία στην ξένων συμφερόντων εταιρεία προκειμένου να χειριστεί τις ιδιωτικοποιήσεις της ακίνητης περιουσίας χωρίς να επεμβαίνει η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα η εταιρεία θα μπορεί να συγκεντρώνει έσοδα έναντι της αξίας του χαρτοφυλακίου για να αποπληρωθούν τα κυβερνητικά χρέη, ή να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις προκειμένου να προσελκύσουν αγοραστές οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι απρόθυμοι για επενδύσεις. Ωστόσο όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση θα είχε τον έλεγχο της ακίνητης περιουσίας και «θα ήταν στο χέρι της Αθήνας η απόφαση για να γίνουν πωλήσεις».

Οι FT αναφέρονται επίσης και στην αποτυχία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας. Όπως αναφέρουν «από τα 80.000 κρατικά κτίρια, και τουριστικές υποδομές, έχουν γίνει ελάχιστες συμφωνίες λόγω προβλημάτων με τις άδειες ιδιοκτησίας και τους κανόνες της «ζώνης”, αλλά και από την εξασφάλιση αδειών από την Αρχαιολογία.

No comments:

Post a Comment