Είπε ο Σλαβόι Ζίζεκ ότι θα βγάλει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Σιβηρία σε όποιον δεν υποστηρίξει ΣΥΡΙΖΑ. Και ο Τσίπρας, αντί να σηκωθεί να τον χαστουκίσει, το θεώρησε τόσο αστείο, ώστε όχι απλώς να χειροκροτήσει, αλλά και να γελάσει. Για να γίνει σαφές στον κόσμο όλο ότι η Κουμουνδούρου εμφορείται από σταλινικές αντιλήψεις και είναι έτοιμη να τις εφαρμόσει στην ελληνική πραγματικότητα αν ο Θεός και ο λαός το επιτρέψουν.

Και το χειρότερο είναι ότι το πράγμα θα περνούσε απαρατήρητο μεταξύ ασήμαντων ειδήσεων, όπως η προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, τα αγγελτήρια για τις νέες φορολογικές δηλώσεις, τα στοιχεία για την ανεργία, το χαράτσι στα αγροτεμάχια, μερικές επιπλέον αυτοκτονίες, και άλλα παρόμοια, αν δεν υπήρχε η ευφυΐα και η ευαισθησία των επιτελείων προπαγάνδας της ΝΔ. Τα οποία τσάκωσαν τον Ζίζεκ με τα εισιτήρια στην τσέπη και έκαναν γνωστές στο πανελλήνιο τις σκοτεινές προθέσεις του Τσίπρα.

Δυστυχώς παραμένουν στην ανωνυμία οι εμπνευστές και συντάκτες των σχετικών ανακοινώσεων της Ν.Δ., οι οποίες και απεκάλυψαν τα ανατριχιαστικά σχέδια, αλλά και παρέθεσαν ένα μικρό μεν, μεστό δε, μάθημα προς τους αδαείς, τι σημαίνει Γκουλάγκ. Και παρά το γεγονός ότι η ανωνυμία αυτή είναι εξηγήσιμη, καθώς φυλάγουν οι άνθρωποι τα ρούχα τους μη βρεθούν στον κατάλογο με τα εισιτήρια του Ζίζεκ, παραμένει ωστόσο μια κάποια πίκρα. Διότι υπάρχουν στιγμές που αισθάνεται κανείς την ανάγκη να αποτίσει φόρο τιμής στην οξύτητα πνεύματος και φρονήματος ορισμένων ανθρώπων.

Πολύ περισσότερο που όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ανακοίνωσή τους ότι η βλακεία και η γελοιότητα της Ν.Δ. δεν έχουν όρια, όχι μόνο αποδεικνύει ότι εμμένει στις βλοσυρές αντιλήψεις του, όχι μόνο δεν αποδοκιμάζει τα Γκουλάγκ απ' όπου κι αν προέρχονται, αλλά και διατυπώνει εμμέσως μια απειλή εναντίον της βλακείας - να την κηρύξει κατά κάποιο τρόπο εκτός νόμου. Και ανατριχιάζει δικαιολογημένα κάθε Κεδίκογλου στη σκέψη και μόνο ότι θα καταδικαστεί η Ν.Δ. να στερηθεί τη συμμαχία, την κοινή διαδρομή, τις κοινές αξίες της με τη βλακεία.

Από την άλλη όμως, δεν μπορεί να μη σκεφτείς ότι, εμμένοντας στις αρχές της βλακείας και της γελοιότητας, η προπαγάνδα της Ν.Δ. μπορεί και να προσδοκά κέρδη. Διότι οι βλάκες λέγεται ότι είναι ανίκητοι...

πηγή: αυγή