Sunday 17 March 2013

"Εμείς στην ΑΕΚ τους ναζί τους γαμάμε.

Κατάλαβες?"

ΒΛΑΜΜΕΝΕ ΚΑΤΙΔΗ....


Και η Χρυσή Αυγή για Κατίδη, αλλά...

Κυριακή, 17 Μαρ 2013 

Ανακοίνωση για τον πανηγυρισμό του Γιώργου Κατίδη εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, αναφέροντας πως πρόκειται για... ελληνικό χαιρετισμό, ωστόσο έπειτα από λίγο την «κατέβασε»!

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος αναφέρεται πως ο άσος της Ένωσης χαιρέτισε εθνικιστικά, κάνοντας λόγο για εθνική αφύπνιση που ξεσηκώνει τα πλήθη. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως έπειτα από περίπου μισή ώρα, η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν υπήρχε πια στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής!

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Κατίδης πέτυχε σήμερα το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Κατά τον πανηγυρισμό του για την επίτευξη του τέρματος χαιρέτισε Εθνικιστικά προς τους φιλάθλους της ομάδας, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους δημοσιογράφους που άρχισαν ήδη να μιλούν για ρατσιστικές προκλήσεις και άλλα διάφορα… Ο ίδιος εξήγησε πως το έκανε για να ξεσηκώσει τον κόσμο. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά τον πανηγυρισμό μου, είχαμε μια συνομιλία με τους συμπαίκτες μου και θέλαμε να σηκώσουμε τον κόσμο όρθιο. Για αυτό επέλεξα τη συγκεκριμένη κίνηση που έχουμε δει όλοι από τη Χρυσή Αυγή».Για την ιστορία επαναλαμβάνουμε πως ο συγκεκριμένος χαιρετισμός είναι ο Ελληνικός χαιρετισμός που είχε καθιερώσει επισήμως το εθνικό καθεστώς του Ιωάννου Μεταξά, το οποίο είπε ΟΧΙ στους ξένους εισβολείς και τους πολέμησε στην Πίνδο και την Μακεδονία το 1940-41. Έτσι ακριβώς χαιρετούσαν τότε οι Έλληνες πατριώτες που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας και χρησιμοποιείται από τους Εθνικιστές ανά την υφήλιο. Μπορούμε, λοιπόν, να συμφωνήσουμε με τον νεαρό διεθνή ποδοσφαιριστή πως όντως είναι ένας χαιρετισμός εθνικής αφύπνισης που ξεσηκώνει τα πλήθη».
 
πηγή: gazzetta

No comments:

Post a Comment