Monday 12 August 2013

φερέφωνο ή "απλά" άσχετος?

“Δεν πίστευε στα αυτιά της η δημοσιογράφος του Bloomberg ακούγοντας τον Στουρνάρα να δηλώνει ήσυχος και ότι "όλα πάνε καλά στην Ελλάδα" ”

Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 


Αυτή τη φορά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη, δεν είχε απέναντί του την Όλγα Τρέμη, τον Γιάννη Πρετεντέρη, τον Παύλο Τσίμα ή έναν Πορτοσάλτε, έναν κύρ Μπάμπη Παπαδημητρίου βρε αδερφέ.


Ο "Τσάρος" της ελληνικής οικονομίας βρέθηκε σε μη ... ελεγχόμενο περιβάλλον, σε τηλεπαράθυρο του Bloomberg. Βγήκε λοιπόν να υποστηρίξει ότι δεν είναι ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, για την πορεία δηλαδή της ελληνικής οικονομίας.


"Δεν ανησυχούμε για το δημοσιονομικό κενό", "δεν μας ανησυχούν οι γερμανικές εκλογές", "θα καλύψουμε τα κενά", "θα τηρηθεί ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων" "δεν ανησυχούμε για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία". Αυτά δήλωσε βάζοντας την κασέτα να παίζει ο κύριος Στουρνάρας.


Η δημοσιογράφος του Bloomberg δεν πίστευε στα αυτιά της, όπως δεν πιστεύει στα αυτιά της ολόκληρη η οικουμένη ακούγοντας τον ετοιμόρροπο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μιλάει για success story. Ρωτάει έντρομη η δημοσιογράφος τον κ. Στουρνάρα:"καλά κύριε Υπουργέ, αν δεν σας ανησυχούν όλα αυτά, τι είναι αυτό που σας προβληματίζει;"


Φυσικά ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έδωσε καμία σοβαρή απάντηση. Μόλις αποσύρθηκε από το τηλεοπτικό πλάνο, οι παριστάμενοι συνέχιζαν να σχολιάζουν τα όσα είπε ο υπουργός.


Ένα τμήμα του διαλόγου έχει ως εξής:


Δημοσιογράφος: Υπουργέ, προσπαθείτε να παρουσιάσετε μια εικόνα ευτυχία. Αν δε βλέπετε ότι υπάρχει πρόβλημα με το χρηματοδοτικό κενό του 2014-2016, αν πιστεύετε ότι όλα θα περάσουν, αν θεωρείτε ότι οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα θα περάσουν χωρίς πρόβλημα, επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω το εξής: Ποια είναι η... έννοια σας;


Στουρνάρας: Παρακαλώ;


Δημοσιογράφος: Ποια είναι η ανησυχία σας; Αν σε κάθε τι που σας ρωτάμε, εσείς λέτε "αυτό θα το λύσουμε", "αυτό δε μας απασχολεί αυτή τη στιγμή", "αυτό δεν είναι το πρόβλημα μας", τότε ποια είναι η ανησυχία σας δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκεστε;


Κανένας δεν πιστεύει το success story του καταστροφικού διδύμου Σαμαρά - Στουρνάρα, οι οποίοι διασύρουν τη χώρα διεθνώς και διασύρονται επίσης διεθνώς από όσους διαθέτουν τη στοιχειώδη λογική.


Δείτε τον διασυρμό του Στουρνάρα (Κυρίως από το από το 5:15 και μετά)στο βίντεο που ακολουθεί:



 πηγή: periodista

No comments:

Post a Comment