Wednesday 21 August 2013

ο σίμος καταγγέλλων και προειδοποιών (ναι, ο σίμος!)


Διαφαινόμενες κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς
Ο Κεδίκογλου κουνά το δάκτυλο στους καθηγητές

Την ώρα που οι καθηγητές προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία διαμαρτυρόμενοι για τις χιλιάδες απολύσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους διαμηνύει ότι «τα σχολεία δεν είναι τσιφλίκι τους». Επίσης άφησε αιχμές για τις σχέσεις της ηγεσίας της ΟΛΜΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για σχέδια αναταραχής. 

Μιλώντας στο Mega είπε: “Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων. Δεν μπορείς να στερείς το δικαίωμα στην Παιδεία, δεν μπορείς να κρατάς κλειστά τα σχολεία. Δεν είναι δικά σου τα σχολεία, δεν είναι τσιφλίκι σου. Νομίζω ότι η κοινωνία έχει δικαιώματα, τα οποία δεν δικαιούται κανένας να τα καταπατά”. 

“Από εκεί και πέρα, η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ είναι γνωστή για τις επιδόσεις της. Είμαι βέβαιος όμως ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί καταστάσεις ανάλογες, όπως αυτές που είχαμε τον περασμένο Μάιο, όταν η συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Επαναλαμβάνω, θέλω να ελπίζω, θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί μια απόπειρα καταστάσεων ομηρίας. Γιατί περί τούτου μιλάμε”, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Όσο για την ηγεσία της ΟΛΜΕ σημείωσε ότι βλέπει "συμπτώσεις" στις θέσεις της και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη επισήμανε: "Είπε ότι θα συνεννοηθούν και με τα νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για μια χώρα χωρίς σχολεία, χωρίς νοσοκομεία. Και να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός που είναι πλέον τελείως ορατός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει μια αναταραχή, σε μια καθοριστική καμπή για τη χώρα μας, για την οικονομία μας, για την κοινωνία μας". 

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ  δήλωσε στο Mega ότι "θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης". 

πηγή: enet

No comments:

Post a Comment